Facebook Pixel Sportdog.gr | Μια μεγάλη μάχη με φόντο τον Παναθηναϊκό: Μπόλντγουιν vs Χάουαρντ και όχι μόνο... (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2024-04-16 01:11:00

Μια μεγάλη μάχη με φόντο τον Παναθηναϊκό: Μπόλντγουιν vs Χάουαρντ και όχι μόνο... (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Γιώργου Βροντάκη

H EuroLeague συνεχίζεται με τα Play In καθώς την Τρίτη ο νικητής του Μακάμπι Τελ Αβίβ - Μπασκόνια προκρίνεται στα πλέι οφ και θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό.

Μακάμπι και Μπασκόνια κοντράρονται στο Βελιγράδι με τον νικητή να προκρίνεται με μειονέκτημα έδρας απέναντι στους πράσινους. Και οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν δυνατά την κανονική περίοδο, με τη Μακάμπι να κερδίζει επτά από τα οκτώ τελευταία παιχνίδια της πίσω από μια εκρηκτική επίθεση που είχε κατά μέσο όρο 92 πόντους.

Η Μπασκόνια έρχεται πίσω από εξαιρετικούς θριάμβους κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Βίρτους Μπολόνια, που επίσης κέρδισε μέσω της εκπληκτικής επίθεσης με 95 πόντους και στα δύο παιχνίδια.

Σκόρερ εναντίον πασέρ

Ο Μάρκους Χάουαρντ αναδείχθηκε πρώτος σκόρε στην Euroleague με 19,4 πόντους μέσο όρο ανά αγώνα και  αντιμετωπίζει τον Γουέιντ Μπάλντουιν (17,7 πόντους μέσο όρο).

Η ισπανική ομάδα έχει επίσης τον ηγέτη της κανονικής περιόδου στις ασίστ, τον Κόντι Μίλερ - ΜακΙντάιρ με 7,2 ασίστ ανά παιχνίδι και θα προσπαθήσει να ελέγξει το ρυθμό έναντι του τρίτου καλύτερου πασέρ της διοργάνωσης, Λορέντζο Μπράουν με 6,2.

Μάχη και στο χρωματιστό

Η μάχη στο χρωματιστό α θα είναι εξίσου σκληρή, με τη Μακάμπι να καυχιέται για τον κορυφαίο ριμπάουντερ. Τζος Νέμπο (7,3 ανά παιχνίδι) και θα βρεθεί απέναντι σε μια δύσκολη πρόκληση και στο βασκικό δίδυμο των Τάντας Σεντεκέρσκις και Τσίμα Μονέκε, οι οποίοι κατέλαβαν την τρίτη και πέμπτη θέση στα ριμπάουντ, αντίστοιχα, με 6,8 και 6,7 ανά ματς.

Και στις δύο συναντήσεις της κανονικής περιόδου κέρδισαν οι γηπεδούχοι, με τη Μακάμπι να επικρατεί με 89-81 στο Βελιγράδι τον Δεκέμβριο με 17 πόντους και 11 ριμπάουντ από τον Νέμπο.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags