Facebook Pixel "Ανάβει φωτιές" ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ: Δίκαια στο +20 ο Ολυμπιακός, αυτοί είχαν Ιντέγιε, εμείς είχαμε Κλάους!
| 2017-02-23 15:45:00

"Ανάβει φωτιές" ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ: Δίκαια στο +20 ο Ολυμπιακός, αυτοί είχαν Ιντέγιε, εμείς είχαμε Κλάους!

του Γιώργου Κτενά
"Ανάβει φωτιές" ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ: Δίκαια στο +20 ο Ολυμπιακός, αυτοί είχαν Ιντέγιε, εμείς είχαμε Κλάους!

Δήλωση που θα συζητηθεί από κορυφαίο δημοσιογράφο της Θεσσαλονίκης, για τη διαφορά που έχει ο Δικεφάλος από τους Πειραιώτες! Τι αναμένει να συμβεί στο ντέρμπι της Τούμπας;

Την άποψη ότι είναι λογικό που βρέθηκε ο ΠΑΟΚ 20 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό, γιατί οι Πειραιώτες είχαν στο ρόστερ τους έναν "ζεστό" Ιντέγε ενώ ο Δικέφαλος έναν Κλάους που δεν έχει σκοράρει ακόμα, εξέφρασε μέσω του SportDog ο Αντώνης Τσακαλέας.

Ο γνωστός δημοσιογράφος που καλύπτει το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ, σχολίασε ακόμα στις δηλώσεις του τι χρειάζεται να κάνει ο Σαββίδης για να πάρει το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό, πώς περιμένει στο ντέρμπι της Τούμπας με τους Πειραιώτες, ενώ σχολίασε και τις τρεις μεταγραφές που έκανε ο Δικέφαλος τον Γενάρη.

Αντώνη, πώς είδες χθες τον ΠΑΟΚ εναντίον της Σάλκε;

"Έχω την εντύπωση ότι αυτό που ήθελε να κάνει ο Ίβιτς χθες, τελικά το έκανε: Σε σχέση με το 3-5-2 του πρώτου αγώνα το κράτησε ως δομή και θέσεις και άλλαξε πρόσωπα. Θα προτιμούσε να είχε πάρει περισσότερα από τον Τζάλμα Κάμπος στην τελική προσπάθεια. Αλλά και να μπορέσει να είναι πιο ουσιαστικός ο Ουάρντα, που έδωσε πνοή στη μεσαία γραμμή σε σχέση με την παρουσία του Μπίσεσβαρ στο παιχνίδι της Θεσσαλονίκης.

Ο Κίτσιου δεν είναι Μάτος, γιατί δεν βγάζει τις ίδιες σέντρες και ο Μυστακίδης δεν είναι Λεόβατς γιατί δεν μαρκάρει όσο σωστά χρειάζεται και φάνηκε στη φάση του 1-0. Έχω την εντύπωση ότι οι περισσότεροι δεν περίμεναν να χασει ο ΠΑΟΚ χθες, γιατί έτσι μας έχει μάθει στα εκτός Ελλάδας παιχνίδια. Άλλωστε, δεν πρέπει να υπάρχει άλλη ομάδα στην Ευρώπη που στα 6 εντός έδρας παιχνίδια σκόραρε 5 γκολ και στα 6 εκτός έδρας σκόραρε 10 γκολ! Είναι διπλάσια, δεν μιλάμε για ένα γκολ διαφορά".

Με την εικόνα του ΠΑΟΚ το τελευταίο διάστημα, θεωρείς ότι αδίκησε τον εαυτό της η ομάδα; Είναι λογικό που αυτή η ομάδα 20 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό;

"Είναι λογικό που βρέθηκε ο ΠΑΟΚ 20 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό, γιατί ο Ολυμπιακός είχε φορ που έβαζε γκολ ενώ ο ΠΑΟΚ όχι. Μερικές φορές είναι πιο εύκολα τα πράγματα από ό,τι νομίζουμε. Στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Βέροια (0-0), είχε έρθει το πρωτο ερωτηματικό. Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΟΚ άρχισε να χάνει και άλλους βαθμούς, όταν ο Ολυμπιακός ήταν αλάνθαστος. Έτσι δημιουργήθηκε η διαφορά. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, η βαθμολογική διαφορά Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ είναι διαφορά που έχουν στα γκολ ο Ιντέγε με τον Κλάους. Δεν είναι μέτρο σύγκρισης αυτό που λέω, αλλά σίγουρα δείχνει κάτι".

Δεν ξέρω κατά πόσο έχει νόημα να γίνεται η ίδια ερώτηση κάθε χρόνο, όταν ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει από νωρίς το πρωτάθλημα. Θεωρείς, όμως, ότι μπορεί ο ΠΑΟΚ να το πάρει του χρόνου από τον Ολυμπιακό;

"Ο ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα όταν ο πρόεδρός του κάνει ξεκάθαρο στους παίκτες ότι αυτός ο προπονητής που θα ξεκινήσει τη σεζόν, αυτός θα την τελειώσει. Αυτό είχε γίνει και το καλοκαίρι του 2009, μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό και την ήττα από τον Ολυμπιακό στην Τουμπα, όταν ο Ζαγοράκης είχε πει στους παίκτες ότι εκείνοι μπορεί να φύγουν, αλλά ο Φερνάντο Σάντος όχι. Αυτό έγινε και μετά τη μεγάλη κρίση που έφεραν οι ήττες από τον Ατρόμητο και τον Παναθηναϊκό, όταν ο Σαββίδης ψήφισε την παραμονή τού Ίβιτς και όλοι το κατάλαβαν. Από τότε και μετά ο ΠΑΟΚ άλλαξε εικόνα".

Πλησιάζει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Πώς το περιμένεις;

"Θα ξεκινήσω εξωαγωνιστικά: Ο ΠΑΟΚ πρέπει να διαχειριστεί την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, που τον θέλει ακόμα και ξεκάθαρο φαβορί. Υπάρχει η αίσθηση αν όχι τώρα, πότε; Μόνο που ο ΠΑΟΚ πρέπει να μάθει να ζει με αυτό! Αν θέλει να πάρει πρωτάθλημα, δεν πρέπει να σκέφτεται τι θα κάνει μόνο με τον Ολυμπιακό, αλλά να έχει το μυαλό του σε όλα τα υπόλοιπα μικρά παιχνίδια και εναντίον του Ολυμπιακού να ζητάει το κάτι παραπάνω. Ο Μπάγεβιτς στον Ολυμπιακό, πριν από 20 χρόνια, αυτό ακριβώς έλεγε: Να πάρουμε όλα τα ματς με τους μικρότερους αντιπάλους και στα ντέρμπι βλέπουμε".

Να κλείσουμε με ένα σχόλιο για τις τρεις μεταγραφές του Γενάρη, που σε πρώτη φάση τουλάχιστον δείχνουν εξαιρετικές επιλογές;

"Θεωρώ ότι από τις τρεις μεταγραφές, εκείνη που βοήθησε περισσότερο μέχρι στιγμής είναι του Ενρίκε. Ο ΠΑΟΚ έψαχνε έναν παίκτη για να τελειώνει τις φάσεις, κάτι που κάνει καλά ο Πρίγιοβιτς. Αλλά έχω την εντύπωση ότι ψάχνει περισσότερο για έναν παίκτη που στα δύσκολα θα σηκώσει το χέρι και θα ζητήσει την μπάλα. Ο Ενρίκε ήρθε ακριβώς μe αυτή την ψυχολογία: Να πάρει την μπάλα και να μπει στην περιοχή. Δεν έχει ακόμα τη φθορά της κερκίδας, που είχε ο Κάμπος για παράδειγμα μετά από τις χαμένες ευκαιρίες στο πρωτο μισό του πρωταθλήματος.

O Πρίγιοβιτς είναι παίκτης που θα κριθεί μετά από τα 5 πρώτα 90λεπτα που θα έτοιμος. Αυτό το εξωπραγματικό με τα 5 γκολ σε 7 τελικές προσπάθειες, είναι ποσοστό για βολές! Δεν θα συνεχιστεί, νομοτελειακά δεν θα συνεχιστεί. Το ζητούμενο είναι να έρθουν τα γκολ που θα δώσουν στην ομάδα ψυχολογία ότι μπορεί να στηριχτεί σε εκείνον.

Ο Ουάρντα έχει έρθει με την όρεξη και την "αφέλεια" που έχουν οι παίκτες που αναπτύσσονται εντός ελληνικού πρωταθλήματος. Από την άποψη ότι με το που μπαίνει έχει την όρεξη για να κάνει πράγματα, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού ότι πρέπει να φανεί κι αυτός. Για αρχή να δούμε σε ποια θέση θα καταλήξει να παίζει, γιατί τον έχουν δει τόσο ως εξτρέμ όσο και ως εσωτερικό μέσο".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags