Facebook Pixel Με τέτοια άμυνα... δεν πάει πουθενά ο Άρης - "Συντριβή" από την Κλουζ (Highlights)
Μπάσκετ
| 2024-01-10 21:18:00

Με τέτοια άμυνα... δεν πάει πουθενά ο Άρης - "Συντριβή" από την Κλουζ (Highlights)

Sportdog Team

Κάκιστη εμφάνιση και ήττα με 90-74 στη Ρουμανία για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο Άρης επιστρέφει από τη Ρουμανία συμπληρώνοντας 8 ήττες μετά από 14 αγωνιστικές. Η Κλουζ έφτασε τις 10 νίκες και παρέμεινε στην πρώτη τριάδα του ομίλου.

Ύστερα από τρεις διαδοχικές νίκες απέναντι σε Λιετκαμπέλις, Τουρκ Τέλεκομ και Σλασκ, η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη ηττήθηκε στη Ναπόκα της Ρουμανίας από τη Κλουζ που βελτίωσε το ρεκόρ της στο 10-4. Οι «κιτρινόμαυροι» έπεσαν στο 6-8 προσπαθώντας να κρατηθούν στην 6αδα που δίνει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η ελληνική ομάδα δέχτηκε 45 πόντους στο πρώτο ημίχρονο κάτι που δεν άρεσε στον Γιάννη Καστρίτη που μίλησε αρκετές φορές για την άμυνα. Στο δεύτερο ημίχρονο η κατάσταση δεν βελτιώθηκε και ο Άρης δέχτηκε 31 πόντους σε δέκα λεπτά. Η διαφορά ξέφυγε και ανέβηκε στους 22 πόντους (76-54).

Ο Άρης με 22 πόντους πίσω το μόνο που μπορούσε να κάνει απέναντι σε μια ομάδα με ταλέντο στην επίθεση ήταν να φτιάξει την εικόνα του. Βρήκε κάποια μακρινά σουτ που εκνεύρισαν τους Ρουμάνους και η διαφορά έπεσε στους 17 (80-63). Η ελληνική ομάδα στο καλύτερο δεκάλεπτο έβαλε 20 πόντους και συμμάζεψε την διαφορά που έπεσε μέχρι και τους 13, αλλά μέχρι εκεί. Ήταν αργά και η Ρουμάνοι κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο του αγώνα χάρη σε αυτό που έχτισαν στο πρώτο μέρος.

Για τον Άρη ο Ντε Σόουζα αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ με 14 πόντους, ακολούθησε ο Σταρκ με 13 πόντους. Ο Τολιόπουλος έμεινε στους 7 πόντους, ενώ ο Μπάνκστον που φάνηκε να τον επηρεάζει το πρόβλημα στο πόδι, τελείωσε το ματς με 6 πόντους σε 11.30 λεπτά συμμετοχής. Για την Κλουζ που είχε τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, ο Κάτσε έβαλε 18 και ο Τζοόυνς πρόσθεσε 17.

Τα δεκάλεπτα: 23-22, 45-38, 76-54, 90-74

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags