Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: Τελευταίες πληροφορίες για τον "ντοπέ"!
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-17 16:04:00

Τελευταίες πληροφορίες για τον "ντοπέ" στην Εθνική- "Δεν είναι o Ιωαννίδης"

Sportdog Team
Τελευταίες πληροφορίες για τον "ντοπέ" στην Εθνική- "Δεν είναι o Ιωαννίδης"

Ποιοι έκαναν τεστ, τα επόμενα βήματα στη διαδικασία και η φημολογία που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες και διαψεύδευται.

Σαν… βόμβα έσκασε στο ελληνικό ποδόσφαιρο η είδηση πως Έλληνας ποδοσφαιριστής που μετείχε στην αποστολή της Εθνικής στην Τιφλίδα στο πρόσφατο ματς μπαράζ με την Γεωργία για το Euro 2024 , βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ.

Οι νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για «μεγάλο όνομα», ενώ το ρεπορτάζ συμπληρώνει πως μετά από αυτό το παιχνίδι, πέρασε από έλεγχο ντόπινγκ δύο επιθετικοί κι ένας αμυντικός.

Ο Κυριάκος Θωμαΐδης πάντως, που αποκάλυψε και την είδηση, μιλώντας στον ΣΠΟΡΦΜ ξεκαθάρισε πως ΔΕΝ είναι ο παίκτης που «φωτογραφίζουν» όλοι τις τελευταίες ώρες, αφού είχε δύο αρνητικά τεστ, κάτι που επιβεβαιώνεται τόσο από το International Testing Agency, όσο και από τον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης Ντόπινγκ.

Θωμαΐδης: «Δεν είναι του Ιωαννίδη το θετικό δείγμα ντόπινγκ - Και τα δυο που έδωσε ήταν αρνητικά»

Σε άλλον Έλληνα διεθνή και σίγουρα όχι στον Φώτη Ιωαννίδη εντοπίστηκε το θετικό δείγμα ντόπινγκ, όπως τόνισε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ο Κυριάκος Θωμαΐδης. Με αφορμή παραφιλολογία που αναπτύχθηκε μετά την είδηση-σοκ για την ανίχνευση παράνομης ουσίας σε παίκτη της Εθνικής στο ματς με τη Γεωργία, ξεκαθάρισε ότι αυτός δεν είναι ο επιθετικός του Παναθηναϊκού.

Υπογράμμισε λοιπόν ότι και τα δυο δείγματα που έδωσε (ένα πριν τον αγώνα και ένα μετά) ήταν αρνητικά, κάτι που επιβεβαιώνεται τόσο από το International Testing Agency, όσο και από τον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης Ντόπινγκ.

Ακούστε την παρέμβαση του Κυριάκου Θωμαΐδη στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6:

Δεν έχει ενημερωθεί ο παίκτης

Όσον αφορά τα βήματα που θα ακολουθηθούν από εδώ και πέρα, είναι πολύ συγκεκριμένα.

Σε περίπτωση θετικού δείγματος, ενημερώνονται υποχρεωτικά ταυτόχρονα η WADA, η οικεία παγκόσμια ομοσπονδία, η αρμόδια εθνική αρχή (ΕΟΚΑΝ) και βέβαια ο αθλητής.

Ο αθλητής έχει δικαίωμα να ζητήσει την εξέταση και του δευτέρου δείγματος, το οποίο προέρχεται από την ίδια δειγματοληψία ούρων και όχι από δεύτερο έλεγχο. Τότε μόνο εξετάζεται το δεύτερο μπουκαλάκι. Η διάρκεια της τιμωρίας εξαρτάται από την ουσία που βρέθηκε στο δείγμα και η έναρξη της από το αν ο αθλητής αποδεχθεί ότι πήρε την ουσία ή όχι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sportdog.gr, αυτή τη στιγμή από την ΕΠΟ ξεκαθαρίζουν πως δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από οποιονδήποτε διεθνή φορέα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags