Facebook Pixel Τα... χώνει ο Σκουντής! Το πτηνό... Πάσκολο και ο Ολυμπιακός που έγινε χαζοβιόλης!
Μπάσκετ
| 2017-01-26 15:45:00

Τα... χώνει ο Σκουντής! Το πτηνό... Πάσκολο και ο Ολυμπιακός που έγινε χαζοβιόλης!

Τα... χώνει ο Σκουντής! Το πτηνό... Πάσκολο και ο Ολυμπιακός που έγινε χαζοβιόλης!

H δουλειά βρώμαγε από το πρώτο ημίχρονο, αλλά φαίνεται πως η όσφρηση του Ολυμπιακού δεν λειτουργούσε και η ήττα υπήρξε αναπόδραστη!

Μια ήττα που τερμάτισε το σερί των πέντε απανωτών νικών του επί των Λομβαρδών, του χάλασε τη ζαχαρένια του 4-0 που έτρεχε μετά την ήττα του από τη... δαιμονοποιημένη) Μπάμπεργκ (την οποία αντιμετωπίζει αύριο το βράδυ στο Νέο Φάληρο) και δεν του επέτρεψε να μοιράζεται το ρετιρέ με τη Ρεάλ Μαδρίτης και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Σύμφωνοι, δεν ήρθε η συντέλεια του κόσμου, αλλά περισσότερο από την ήττα αυτή καθ’ εαυτήν, που εξ ορισμού είναι αχώνευτη, του Ολυμπιακού του κάθεται βαριά στο στομάχι η δική του αβελτηρία: το γράφω κομψά, αλλά στην πραγματικότητα οι πρωταθλητές Ελλάδας την πάτησαν σαν αρχάριοι και σαν... χαζοβιόληδες!

Οι Μιλανέζοι, οι οποίοι διαχρονικά έχουν αποβεί δήμιοι των ελληνικών ομάδων, διαθέτουν την τέταρτη καλύτερη επίθεση της Ευρωλίγκας, με μέσο όρο 81 πόντους, αλλά χθες ξεπέρασαν τους εαυτούς τους και σκόραραν παρά έναν εκατό. Και απέναντι σε ποιους; Σε αυτούς που μόστραραν την κορυφαία άμυνα της διοργάνωσης με παθητικό 72,8 πόντους!

Στα αποδυτήρια πριν από την έναρξη του ματς ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ακούστηκε να ζητεί επιμόνως «να παίξουμε σκληρά από την αρχή». Οι παίκτες τον άκουσαν βεβαίως, αλλά έμειναν μόνο στην αρχή, δεν προχώρησαν καν στη μέση, πολλώ δε μάλλον στο τέλος του έργου!

Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να επενδύσει ουσιαστικά στην πληθώρα των επιθετικών ριμπάουντ (21 τον αριθμό), πούλαγε φτηνά τις μπάλες (16 λάθη) και δεν οικοδόμησε το απαραίτητο momentum, έδωσε το δικαίωμα στους οικοδεσπότες πρώτα να του πάρουν τα μέτρα και ύστερα να του ράψουν ένα ανεπιθύμητο κοστούμι, το οποίο ταίριαζε κιόλας από χρωματικής απόψεως με τη στολή και την απόδοσή τους.

Κατάμαυρο, ό,τι πρέπει για κηδεία!

Το «συγγνώμη για την άμυνα» που λέγεται σε τέτοιες περιπτώσεις ισχύει εις την νιοστήν για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έκανε ό,τι ακριβώς απαγορευόταν διά ροπάλου στο συγκεκριμένο ματς: επέτρεψε στους Ιταλούς να ζεσταθούν, τους άφησε να σκοράρουν κατά το δοκούν και με όλους τους τρόπους και στα τελευταία λεπτά έγινε έρμαιο των διαθέσεών τους.

Ενώ ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναζητούσε (αλλά εις μάτην) τη σταθερά της άμυνας και έψαχνε την κότα που θα έκανε το χρυσό αυγό, στον απέναντι ορνιθώνα, του Γιάσμιν Ρέπεσα γεννούσαν και τα κοκόρια του, με αποκορύφωμα το πάρτι που έστησε ο Νταβίντε Πάσκολο!

Τ’ είν’ τούτο το άγνωστο πτηνό; Κάποιος που περνούσε απαρατήρητος μέχρι τώρα, αλλά χθες βρήκε μπόσικο τον Ολυμπιακό και τον βάρεσε στο δόξα πατρί, με 15 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 17 λεπτά.

Η Αρμάνι Μιλάνο είχε έξι παίκτες με διψήφιο νούμερο πόντων, ενώ ο Ολυμπιακός δεν ευτύχησε να δει τους δικούς του στην ίδια σελίδα και υπέστη μια ανώμαλη προσγείωση. Με το σκορ στο 81-77 (από το μοναδικό καλάθι του Σπανούλη στο δεύτερο ημίχρονο), ο Σφαιρόπουλος, κατά την προσφιλή τακτική του σε τέτοιες (ζόρικες) περιπτώσεις, έπαιξε με πεντάρι τον Πρίντεζη προς χάριν των αλλαγών στα σκριν, αλλά ούτε αυτό το κόλπο απέδωσε.

Δεδομένου ότι δεν μπορεί να είναι κάθε μέρα της... Αγίας Ανατροπής, όπου έχει πάρει μάστερ, ο Ολυμπιακός υποτάχθηκε στη διαφαινόμενη από νωρίς μοίρα του και πρόσφερε στον Ρέπεσα την ικανοποίηση να δει την ομάδα του να βγάζει το (πολύ αρεστό σε αυτόν ως έκφραση) «ζωώδες ένστικτο»!

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags