Facebook Pixel Sportdog.gr | Ο ευχάριστος πονοκέφαλος του Πογέτ - Οι 4 φορ που έχουν πάρει "φωτιά" (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-19 09:27:00

Ο ευχάριστος πονοκέφαλος του Πογέτ - Οι 4 φορ που έχουν πάρει "φωτιά" (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Γιώργου Βροντάκη

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση από την κατάσταση των επιθετικών του ενόψει του ματς με το Καζακστάν.

Ο Γκουστάβο Πογέτ ανακοίνωσε την αποστολή για τον αγώνα στην Opap Arena στις 21 Μαρτίου και εφόσον έρθει η πρόκριση τότε στον τελικό για μια θέση στο Euro 2024 θα γίνει εκτός έδρας απέναντι στο νικητή του Γεωργία - Λουξεμβούργου.

Σε εξαιρετική κατάσταση οι επιθετικοί

Ο Ουρουγουανός προπονητής γνωρίζει πως οι επιθέσεις δίνουν προκρίσεις και στη λίστα του βρίσκεται ο Χρήστος Τζόλης, ο οποίος επιστρέφει στην Εθνική Ανδρών έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια, καθώς πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν με την Φορτούνα Ντίσελντορφ (14 γκολ) στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας.

Αν μη τι άλλο, ο Γκουστάβο Πογέτ έχει έναν ευχάριστο πονοκέφαλο για τη γραμμή κρούσης της Εθνικής Ελλάδας, αφού οι επιθετικοί του βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και σκοράρουν διαρκώς με τις ομάδες τους.

Φώτης λαμπρός τον οδηγεί...

Ας ξεκινήσουμε με τον Φώτη Ιωαννίδη που το Σαββατοκύριακο που είχε ελληνικό πρωτάθλημα βρήκε δύο φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα σκοράροντας στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο για την πρεμιέρα των πλέι οφ της Super League.

Έγινε μόλις ο τέταρτος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού που καταφέρνει να σημειώσει δύο τέρματα σε εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα. 

Χατ τρικ ο Γιακουμάκης

Ακόμα καλύτερα τα πήγε ο Γιώργος Γιακουμάκης. Όταν έγιναν γνωστές οι κλήσεις, ο Έλληνας φορ της Ατλάντα Γιουνάιτεντ έκανε πάρτι με την Νιου Ίνγκλαντ πετυχαίνοντας χατ τρικ μέσα σε 19 λεπτά και οδήγησε την ομάδα του σε έναν εντός έδρας θρίαμβο με 4-1 για το MLS για την 3η αγωνιστικη του πρωταθλήματος. Αυτό ήταν και το πρώτο φετινό τρίποντο της Ατλάντα Γιουνάιτεντ.

Στο 55ο λεπτό ευστόχησε από την άσπρη βούλα, πέντε λεπτά αργότερα εκτέλεσε τον αντίπαλο τερματοφύλακα με ασύλληπτη κεφαλιά και στο 74' έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με πανέμορφο κοντρόλ με το στήθος και εκπληκτικό σουτ με το αριστερό από πλάγια θέση.

Τα ξημερώματα της Κ. Δευτέρας, ο Γιώργος Γιακουμάκης απέδειξε πως είναι on fire σκοράροντας με εντυπωσιακό πλασέ  στη νίκη της Ατλάντα επί της Ορλάντο με 2-0, κλείνοντας το σκορ, ενώ έδωσε και την ασίστ στο 9ο λεπτό στον Λομπτζανίτζε. Ο διεθνής επιθετικός μετράει τέσσερα γκολ και δύο ασίστ στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του αμερικανικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου (MLS).

Επέστρεψε στα δίχτυα ο Παυλίδης

Δίχτυα βρήκε και ο Βαγγέλης Παυλίδης στην Ολλανδία καθώς είχε σιγήσει για δύο αγωνιστικές. Ο επιθετικός της Άλκμααρ σκόραρε στη νίκη της ομάδας του κόντρα στην Εξέλσιορ με 4-0 και έφτασε τα 50 γκολ με τη φανέλα της ΑΖ. Ο διεθνής φορ σημείωσε το δεύτερο τέρμα του ολλανδικού συλλόγου στο 15΄. 

Με αυτό το γκολ ο Βαγγέλης Παυλίδης έφτασε τα 22 στην φετινή Eredivisie και βρίσκεται στην κορυφή των σκόρερ μαζί με τον Λουκ Ντε Γιονγκ της PSV Αϊντχόφεν.

Την περασμένη Κυριακή, ο Έλληνας επιθετικός βρήκε δίχτυα και στο γειτονικό ντέρμπι με την Φόλενταμ με την Άλκμααρ να επικρατεί με 4-0 και τον Παυλίδη να πετυχαίνει το τρίτο γκολ της ομάδας του στο 70'.

Γκολ και ασίστ ο Τζόλης

Σε τρομερά κέφια είναι και ο Χρήστος Τζόλης με τη φανέλα της Φορτούνα Ντίσελντορφ και προέρχεται από εντυπωσιακή εμφάνιση στη νίκη με 2-0 επί του Αμβούργου για τη Bundesliga 2. Στο 12ο λεπτό ο Έλληνας επιθετικός έδωσε την ασίστ για το 1-0 και στο 63′ με άψογο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Έτσι, έφτασε πλέον τα 14 γκολ στο γερμανικό πρωτάθλημα και τα 16 συνολικά στη χρονιά και σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση των κορυφαίων σκόρερ της κατηγορίας.

Ο Έλληνας επιθετικός σκόραρε και χθες στην εκτός έδρας νίκη της Φορτούνα Ντίσελντορφ με την Όσναμπρικ ανοίγοντας το σκορ στη νίκη της ομάδας του με 4-0.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags