Πέτυχε το γκολ που χάρισε στη Γερμανία το τρίτο της Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ιταλία το 1990 κόντρα στην Αργεντινή του Μαραντόνα, αλλά η ζωή του δεν ήταν στη συνέχεια γεμάτη με ροδοπέταλα.

Ο κόσμος του ποδοσφαίρου θρηνεί την απώλεια του Αντρέας Μπρέμε. Ο θρυλικός Γερμανός ποδοσφαιριστής έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών μετά από καρδιακή ανακοπή και θα μείνει στη μνήμη όλων πετυχαίνοντας το γκολ του τελικού του Μουντιάλ με πέναλτι απέναντι στην Αργεντινή, στο 85ο λεπτό.

Τότε, ποδοσφαιριστής της Ίντερ, ήταν υπεύθυνος για το πέναλτι που χάρισε στη Γερμανία το τρίτο Μουντιάλ στην ιστορία της, κόντρα στην Αργεντινή του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Ωστόσο, ο Μπρέμε δεν πέρασε εύκολα όταν κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Το χρέος στο δημόσιο

24 χρόνια αφότου άγγιξε τον ουρανό στη Ρώμη, πέρασε μια δύσκολη οικονομική κατάσταση . Το 2014, η «Deutsche Welle» ανέφερε ότι ο θρυλικός παίκτης της Καϊζερσλάουτερν και της Μπάγερν Μονάχου, μεταξύ άλλων, είχε χάσει όλα τα χρήματα που είχε κερδίσει στη μεγάλη αθλητική του καριέρα. Συμπεριλαμβανομένου χρέους 200.000 ευρώ στο δημόσιο.

Καθάριζε τουαλέτες

Αντιμέτωπος με αυτήν την κατάσταση, πρόσφερε στον εαυτό του κάθε είδους δουλειά, όπως να καθαρίζει τις τουαλέτες σε ένα εμπορικό κέντρο. Σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου μέσου, οι 200.000 ευρώ χρέους αντιστοιχούσαν σε ιδιωτικό δάνειο  που είχε ζητήσει ο πρώην παίκτης αφού είχε  υποθηκεύσει το σπίτι του  πριν από χρόνια για 400.000 ευρώ.

Η Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών εξέφρασε τη θέση της σε τέτοιες καταστάσεις. " Προσπαθούμε να διδάξουμε στους ποδοσφαιριστές να αποφεύγουν τις καταστάσεις στις οποίες δεν ξέρουν πώς να κερδίζουν χρήματα μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους. Η συμβουλή μας είναι πολύ σαφής: πρέπει να έχεις ένα σχέδιο Β, να μάθεις ένα άλλο επάγγελμα... "!

Η βοήθεια από τον Μπεκενμπάουερ 

Ο Φραντς Μπεκενμπάουερ ζήτησε δημόσια βοήθεια για τον φίλο του που είχε βρεθεί σε μια άθλια θέση: " Έχουμε ευθύνη να βοηθήσουμε τον Αντρέας Μπρέμε, έκανε πολλά για το γερμανικό ποδόσφαιρο, έδωσε έναν τίτλο και τώρα είναι η σειρά του γερμανικού ποδοσφαίρου να κάνει κάτι γι 'αυτόν. Ίσως μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα ταμείο για την προστασία των παικτών που αντιμετωπίζουν έκτακτες ανάγκες », είπε τότε.

Οι τελευταίες του δουλειές

Ο Μπρέμε κρέμασε τα παπούτσια του το 1998 μετά την κατάκτηση της Μπουντεσλίγκα με την Καϊζερσλάουτερν. Έπαιξε σε ομάδες του μεγέθους της Μπάγερν Μονάχου, της Ίντερ και της Σαραγόσα και ήταν ο θρύλος που έδωσε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990 στη Γερμανία στην Ιταλία υπό τις διαταγές του Φραντς Μπεκενμπάουερ. Μια επιτυχημένη καριέρα που του απέφερε αρκετά χρήματα, αλλά δεν ήξερε πώς να τα διαχειριστεί.

Μετά τη συνταξιοδότηση, ο Μπρέμε παρέμεινε συνδεδεμένος με τον κόσμο του ποδοσφαίρου ως προπονητής, αν και δεν πήγε πολύ καλά . Η τελευταία του δουλειά ήταν το 2006, βοηθώντας τον Τραπατόνι στη Στουτγάρδη. Στη συνέχεια, το 2018, ήταν μάνατζερ της σερβικής ομάδας Βοϊβοντίνα.