Συγκλονιστικό παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο! Μπάγερν και Ρεάλ αναδείχτηκαν ισόπαλες 2-2, ύστερα από ένα ματς με πολλές εναλλαγές και τις δύο ομάδες να αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς στις 8 Μαΐου, όταν θα ξανασυναντηθούν στη Μαδρίτη για να διεκδικήσουν το ένα από τα δύο εισιτήρια που οδηγούν στον τελικό του Champions League.

Η Μπάγερν μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και έδειξε εξ αρχής άγριες διαθέσεις, αν κρίνουμε από την ευκαιρία που έχασε ο Σανέ στο 1’ με τον Λούνιν να διώχνει με το πόδι σε κόρνερ, ο οποίος πέντε λεπτά αργότερα δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει πλασέ του Κέιν μέσα στην περιοχή. Στο 7’ άλλη μία προσπάθεια του Σανέ δεν καρποφόρησε, αφού σημάδεψε άουτ, ενώ στο 9’ μια φιλόδοξη προσπάθεια του Κέιν να κρεμάσει τον τερματοφύλακα της Ρεάλ με σουτ πίσω από το κέντρο στερήθηκε τύχης. Στο 12’ οι γηπεδούχοι έχασαν μία ακόμα σημαντική ευκαιρία να σκοράρουν, όταν ο Μίλερ έβγαλε στον Μουσιάλα που σημάδεψε ψηλά.

Κόντρα στη ροή χτύπησε ο Βινίσιους

Από εκείνο το σημείο και μετά και αφού άντεξαν το σφυροκόπημα, οι Μαδριλένοι άρχισαν να ισορροπούν και να βγαίνουν προς το γήπεδο της Μπάγερν. Στο 24’ κόντρα στη ροή του παιχνιδιού κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την πρώτη ευκαιρία τους και να προηγηθούν στο σκορ. Ο Κρόος έβγαλε φανταστική μπαλιά στον Βινίσιους που βγήκε ενώπιο ενωπίω με τον Νόιερ και τον νίκησε για το 0-1.

Οι Βαυαροί συνέχισαν να πολιορκούν τη Ρεάλ στην περιοχή της μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Στο 42’, δε, έχασαν μεγάλη φάση σε εκτέλεση φάουλ του Κέιν που πέρασε ελάχιστα άουτ. Έτσι οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι στο σκορ.

Ισοφάριση με Σανέ και ανατροπή με Κέιν

Στην αρχή του δευτέρου μέρους η Ρεάλ βρέθηκε κοντά σε δεύτερο γκολ, αλλά ο Νόιερ απέκρουσε εντυπωσιακά την προσπάθεια του Κρόος. Αυτή η επέμβαση στο 51’ ήταν καθοριστική. Αφού δύο λεπτά αργότερα η Μπάγερ βρήκε τον δρόμο προς την ισοφάριση.  Ο Σανέ πήρε την μπάλα από τα δεξιά συνέκλινε προς την περιοχή και κεραυνοβόλησε τον Λούνιν στην κλειστή γωνία για το 1-1.

Οι Γερμανοί πήραν φόρα και άντε να τους πιάσεις. Στο 56’ ο Μουσιάλα κέρδισε πέναλτι με τον Κέιν να ευστοχεί από τα 11 βήματα, φέρνοντας τα πάνω κάτω στο ματς, με το όγδοο γκολ σε 11 ματς του Κέιν στο Champions League. Με το 2-1 όμως δεν σημαίνει, ότι τέλειωσε και το ματς.

Στα ίσια με πέναλτι Βινίσιους

Αμφότερες οι ομάδες έχασαν στη συνέχεια ευκαιρίες με πρώτη τη Ρεάλ, η οποία στο 64’ απείλησε με τον Βινίσιους, αλλά μετά η Μπάγερν την πήρε φαλάγγι! Στο 67’ το σουτ του Κέιν έφυγε κόρνερ, ενώ με το πέρασμα ενός λεπτού οι Γερμανοί απείλησαν με κεφαλιά του Ντάιερ που μπλόκαρε ο Λούνιν. Στο 71' Κιμ να κάνει την κεφαλιά, αλλά ο Λάιμερ δεν πρόλαβε να αλλάξει την πορεία της μπάλας.

Η Ρεάλ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Στο 82’ κέρδισε πέναλτι από ανατροπή του Ροντρίγκο από τον Κιμ, με τον Βινίσιους να ισοφαρίζει σε 2-2 απέναντι στον Νόιερ, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.