Facebook Pixel Ολυμπιακός - Καμπάλα: Άνετος ο Ολυμπιακός Κ19 - Δεύτερη νίκη κόντρα στην Καμπάλα και πρόκριση στα playoffs του Youth League (vid)
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-29 19:16:00

Άνετος ο Ολυμπιακός Κ19 - Δεύτερη νίκη κόντρα στην Καμπάλα και πρόκριση στα playoffs του Youth League (vid)

Sportdog Team
Άνετος ο Ολυμπιακός Κ19 - Δεύτερη νίκη κόντρα στην Καμπάλα και πρόκριση στα playoffs του Youth League (vid)

Οι Κ19 των Ερυθρόλευκων δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα και μετά το 3-0 του πρώτου αγώνα κόντρα στην Καμπάλα, πήραν και δεύτερη νίκη με 4-0 και με συνολικό σκόρ 7-0 προκρίθηκαν στα στα playoffs του Youth League. Σκόρερ για τους Πειραιώτες ήταν ο Μουσαζικίτης που σημείωσε δύο γκολ, ενώ από ένα έβαλαν οι Γατόπουλος και Κουτσογούλας, ενώ εκτελέστηκαν και τρία πέναλτι. 

Ολυμπιακός - Καμπάλα: Την δεύτερη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια, πήρε η Κ19 του Ολυμπιακού απέναντι στην Καμπάλα (4-0), στον δεύτερο γύρο του Domestic Champions path του UEFA Youth League. Με συνολικό σκορ 7-0 οι «Πειραιώτες» απέκλεισαν τους Αζέρους και πήραν το εισιτήριο για τα Play-Offs της διοργάνωσης. Οι νεαροί «ερυθρόλευκοι» είχαν ένα παραπάνω κίνητρο στο σημερινό παιχνίδι, αφού αυτό διεξήχθη στο γήπεδο της μεγάλης ομάδας, «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Πρώτο ημίχρονο

Η Καμπάλα μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και θέλησε να ασκήσει πίεση στον Ολυμπιακό, με σκοπό να βρει ένα γκολ που θα την βάλει στο παιχνίδι της πρόκρισης. Οι «Πειραιώτες», με σωστή αμυντική προσήλωση, απορροφήσαν την πίεση αυτή και σιγά σιγά πήραν τα ινία της αναμέτρησης.

Με την συμπλήρωση 14 λεπτών στο ματς, οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα με πολύ ωραίο διαγώνιο συρτό σουτ του Μουζακίτη, άνοιξαν το σκορ και έκαναν ακόμη πιο εύκολη την δουλειά τους εν όψει συνέχειας.

Στο 25ο λεπτό οι γηπεδούχοι αγγίζουν το 2-0. Ο Λιατσικούρας με μια πανέμορφη κάθετη βρίσκει τον Πνευμονίδη στην πλάτη της άμυνας των Αζέρων, ο τελευταίος όμως αστοχεί και το 1-0 παραμένει.

Τα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου δεν επιφύλασσαν ιδιαίτερες συγκινήσεις, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί το υπέρ του προβάδισμα με σχετική ευκολία.

Δεύτερο ημίχρονο

Με αρκετή όρεξη μπήκαν οι παίκτες του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου στο δεύτερο ημίχρονο και απείλησαν γρήγορα στο 50ο λεπτό με τον Παπακανέλλο να βλέπει τον Μουράντοφ να του στερεί το 2-0.

Πέντε λεπτά μετά ο Κουτσογούλας πάτησε την περιοχή της Καμπάλα με ωραία ενέργεια, ανατράπηκε από τον Ρασίντοφ και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Παπακανέλλος ο οποίος είδε τον Μουράντοφ να του λέει και πάλι όχι. Στην επαναφορά ούτε ο Πνευμονίδης κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, ο οποίος εν τέλει είδε την μπάλα να καταλήγει στη εστία του έπειτα από τρίτη προσπάθεια των παικτών του Ολυμπιακού και συγκεκριμένα του Γατόπουλου.

Στο 71ο λεπτό της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι αύξησαν το προβάδισμά τους σε 3-0 έπειτα από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μουζακίτη, το οποίο κέρδισε και πάλι από τον Ρασίντοφ ο Πνευμονίδης.

Το τελικό 4-0 έγραψε ο Κουτσογούλας και πάλι με πέναλτι, που κέρδισε αυτήν την φορά ο Ρολάκης από τον Ραμαζάνοφ, ο οποίος αντίκρησε και την κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη) έπειτα από το μαρκάρισμά του.

Οι Πειραιώτες λοιπόν με συνολικό σκορ 7-0 πήραν επιβλητική πρόκριση και περιμένουν πλέον να δουν ποιος θα είναι ο αντιπαλός τους στα Play-Offs του UEFA Youth League.

Το φορμάτ της διοργάνωσης και ο δρόμος του Ολυμπιακού

Οι ομάδες του UEFA Youth League χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Από την μία είναι οι 32 που συμμετέχουν και στους ομίλους UEFA Champions League και από την άλλη είναι οι πρωταθλήτριες ομάδες Κ19, όπου η αντίστοιχη αντρική τους δεν έχει εξασφαλίσει θέση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Οι πρώτες χωρίζονται σε ομίλους σύμφωνα με την κλήρωση του Champions League και ακολουθούν το ίδιο φορμάτ με αυτό. Οι δεύτερες συμμετέχουν σε δύο νοκ-άουτ γύρους με διπλά παιχνίδια εντός και εκτός έδρας.

Οι 8 που θα περάσουν από αυτούς του δύο γύρους θα αντιμετωπίσουν στα Play-Offs τους 8 δεύτερους της φάσης των ομίλων, με σκοπό την πρόκριση στην τελική φάση των «16», όπου θα τους περιμένουν οι νικητές των ομίλων.

Οπότε με την πρόκρισή του ο Ολυμπιακός, παίρνει θέση στα Play-Offs και περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του μετά την ολοκλήρωση της 6ης αγωνιστικής των ομίλων.

Ενδεκάδες

Ολυμπιακός: Σίνα, Κ. Κωστούλας, Κουτσίδης (59′ Δαρβίρας), Πρεκατές, Κουτσογούλας, Λιατσικούρας, Μουζακίτης, Αλαφάκης (68′ Ρολάκης), Παπακανέλλος (59′ Πλειόνης), Πνευμονίδης (78′ Λίγδας), Γατόπουλος (68′ Ντάμα).

Καμπάλα: Μουράντοφ (76′ Χουσάνοφ), Αχμάντοφ, Ραμαζάνοφ, Ράσιντοφ, Γκαφάροφ (73′ Ραμαζάνοφ), Μπουντάγκοφ (59′ Ασάντοφ), Αχμάντοφ, Σανίγιαροφ, Μπακσίσοφ (73′ Μουσταφάγιεφ), Αγκάλαροφ, Μαμαντλί (46′ Χουσείνοφ).

 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags