Facebook Pixel Πιστοποίηση ανώτερης ποιότητας για ΠΑΟΚ!
| 2014-10-20 12:14:00

Πιστοποίηση ανώτερης ποιότητας για ΠΑΟΚ!

Πιστοποίηση ανώτερης ποιότητας για ΠΑΟΚ!

Περί τα 20 λεπτά χρειάστηκαν, για να ζεσταθεί η «μηχανή» του «δικέφαλου». Και μετά; Άνοιξε τα φτερά του. Κι ο τρομαγμένος Ατρόμητος «έφαγε την σκόνη» του ΠΑΟΚ μέχρι το 60ο λεπτό... Γράφει ο Άρις Νικολάκης.

Για να είμαστε βέβαια, ειλικρινείς το τραγικό λάθος του Λουίτζι Τζέναμο (για το 1-0) στο 27ο λεπτό «γκρέμισε» και ψυχολογικά των φιλοξενούμενων. Την χρονική φάση κατά την οποία οι γηπεδούχοι τους τάραζαν αγωνιστικά. Έτσι έγινε και το 2-0 μόλις 2 λεπτά μετά. Με γκολ του Ράσβαν Ρατς για σεμινάριο πλασέ δια κεφαλής!

Ο Ρουμάνος διεθνής εξελίσσεται σε κορυφαία μεταγραφή επί εποχής Ιβάν Σαββίδη. Κι ήρθε… Ή μάλλον εκτιμήθηκε ως εξοφλημένος. Ο άνθρωπος διάγει δεύτερη νεότητα. Κι αποτελεί το «άλφα» ένα όχι και το «ωμέγα» του ΠΑΟΚ. Το γκολ του στο 29ο ήταν χάρμα ιδέσθαι. Ανάλογης …ομορφιάς ήταν κι η σέντρα ακριβείας του Αλέξανδρου Τζιόλη. Από τη μία άκρη του γηπέδου στην άλλη.

Τελικά, ο Άγγελος Αναστασιάδης έχει μαγικό ραβδάκι. Δεν μπορούμε μετά βεβαιότητας, να πούμε πως μεταμορφώνει ομάδες αλλά… Σίγουρα μεταμορφώνει παίκτες. Δίχως μαγικά. Με την αναπτέρωση της πίστης στον εαυτόν τους. Κι η πίστη – ως γνωστόν – κάνει θαύματα!

Ο ΠΑΟΚ μετά το 20ο λεπτό βρήκε τον βηματισμό του. Η καθυστέρηση οφείλεται μάλλον, στην προσαρμογή του σε μία νέα μορφή και νέα τακτική. Εξ ανάγκης ανακάτεψε και πάλι, την τράπουλα ο Άγγελος Αναστασιάδης. Έχοντας πάντως, την γνώση των χαρτιών του…

Δίχως Αθανασιάδη και Παπαδόπουλο και με Μακ αλλά Περέιρα σε κακή βραδιά το βάρος έπεσε στα χαφ. Κάτσε, Τζιόλης, Τζανδάρης δεν ήταν απλά, σε καλή αλλά σε πολύ καλή καρδιά. Με τον Ρατ αλλά και τον Σκόνδρα να καλύπτουν εξαιρετικά – και σε άμυνα και σε επίθεση, παρακαλούμε - τα άκρα ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε. Κι έτσι δικαιώθηκαν οι επιλογές του Άγγελου Αναστασιάδη.

Ο ΠΑΟΚ έμεινε στην κορυφή σχετικά άνετα κι απλά. Και μάλιστα, κόντρα σε έναν από τους εφιάλτες του εντός κι εκτός έδρας. Συν τοις άλλοις ο Ατρόμητος είναι κι εκ των ισχυρότερων ομάδων της Σούπερλιγκ. Τούτο φάνηκε στην αντίδραση του στο 60ο λεπτό. Αν και στριμωγμένος στα σκοινιά… Και με δυο «νοκ ντάουν» από το Α’ ημίχρονο… Όρθωσε ανάστημα στην πρώτη σοβαρή τελική του προσπάθεια. Μειώνοντας σε 2-1 με τον Ούμπιντες κι αλλάζοντας την μορφή του αγώνα!

Ήρθε κι η αποβολή του Μιγκέλ Βίτορ (77ο λεπτό) από υπερβολική ευαισθησία του διαιτητή Σιδηρόπουλο, για να αναποδογυρίσει τα δεδομένα στην Τούμπα . Κι ο Ατρόμητος να αγχώσει τον ΠΑΟΚ…

Ακόμη όμως, και στα δύσκολα και με παίκτη λιγότερο οι γηπεδούχοι ήταν σαφώς καλύτεροι των φιλοξενούμενων! Δεν απειλήθηκαν – βλέπετε - ενώ απείλησαν.
Ως εκ τούτων μετρά μεν, οι τρεις πολύτιμοι βαθμοί. Μετρά δε, κι ο υψηλός βαθμός δυσκολίας του αγώνας. Για να εκδοθεί ένα ακόμη πιστοποιητικό ανωτερότητας του ΠΑΟΚ στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο…

Πηγή: Pamesports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags