Facebook Pixel Sportdog.gr | Τελικά η ΑΕΚ έχει και στην Ευρώπη Σιδηρόπουλο!
Ποδόσφαιρο
| 2017-09-29 00:46:00

Τελικά η ΑΕΚ έχει και στην Ευρώπη Σιδηρόπουλο!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Τελικά η ΑΕΚ έχει και στην Ευρώπη Σιδηρόπουλο!

Βγήκε προφήτης ο Σάββας Θεοδωρίδης, αλλά δεδομένα, δεν άξιζε στην Ένωση να χάσει από την Αούστρια Βιέννης.

Με ρωτούσαν πολλοί φίλοι της Ένωσης τί θα έκανε η ΑΕΚ τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Η απάντηση που τους δόθηκε είναι αυτή που διαβάσατε στο λιντ του ματς ρεπόρτ του sportdog.gr για το παιχνίδι. Με την εικόνα που έχει δείξει τον τελευταίο καιρό, φαίνεται, ότι η λέξη ήττα δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο αυτής της ομάδας. Αν και στην αναμέτρηση με την Αούστρια λίγο έλειψε, να την μάθει.

Θα ήταν άδικο για την ΑΕΚ όμως να χάσει. Ήταν ανώτερη απο τους Αυστριακούς, έκανε περισσότερες φάσεις, αλλά δεν είχε την απαιτούμενη συγκέντρωση που θα τη βοηθούσε να κρατήσει αφενός το προβάδισμα που πήρε και αφετέρου, να σημειώσει περισσότερα γκολ, τα οποία θα την οδηγούσαν στη νίκη.

Η κίνηση του Χιμένεθ, να βάλει μαζί στο παιχνίδι Μάνταλο, Λάζαρο, Αραούχο και Λιβάγια έκανε την επίθεση της ΑΕΚ πολύ δυνατή. Η Αούστρια πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές στην άμυνά της και ο Πεντζ έκανε σημαντικές επεμβάσεις. Αλλά ο Αργεντίνος είναι ξεκάθαρα μπλοκαρισμένος, αφού έχασε ευκαιρίες που δεν χάνονται, ο Μάνταλος δεν πάτησε πολύ περιοχή, ενώ ο Λάζαρος, ειδικά στο πρώτο μέρος δεν φάνηκε ιδιαίτερα. Δεν γίνεται άλλωστε να είναι καταλυτικός σε κάθε ματς...

Είχε όμως τον Κροάτη επιθετικό που τον περίμεναν όλοι να ξεκλειδωθεί και το έκανε στο Europa League, γλιτώνοντας την ΑΕΚ από την ήττα. Ο Λιβάγια όμως έχασε και καθοριστικές ευκαιρίες. Ειδικά το τετ α τετ στο 67' σε ένα σημείο, στο οποίο, αν γινόταν το 2-2, τότε ίσως οι Ενωσίτες να πήγαιναν στα σπίτια τους πανηγυρίζοντες τον τρίποντο, αντί ανακουφισμένοι με τον βαθμό της ισοπαλίας. Κάθε μέρα όμως δεν είναι Κυριακή για τον Δικέφαλο, να γυρίζει τελειωμένα παιχνίδια, όπως αυτό με τον Ολυμπιακό και να τα παίρνει στο τέλος.

Αυτό που χρεώνεται στον Χιμένεθ είναι η παρουσία του Αϊντάρεβιτς στο αρχικό σχήμα. Ο Σουηδός εδώ και καιρό φαίνεται, ότι δεν τραβάει, κάτι που φάνηκε και στα δύο τέρματα που δέχτηκε η Ένωση από αντεπιθέσεις. Στον Ισπανό όμως πιστώνεται το γεγονός, ότι έχασε έναν αμυντικό του στο 23' και ρίσκαρε στο τέλος. Η αλλαγή του Τζανετόπουλου στο τέλος περιείχε πολλαπλούς κινδύνους, αλλά του Χιμένεθ του βγήκε. Η ΑΕΚ έριξε όλη τη δύναμή της στην επίθεση και έκανε την ανατροπή. Είναι δεδομένο, όμως, ότι αν το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό, τώρα ο τεχνικός του Δικεφάλου θα αισθανόταν μεγαλύτερη πίεση από την κριτική που θα του γινόταν.

ΥΓ: Γράφτηκε και στο ματς ρεπόρτ και πρέπει να επισημανθεί. Όταν μία ομάδα κάνει 23 προσπάθειες για γκολ εκ των οποίων οι 11 πάνε στην εστία, τότε είναι άξια της μοίρας της, που δεν καθαρίζει δικά της παιχνίδια. Η ΑΕΚ βγάζει φάσεις, αλλά είναι πασιφανές, ότι χρειάζεται δουλειά στα τελειώματα. Δείχνει ότι διαθέτει ψυχή, για να μην χάνει, αυτό όμως δεν θα τη βοηθάει πάντοτε.

ΥΓ2: Τελικά οι δηλώσεις του Σάββα Θεοδωρίδη, για τη διαιτησία, μετά την ήττα του Ολυμπιακού από τη Γιουβέντους, ήταν προφητικές. Όπως φάνηκε από το γκολ οφσάιντ του Λιβάγια, η ΑΕΚ έχει και στην Ευρώπη τον δικό της Σιδηρόπουλο. Αυτός ήταν ο Γκιλ. Όλοι οι φίλαθλοι στην Ελλάδα, πρέπει να απορούν πλέον, αν θα επέμβει εισαγγελέας και αν ο Πολωνός με τον βοηθό του (Σάπελα) θα μπούνε αύριο στην... κατάψυξη της UEFA.

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags