Facebook Pixel ΕΠΟΣ της Κύπρου με Βοσνία, σταμάτησε στα 9 το Βέλγιο! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2017-08-31 23:38:00

ΕΠΟΣ της Κύπρου με Βοσνία, σταμάτησε στα 9 το Βέλγιο! (ΒΙΝΤΕΟ)

ΕΠΟΣ της Κύπρου με Βοσνία, σταμάτησε στα 9 το Βέλγιο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Κύπρος μας έκανε τεράστιο δώρο, καθώς αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ 2-0 μέσα σε 11` το γύρισε σε 3-2 και νίκησε τους Βόσνιους! Σάκος του μποξ το Γιβραλτάρ, 9-0 οι Βέλγοι.

Παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο στο β ημίχρονο, η Κύπρος γύρισε το 0-2 του πρώτου μέρους και με γκολ από τους Χριστοφή, Λαμπάν και Σωτηρίου μέσα σε 11 λεπτά πήρε μια πολύ σπουδαία νίκη επί της Βοσνίας με 3-2. Μάλιστα με την σημερινή νίκη και την ισοπαλία της Ελλάδας με την Εσθονία μπήκε στο κόλπο της πρόκρισης, αφού η Ελλάδα έχει 13 βαθμούς, η Βοσνία 11 και η Κύπρος 10!

Έχοντας ως απόλυτο κίνητρο τη νίκη ώστε να μείνουν στο παιχνίδι της πρόκρισης οι Βόσνιοι μπήκαν πολύ δυνατά στην αναμέτρηση. Μάλιστα, μόλις στο 3’ αλλάζοντας με ταχύτητα 3-4 πάσες ο Λούλιτς βρέθηκε σε θέση βολής και "σημάδεψε" το αριστερό κάθετο δοκάρι του Παναγή. Σταδιακά ο ρυθμός των Βόσνιων έπεσε και αυτό έδωσε την ευκαιρία στην Κύπρο να βγει ψηλά. Πιέζοντας στο χώρο του κέντρου έβγαινε με ταχύτητα στην επίθεση προσπαθώντας να αιφνιδιάσει. Στο καλό της διάστημα μάλιστα έφτασε κοντά στο ν’ ανοίξει το σκορ όταν μετά από μπαλιά του Χαραλαμπίδη ο Πιέρος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Μέσα σ' ένα λεπτό (24΄) οι Κύπριοι δημιούργησαν δυο κλασικές ευκαιρίες. Αρχικά με τον Χριστοφή να δίνει έξοχα στον κενό χώρο στον Χαλαμπίδη όμως το σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο. Ακολούθως, μετά από βαθιά μπαλιά ο Λαμπάν από το ύψος του πέναλτι έπιασε την κεφαλιά ωστόσο η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε ελάχιστα έξω.

Στο 33` οι Βόσνιοι από στημένη φάση άνοιξαν το σκορ. Κερδίζοντας κόρνερ ο Σούνιτς στην καρδιά της άμυνας με προβολή νίκησε τον Παναγή ανοίγοντας το σκορ. Με μια φάση που φαινόταν εύκολη για την άμυνά στο 43’ ήρθε το 0-2. Η φάση ξεκίνησε με κούρσα του Κολάσινατς που μπήκε στην περιοχή και με μπαλιά βρήκε τον Βίστσα που από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Το γκολ - ήρθε για την Κύπρο στο 65' με τον Δημήτρη Χριστοφή. Ο Λαμπάν τον βρήκε με κάθετη και αυτός με πολύ ωραίο σουτ στην κίνηση έκανε το 2-1! Στο 67' μετά από πλάγιο, ο Πιέρος έλεγξε στην περιοχή, "έσπασε" στον Λαμπάν και αυτός με φοβερό σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 2-2! Στο 76` Χάμπος και Τζέισον συνδυάστηκαν ωραία από δεξιά, ο δεύτερος βρήκε τον Πιέρο στην "καρδιά" της άμυνας και αυτός με κοντινό σουτ νίκησε τον Μπέγκοβιτς για το 3-2!

Η Κύπρος είχε καταπληκτική ευκαιρία στο 90' όταν στην αντεπίθεση ο Χάμπος έκανε φοβερή κούρσα, μπήκε περιοχή, γύρισε στον Κάστανο όμως αυτός από εξαιρετική θέση έστειλε την μπάλα έξω. 

ΚΥΠΡΟΣ: Παναγή, Τζ. Δημητρίου, Μαρκάσα (72′ Κάστανος), Μερκής, Κατελάρης, Λαμπάν, Αρτυματάς, Χ. Κυριάκου, Χαραλαμπίδης (46′ Αβραάμ), Χριστοφή (80′ Αλεξάνδρου), Σωτηρίου

ΒΟΣΝΙΑ: Μπέγκοβιτς, Μπίτσακτσιτς, Κολάσινατς, Βράνιες, Σούνιτς, Τσίμιροτ (76′ Γιάγιαλο), Πιάνιτς, Λούλιτς, Βίστσα (64′ Μιλίτσεβιτς), Ιμπίσεβιτς, Τζέκο (81′ Χότζιτς)

 

 

 

 

 

 


Βέλγιο - Γιβραλτάρ 9-0

Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» διέλυσαν στο πρώτο ημίχρονο το αδύναμο Γιβραλτάρ, πετυχαίνοντας έξι τέρματα και κάνοντας επίδειξη δύναμης ενόψει της εκτός έδρας αναμέτρησης με την Εθνική Ελλάδας την Κυριακή. Οι Ντρις Μέρτενς (15'), Τόμας Μενιέ (18'), Ρομέλου Λουκάκου (21', 38'), Άξελ Βίτσελ (27') και Εντέν Αζάρ (45') σημείωσαν τα γκολ της ομάδας του Ρομπέρτο Μαρτίνες, η οποία όμως «έχασε» τον πολύτιμο κεντρικό μέσο Άξελ Βίτσελ, που αποβλήθηκε (με απευθείας κόκκινη κάρτα) στο 41o λεπτό του αποψινού αγώνα, ενώ οι Μενιέ (60', 67') και Λουκάκου (84') διαμόρφωσαν το τελικό 9-0 στην επανάληψη.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags