Facebook Pixel Γι’ αυτό δάκρυσε ο Ποντένσε! Απόφαση Ολυμπιακού για τη ρήτρα
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-26 22:32:00

Γι’ αυτό δάκρυσε ο Ποντένσε - Απόφαση Ολυμπιακού για την τεράστια ρήτρα!

του Παναγιώτη Νικολάου

Ο Πορτογάλος δεν "έσπασε" τυχαία στη Θεσσαλονίκη, μετά την γκέλα με τον Άρη και την απώλεια δύο βαθμών, που ουσιαστικά βγάζουν εκτός διεκδίκησης τίτλου τους Πειραιώτες...

Ο Ολυμπιακός διανύει μια ιστορική σεζόν, καθώς για πρώτη φορά στα 99 έτη ζωής του βρίσκεται σε ημιτελική φάση ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και αυτό δε θα μπορούσε να συμβεί χωρίς την πολύτιμη συνεισφορά του Ντάνιελ Ποντένσε. Ο Πορτογάλος παικταράς ήρθε το καλοκαίρι, από το πουθενά, ως δανεικός από τους Γουλβς με πρωτοβουλία του Βαγγέλη Μαρινάκη που ήθελε αφενός να "φτιάξει" τον κόσμο της ομάδας και αφετέρου να αποκτήσει ένα "asset" εντός αγωνιστικού χώρου. Το εκ νέου πάντρεμα των δύο πλευρών μπορεί να πέρασε από 40 κύματα, αλλά πλέον ο "μικρός μάγος" των Πειραιωτών έχει απογειωθεί και έχει δίψα για το όνειρο με τον αγαπημένο του σύλλογο.

Έτσι εξηγείται το δάκρυ του Ποντένσε με Άρη!

Όσοι είδαν το ματς του Άρη με τον Ολυμπιακό στο "Κλεάνθης Βικελίδης" για την 7η αγωνιστική των playoffs της Super League, δεν μπορεί να μην απόρησαν με την άκρως συναισθηματική αντίδραση του Ποντένσε στο φινάλε. Ο Πορτογάλος άσος έβαλε τα κλάματα και ξάπλωσε στο χορτάρι όντας φανερά συντετριμμένος από την απώλεια βαθμών, που ισοδυναμεί με το χάσιμο του πρωταθλήματος. Οι λόγοι για αυτή του τη στάση είναι δύο: ας τους εξετάσουμε.

Παράγοντας, νούμερο 1. Ο Ποντένσε δεν το λέει για να το πει, δεν το έχει ανάγκη άλλωστε αν το καλοσκεφτούμε. Είναι "άρρωστος" με τον Ολυμπιακό, τον λατρεύει γιατί σε αυτόν βρήκε την αγάπη και το ιδανικό πλαίσιο το 2019 ώστε να εκτοξεύσει την ποδοσφαιρική και χρηματιστηριακή του αξία. Είναι χαρακτηριστική η δήλωσή του, προ μηνών, που είχε τονίσει πως: " Ήμουν στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου και επέλεξα να έρθω εδώ όπου νιώθω ευτυχισμένος και αγαπητός από όλους. Ακόμη και στις κακές στιγμές, αυτό σημαίνει. Είμαι στο σπίτι μου και όταν είσαι στο σπίτι σου νιώθεις πως είσαι ο καλύτερος του κόσμου".

Πάμε και στον δεύτερο και πρακτικότερο λόγο για το δάκρυ του Ποντένσε. Αυτός δεν είναι άλλος από το ότι, εάν οι Πειραιώτες κατακτήσουν το πρωτάθλημα, τότε οι πιθανότητες παραμονής του στον σύλλογο ανεβαίνουν αισθητά. Θεωρείται δεδομένο, δηλαδή, ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα "σκάσει" τα 5 εκατομμύρια της ρήτρας του για τον "δέσει" στο Λιμάνι της καρδιάς του. Η πρόθεση της διοίκησης είναι να τον κρατήσει και του χρόνου, όμως είναι σαφές πως θέλει να τον αγοράσει με λιγότερα χρήματα από όσα ζητάει το αγγλικό κλαμπ. Οι εξελίξεις αναμένονται καταιγιστικές και σίγουρα η "ζέση" του Ποντένσε να μείνει στην Ελλάδα θα μετρήσει στο τέλος της υπόθεσης.

Προσπάθησε να τον "θάψει" ο Καρβαλιάλ, τον "ανέστησε" ο Μεντιλίμπαρ!

Αλλά, πώς ο Ποντένσε έφτασε από "απογοητευτική μεταγραφή" στον οδηγό της ερυθρόλευκης επίθεσης σε μόλις λίγους μήνες; Η απάντηση έχει ονοματεπώνυμο: Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ο Ισπανός τεχνικός απελευθέρωσε σε όλα τα επίπεδα τον παικταρά, ο οποίος είχε τεράστιο πρόβλημα με τον Κάρλος Καρβαλιάλ. Μην ξεχνάμε πως, όσο ο συμπατριώτης του ήταν στο τιμόνι του πάγκου του Ολυμπιακού, ο Ποντένσε δεν είχε δώσει ασίστ ή δεν είχε σκοράρει σε παιχνίδι της Super League. Απίστευτο και όμως αληθινό!

Με την έλευση Μεντιλίμπαρ, το έργο άλλαξε άρδην και τα νούμερα εκτοξεύτηκαν για τον ίδιο. Ο ίδιος έχει πετάξει πολλές "αιχμές" εναντίον του Καρβαλιάλ και έχει τονίσει ότι επί Μεντιλίμπαρ "έχουμε φύγει από την περίοδο που το παιχνίδι μας ήταν μέτριο". Κουβάλησε στη μυθική ρεβάνς με τη Μακάμπι στη Σερβία, στο πρωτάθλημα οι ασίστ και τα γκολ... πάνε κι έρχονται και ο Ποντένσε θέλει να δείξει ότι στοχεύει στην κορυφή με τον Ολυμπιακό. Για φέτος και για τα επόμενα χρόνια, βεβαίως...

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Τέλος" από Ολυμπιακό με απόφαση Μεντιλίμπαρ - "Παζάρια" για Αλεξανδρόπουλο

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags