Ο Ολυμπιακός έγραψε τις πιο γλυκές σελίδες της ευρωπαϊκής του ιστορίας μέσα σε λίγους μήνες, ένα έργο για το οποίο αξίζουν συγχαρητήρια ο Μεντιλίμπαρ και οι παίκτες. Κατάφεραν να πραγματοποιήσουν μία μεγάλη νίκη μέσα στην Αγγλία εναντίον της Άστον Βίλα.

Η ελληνική ομάδα έκανε μία καταπληκτική εμφάνιση! Δεν φοβήθηκε, μπήκε με αέρα, πίεσε και προηγήθηκε 2-0 με τον Ελ Κααμπί εκμεταλλευόμενη και το πάγωμα των Άγγλων, οι οποίοι κατάφεραν να μειώσουν στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, κόντρα στη ροή του παιχνιδιού,  με γκολ του Γουότκινς και να ισοφαρίσουν με τον Ντιαμπί. Ο Ολυμπιακός όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη.

Ή μάλλον ο Μαροκινός killer είχε και άλλες σφαίρες στον γεμιστήρα του κατ’άλλους παστέλια στο πουγγί του. Ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι και ο Κααμπί πέτυχε χατ τρικ και με γκολ του Έσε πέτυχε το τελικό 4-2. Οι Άγγλοι βέβαια θα μπορούσαν να μειώσουν και να ξαναμπούνε στο παιχνίδι, αλλά έχασαν πέναλτι με τον Ντάγκλας Λουίς.

Μεγάλο παιχνίδι για τον παστελωτή τον Κααμπί, όπως επίσης και για τον Ποντένσε που κάποια στιγμή χτύπησε και έδειξε να μην αντέχει, έσφιξε όμως δόντια και συνέχισε. Επίσης πρωταγωνιστής ήταν ο Ρέτσος, ο οποίος καταπληκτικό ματς. Ευθύνεται βέβαια στο πρώτο γκολ όπως και ο Τζολάκης στην ισοφάριση σε 2-2. Αλλά αν βάλουμε κάτω τα δεδομένα μπορούμε να πούμε, ότι ο Έλληνας αμυντικός δεν είχε οποιονδήποτε μπροστά του. Τον Γουότκινς είχε.

Για πρώτη φορά όμως ο Ολυμπιακός είχε την τύχη με το μέρος του σε μια αναμέτρηση που μεγάλο ρόλο παίζει εννοείται και το κοουτσάρισμα του Μεντιλίμπαρ, ο οποίος έκλεισε το ματς με μόνο δύο αλλαγές, η μία εκ των οποίων ήταν αναγκαστική (Ορτέγκα). Και μιλάμε για ημιτελικό του Conference League.

Αυτό που σίγουρα εντυπωσιάζει είναι το μέταλλο που έδειξε αυτή η ομάδα. Δεν είναι ότι βρήκε ένα καλό μομέντουμ και προηγήθηκε με δύο γκολ. Είναι ότι όταν ισοφαρίζεται δεν το βάζει κάτω. Δεν την καταπίνει η έδρα του αντιπάλου. Δεν κώλωσε. Δεν αφήνεται στη μοίρα της. Νιώθει όπως και πριν. Νικήτρια.

Μιλάμε λοιπόν για μία ιστορική νίκη έργο Μεντιλίμπαρ, ο οποίος ήρθε μεσούσης της σεζόν μετά από αλλαγές δύο προπονητών και κατάφερε να σουλουπώσει μια ομάδα και να την οδηγεί σε μία ονειρική ευρωπαϊκή πορεία που αλλάζει το στάτους του Ολυμπιακού. Ο Ισπανός άλλαξε την ψυχολογία και τη νοοτροπία της ομάδας. Μεταμόρφωσε ποδοσφαιριστές. Έφτιαξε μια ομάδα με όχι πολλές ευρωπαϊκές επιλογές στη λίστα, αλλά απολύτως ανταγωνιστική. 

Οι οπαδοί δεν έχουν παρά να το απολαύσουν αυτό το ταξίδι και εννοείται να αρχίσουν να ονειρεύονται. Έτσι και αλλιώς η Νέα Φιλαδέλφεια δεν είναι και τόσο μακριά… 
 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκλειστικό ΒΙΝΤΕΟ: Έλεγχος στα όρια της πρόκλησης σε Γιαννακόπουλο!