Facebook Pixel Sportdog.gr | Στις χειρότερες μεταγραφές στην ιστορία της Μπαρτσελόνα οι Οικονόμου, Μπουρούσης
| 2024-03-04 17:30:00

Στις χειρότερες μεταγραφές στην ιστορία της Μπαρτσελόνα οι Οικονόμου, Μπουρούσης

Sportdog Team
Στις χειρότερες μεταγραφές στην ιστορία της Μπαρτσελόνα οι Οικονόμου, Μπουρούσης

Λίγοι θυμούνται πως πέρασαν από τη Βαρκελώνη οι Έλληνες αθλητές.

Η ισπανική εφημερίδα As στην ηλεκτρονική της έκδοση έκανε ένα αφιέρωμα στις χειρότερες μεταγραφές στην ιστορία της μπασκετικής Μπαρτσελόνα και μέσα σε αυτές βρίσκονται δύο Έλληνες.

«Με τα χρόνια, η ομάδα της Μπάρτσα είχε τις κακές της εμπειρίες με την άφιξη παικτών που θα έπρεπε να ήταν αστέρια, αλλά η απόδοση των οποίων άφησε πολλά περιζήτητα σε γενικά πολύ σύντομες παραμονές στον σύλλογο», γράφει το κείμενο στο πρόλογο του για τους 19 παίκτες που επέλεξε.

Ο Νίκος Οικονόμους φόρεσε τα μπλαουγκράνα τη σεζόν 2001-02 με το κείμενο να γράφει: «Έφτασε στη Μπάρτσα αφού δεν κατάφερε να θριαμβεύσει σε Μπολόνια και Ολυμπιακό, δύο ταραχώδη χρόνια μετά από μια μακρά παραμονή στον Παναθηναϊκό, με τον οποίο κέρδισε την Ευρωλίγκα το 1996. Σκληρός πάουερ φόργουορντ με καλό καρπό, ξεκίνησε πολύ καλά στο η Μπάρτσα που μόλις είχε χάσει τον Πάου Γκασόλ. Κατέληξε να παίξει μόλις 17 παιχνίδια και να ζητήσει να φύγει για προσωπικούς λόγους τον Φεβρουάριο. Οι οικογενειακές υποθέσεις τον έκαναν να επιστρέψει στην Ελλάδα και να φύγει από μια Μπαρτσελόνα όπου ο χρόνος του ξεχάστηκε γρήγορα μετά από αυτό το πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα που περιλάμβανε 20 πόντους σε 22 λεπτά στο τρίτο του παιχνίδι στην ACB, κόντρα στη Γρανάδα».

MVP αλλά με την Μπασκόνια ο Μπουρούσης

Ο άλλος Έλληνας είναι ο Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος έγινε παίκτης της Μπαρτσελόνα το 2006 και πήγε στον σύλλογο στα πλέι οφ του 2006 και έπαιξε μόνο τρία παιχνίδια, στα οποία αγωνίστηκε 11 λεπτά και πέτυχε ένα καλάθι. Στη συνέχεια είχε άλλα τρία στάδια στην Ισπανία: Ρεάλ Μαδρίτης, Μπασκόνια και Γκραν Κανάρια. Με τη λευκή ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα και δύο Κύπελλα και με την Μπασκόνια ήταν MVP της ACB το 2016. Σε επίπεδο εθνικής ομάδας πρόσθεσε ένα ηπειρωτικό χρυσό και ένα χάλκινο με την Ελλάδα (2005 και 2009).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags