Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παίζει με... μεταγραφή στο ΣΕΦ!
Μπάσκετ
| 2024-04-27 00:42:00

Ο βασικός λόγος που έχασε ο Ολυμπιακός - Παίζει με... μεταγραφή στο ΣΕΦ!

του Pick n' Scroll

Ποιος έκανε "σμπαράλια" την ερυθρόλευκη άμυνα, το παράπονο του Γιώργου Μπαρτζώκα και η έξτρα λύση στα επόμενα παιχνίδια...

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε στο δεύτερο του παιχνίδι στην Βαρκελώνη. Εχασε με 77-69 με την Μπαρτσελόνα να φέρνει τη σειρά στα ίσια. Ηταν μία δίκαιη νίκη για τους Καταλανούς, που το ήθελαν περισσότερο και το έδειξαν με την προσπάθειά τους. Επαιζαν με την πλάτη στον τοίχο από την στιγμή, που αν έχαναν και πάλι, θα ήταν με το ενάμιση πόδι εκτός φάιναλ-φορ. Αυτή η πίεση, όμως, τους βγήκε σε καλό καθώς κυριάρχησαν έναντι των Πειραιωτών και αντέδρασαν τις φορές που η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πήγε να κάνει την ανατροπή.

Ο Τζαμπάρι Πάρκερ ήταν εκείνος, που έκανε την διαφορά για τους Καταλανούς. Ο κάποτε συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μπακς έκανε θρύψαλα την άμυνα του Ολυμπιακού και με τους 24 πόντους, που σημείωσε, βοήθησε σημαντικά ώστε η Μπαρτσελόνα να ισοφαρίσει. Ο Πάρκερ είναι μεγάλο όνομα, προερχόταν από αποχή, στην Μπαρτσελόνα παίζει πολύ καλά, για αυτό άλλωστε και ανανεώθηκε η συνεργασία τους πριν από μερικές μέρες.

Αλλά και οι ψηλοί της Μπαρτσελόνα έκαναν δουλειά. Εκαναν την δουλειά, που δεν έκαναν στο πρώτο παιχνίδι ο Βέσελι με τον Χερνανγκόμεθ και αποτέλεσαν έτσι τους απαραίτητους συμπαραστάτες του Πάρκερ.

Ο Ολυμπιακός είχε κάποια καλά διαστήματα στο παιχνίδι του. Όχι, όμως, διάρκεια. Για αυτό άλλωστε και ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά το ματς δήλωσε ότι η Μπαρτσελόνα άξιζε τη νίκη. Η ομάδα του δεν έπαιξε καλά και δεν μπόρεσε έτσι να διπλασιάσει τις νίκες της.

Γυρίζει, όμως, από την Βαρκελώνη με χαμόγελο καθώς πέτυχε τον βασικό της στόχο που ήταν μία νίκη. Τώρα στο ΣΕΦ έχει την κατάσταση στα χέρια της και με τον κόσμο της μπορεί να πάρει το εισιτήριο για το Βερολίνο. Θα έχει μάλιστα και έξτρα βοήθεια καθώς θα επανέλθει ο Κώστας Παπανικολάου, που λόγω ίωσης δεν πήγε στην Ισπανία.

Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος από την Μπαρτσελόνα, αλλά πρέπει να το αποδείξει και πάλι στο παρκέ στα παιχνίδια που έχει μπροστά του. Οι Πειραιώτες έχουν τον τρόπο να διαχειρίζονται τέτοια ματς και έστω και αν φέτος δεν έχουν το περυσινό και προπέρσινο ταλέντο, μπορούν να πάρουν την Ευρωλίγκα. Είναι τόσο σκληρός ο χαρακτήρας τους, που μπορούν να τα καταφέρουν, έστω και δεν υπάρχουν στο ρόστερ ο Βεζένκοφ με τον Σλούκα. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags