Facebook Pixel Sportdog.gr | Έφτυσε... αίμα, αλλά "ξέρανε" τον Σβέρεφ και πέρασε στους "8" του Μόντε Κάρλο ο Τσιτσιπάς! (Vids)
Άλλα Σπορ
| 2024-04-11 16:49:00

Έφτυσε... αίμα, αλλά "ξέρανε" τον Σβέρεφ και πέρασε στους "8" του Μόντε Κάρλο ο Τσιτσιπάς! (Vids)

Sportdog Team
Έφτυσε... αίμα, αλλά "ξέρανε" τον Σβέρεφ και πέρασε στους "8" του Μόντε Κάρλο ο Τσιτσιπάς! (Vids)

Την σπουδαία νίκη με 2-0 σετ πανηγύρισε κόντρα στον Αλεξάντερ Σβέρεφ ο Στέφανος Τσιτσιπάς, πανηγυρίζοντας την πρόκριση στην προημιτελική φάση του τουρνουά που διεξάγεται στο Μόντε Κάρλο!

Η... προέλαση του Στέφανου Τσιτσιπά στο τουρνουά της κατηγορίας ATP Masters 1000 που διεξάγεται στο Μόντε Κάρλο συνεχίζεται...

Μολονότι... «καρδιοχτύπησε» στο δεύτερο σετ, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας (Νο 12 στην παγκόσμια κατάταξη) νίκησε σήμερα (11/4) τον Γερμανό Αλεξάντερ Σβέρεφ (Νο 5 στον κόσμο) με 7-5, 7-6(3), σε αναμέτρηση για τους «16» της χωμάτινης διοργάνωσης που κράτησε περίπου 2 ώρες και επτά λεπτά, και πήρε το «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς. Εκεί ο 25χρονος πρωταθλητής θα αντιμετωπίσει τον Κάρεν Κατσάνοφ, ο οποίος κατέβαλε στον ρωσικό «εμφύλιο» για τους «16» την αντίσταση του συμπατριώτη του (Νο 4 στην παγκόσμια κατάταξη), Ντανιίλ Μεντβέντεφ, με 6-3, 7-5.

Το πρώτο σετ κρίθηκε στις... λεπτομέρειες, καθώς οι δύο αντίπαλοι κρατούσαν το σερβίς τους μέχρι και το 11ο γκέιμ, στο οποίο ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 6-5. Τότε ο Έλληνας πρωταθλητής «έσπασε» το σερβίς του Σβέρεφ και «έκλεισε» το σετ με 7-5.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε ιδανικά για τον Τσιτσιπά που έκανε "break" στο δεύτερο και το τέταρτο γκέιμ και, κρατώντας το δικό του σερβίς, προηγήθηκε 5-0. Στη συνέχεια ο Σβέρεφ αντέδρασε και, «σπάζοντας» το σερβίς του Έλληνα πρωταθλητή στο έβδομο και το ένατο γκέιμ, ισοφάρισε 5-5. Ο Τσιτσιπάς κράτησε το σερβίς του για το 6-5, αλλά ο Γερμανός «απάντησε», με αποτέλεσμα το σετ να οδηγηθεί στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Σβέρεφ προηγήθηκε 2-1, αλλά στη συνέχεια ο Τσιτσιπάς πήρε τρεις διαδοχικούς πόντους για το 4-2. Ο Σβέρεφ μείωσε σε 4-3, αλλά ο Έλληνας πρωταθλητής με τρεις σερί πόντους «έγραψε» το 7-3 και πήρε το σετ και τη νίκη-πρόκριση στους «8».

Τσιτσιπάς και Κατσάνοφ έχουν αναμετρηθεί οκτώ φορές στο παρελθόν σε επίπεδο ATP, με την προϊστορία να... ευνοεί τον Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος προηγείται στις νίκες με 7-1. Ο Ρώσος πανηγύρισε την πρώτη νίκη του στην προτελευταία μεταξύ τους αναμέτρηση, στους «16» για το περυσινό «χιλιάρι» τουρνουά του Μαϊάμι, αλλά ο Τσιτσιπάς ήταν αυτός που... γέλασε στην τελευταία «μονομαχία» τους, στους προημιτελικούς του τουρνουά Masters 1000 στο Παρίσι.

 
 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags