Ο Παναθηναϊκός έχασε από τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, με την ομάδα της Αθήνας να κινδυνεύει με "τσουχτερό" πρόστιμο για το κορεό που ανέβασαν οι οργανωμένοι του Τριφυλλιού στο μεγάλο παιχνίδι!

Στο άρθρο 14 του σχετικού νόμου αναφέρεται συγκεκριμένα ότι οι ποινές ξεκινούν από πρόστιμο 20.000 ευρώ.

Αναλυτικά όσα γράφονται: 

Υποχρεώσεις αθλητικών φορέων - Μέτρα αστυνόμευσης αθλητικών εκδηλώσεων - Τροποποίηση παρ. 1, προσθήκη παρ. 6Α και τροποποίηση παρ. 8α άρθρου 41Δ ν. 2725/1999.

«6Α. Απαγορεύεται η ανάρτηση στην αθλητική εγκατάσταση πανό ή άλλων επιγραφών πολιτικού, θρησκευτικού ή ιδεολογικού χαρακτήρα, με περιεχόμενο υβριστικό, ρατσιστικό ή σεξιστικό. 

Σε περίπτωση παραβίασης του πρώτου εδαφίου, η οποία διαπιστώνεται από την αρμόδια αστυνομική αρχή, επιβάλλεται από τη Δ.Ε.Α.Β. πρόστιμο είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) για κάθε πανό στο αθλητικό σωματείο, ή στο Τμήμα Αμειβομένων Αθλητών (Τ.Α.Α.), ή στην Ανώνυμη Αθλητική Εταιρία (Α.Α.Ε.), της οποίας οι φίλαθλοι ανάρτησαν το πανό. 

Τα σχετικά πανό της γηπεδούχου ή της φιλοξενούμενης ομάδας παραδίδονται στον υπεύθυνο ασφαλείας του πρώτου εδαφίου της παρ. 4. Την ευθύνη για την παράδοση φέρει η γηπεδούχος ή φιλοξενούμενη Α.Α.Ε. ή Τ.Α.Α., αντιστοίχως. Αν τα σχετικά πανό δεν παραδοθούν σύμφωνα με τη διαδικασία του δεύτερου και του τρίτου εδαφίου, επιβάλλονται οι κυρώσεις της παρ. 2 του άρθρου 1 του ν. 4326/2015 (Α’ 121).»

Αν θεωρηθεί άκρως υβριστικό η ΔΕΑΒ μπορεί να το πάει πιο ψηλά τις ποινές λόγω της παρ2. Αρθρ.1 του Ν 4325.

Δείτε το κορεό: