Facebook Pixel Sportdog.gr | Κατέκτησε τον τίτλο, αλλά... - Η Λεβερκούζεν δεν βρίσκεται στο πρώτο ποτ του Champions League
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-16 01:12:00

Κατέκτησε τον τίτλο, αλλά... - Η Λεβερκούζεν δεν βρίσκεται στο πρώτο ποτ του Champions League

Sportdog Team

Σε αντίθεση με τη Μπάγερν Μονάχου.

Χάρη στην αλλαγή τρόπου λειτουργίας, η Λεβερκούζεν δεν βρίσκεται αυτόματα στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μπάγερ προκρίθηκε στο Champions League 2024/25 ως πρωταθλήτρια, αλλά αναμένεται να λείπει από το πρώτο pot στην κλήρωση σε αντίθεση με την Μπάγερν Μονάχου.

Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο θα προκριθεί στο σημαντικότερο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ως πρωταθλήτρια Γερμανίας για πρώτη φορά και όμως πιθανότατα θα μείνει εκτός πρώτου ποτ στην κλήρωση του 2024/25.

Το «νέο» Champions League με τις πολυάριθμες αλλαγές του τρόπου λειτουργίας θα τεθεί σε ισχύ για πρώτη φορά τη νέα σεζόν, η UEFA θα αναδιατάξει επίσης τα τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, το πρώτο pot δεν αποτελείται πλέον από τους νικητές των πρωταθλητών και του Europa League, καθώς και τους πρωταθλητές των καλύτερων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, αλλά σύμφωνα με την απόδοσή τους στις πέντε τελευταίες σεζόν Κυπέλλου Ευρώπης. Αυτό σημαίνει ότι η Λεβερκούζεν δεν θα λάβει αυτόματη θέση στο πρώτο pot ακόμη και ως νικήτρια του Europa League.

Επειδή η μεταρρύθμιση θα αυξήσει τον αριθμό των συμμετεχόντων από 32 σε 36 και η φάση των ομίλων θα αντικατασταθεί από μια φάση πρωταθλήματος, κάθε pot θα αποτελείται πλέον από εννέα ομάδες. Στη συνέχεια, κάθε σύλλογος κληρώνεται με οκτώ διαφορετικούς αντιπάλους, δύο από κάθε ποτ, συμπεριλαμβανομένου του δικού του.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τέσσερα εντός και τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια, με κάθε ποτ να περιέχει έναν εντός και έναν εκτός έδρας αντίπαλο. Τα παιχνίδια εναντίον ομάδων από το ίδιο πρωτάθλημα αποκλείονται. Η διαδικασία της κλήρωσης είναι τόσο περίπλοκη που η UEFA εξετάζει το ενδεχόμενο να τη διεξαγάγει μέσω υπολογιστή.

Η Λεβερκούζεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 14η θέση της κατάταξης των συντελεστών της UEFA.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags