Facebook Pixel Ο MVP της Φενέρ για Ολυμπιακό - Βρήκε... Ελ Αραμπί
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-27 22:45:00

Ο MVP της Φενέρ για Ολυμπιακό - Βρήκε... Ελ Αραμπί, υπογράφει Έλληνα χαφ!

του Παναγιώτη Νικολάου

Τους πήρε την πρόκριση, θέλει να πάρει και τον παικταρά. Τα σενάρια που κυκλοφορούν στην Τουρκία για τον παίκτη που ξεχώρισαν οι Πειραιώτες στις "μάχες" με τους Τούρκους, ποιοι ανανεώνουν και μένουν στο Λιμάνι και οι πρώτες κινήσεις που κλείνουν άμεσα μετά από εισηγήσεις του Μεντιλίμπαρ.

Ολυμπιακός: Μπορεί οι Πειραιώτες να είναι απόλυτα προσηλωμένοι στις αγωνιστικές υποχρεώσεις που έχουν αυτό το διάστημα, δεδομένου ότι η ομάδα έχει την ευκαιρία για να βρεθεί στον τελικό τού Conference League. Παρόλα αυτά ως τεράστιος αθλητικός οργανισμός που είναι σαφώς και έχει ανοιχτες τις κεραίες του για τον καλοκαιρινό μεταγραφικό σχεδιασμό.

Μόνο τυχαία δεν είναι, λοιπόν, η πληροφορία από την Τουρκία που θέλει τους Πειραιώτες να ενδιαφέρονται για τον Ντομινίκ Λιβάκοβιτς, διεθνή Κροάτη τερματοφύλακα της Φενέρμπαχτσε που φέτος είναι βασικός στην τουρκική ομάδα.

Ο Ολυμπιακός είναι πολύ πιθανό μέσα στο καλοκαίρι να κινηθεί για την απόκτηση τερματοφύλακα, ανάλογα με τις εξελίξεις που μπορεί να υπάρξουν στην υπόθεση του Τζολάκη, αλλά ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά τι ισχύει για κάθε περίπτωση.

 

Ο Τζολάκης που ρυθμίζει - Τα 6,5+ εκατ. ευρώ τής Φενέρ για Λιβάκοβιτς - "10+ εκατ. ευρώ για την αγορά του"

Το προσέχες καλοκαίρι υπάρχει η απόφαση για να αποκτηθεί ένας μεγάλος παίκτης σε κάθε θέση του γηπέδου. Αυτό, όμως, δεν είναι σίγουρο για τη θέση του τερματοφύλακα, δεδομένου ότι η παρουσία του Τζολάκη το τελευταίο διάστημα αλλά και η πρόσφατη ανανέωση στο συμβόλαιο του Πασχαλάκη, έχουν δημιουργήσει νέα δεδομένα.

Γιατί ο νεαρός γκολκίπερ μένει ελεύθερος το προσεχές καλοκαίρι και μένει να δούμε αν θα υπογράψει νέο συμβόλαιο με τους Ερυθρόλευκους. Γιατί για την ώρα δεν το έχει κάνει ακόμα, και οι Σειρήνες από το εξωτερικό είναι πολλές. Κυριότερη εκείνη της Μπράγκα, που εμφανίστηκε το τελευταίο διάστημα, αν και από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ο Τζολάκης δεν είναι θετικός για να παίξει μπάλα στην Πορτογαλία. Υπάρχει και η προοπτική τής Γερμανίας με την Ουνιόν Βερολίνου, αλλά μένει να δούμε τι θα συμβεί.

Σε κάθε περίπτωση, η έλευση του Λιβάκοβιτς μόνο εύκολη δεν είναι για τον Ολυμπιακό. Αρχικά γιατί η Φενέρ είχε δώσει περίπου 6,7 εκατ. ευρώ μόλις το περασμένο καλοκαίρι για να τον αγοράσει και, αν και δεν έχει βγάλει μάτια με την απόδοσή του, είναι ο βασικός τερματοφύλακας τής τουρκικής ομάδας. Που δεν έχει λόγο ούτε να τον πουλήσει αλλά ούτε και να τον παραχωρήσει δανεικό. Το ρεπορτάζ από την Τουρκία, δηλαδή, κάπου μπάζει λίγο…

Για αυτό το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Βασιλάκο, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στη γειτονική χώρα, ώστε να εμπλουτίσουμε το ρεπορτάζ με νέες πληροφορίες.

"Υπερβολικό φαίνεται τέτοιο ρεπορτάζ, μόλις πέρσι το καλοκαίρι ήρθε στην ομάδα και, μάλιστα, με καλά χρήματα για την αγορά του", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια συμπλήρωσε για το αν υπάρχει προοπτική παραχώρησης:

"Για δανεισμό δεν το βλέπω, γιατί να τον παραχωρήσουν δανεικό; Για πώληση μόνο αν κάποια ομάδα πρόσφερε 10+ εκατ. ευρώ θα μπορούσε να τον πάρει. Γιατί τον αγόρασε 6,5 εκατ. ευρώ πριν από έναν χρόνο, έπαιξε βασικός στη Φενέρ, δεν μπορεί να τον δώσει με λιγότερα".

Τα πηγαίνει καλά με τη φανέλα της Φενέρ;

"Δεν κάνει κάποια σούπερ σεζόν, αλλά διανύει καλή χρονιά. Γνωστός τερματοφύλακας είναι, τον γνωρίζαμε και από την εθνική Κροατίας. Θα μπορουσε να παίζει σε έναν από τα top 5 πρωταθλήματα".

 

Η περίπτωση του Γιόβετιτς

Μπορεί να βρισκόμαστε λίγο πριν από τις μεγάλες μάχες τού Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα για την πρόκριση στον τελικό τού Europa Conference League, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ως μεγάλη ομάδα δεν σχεδιάζει ήδη την επόμενη μέρα της. Ειδικά από τη στιγμή που υπάρχουν ανοιχτά μέτωπα στο ήδη υπάρχουν ρόστερ.

Εδώ δεν έχει νόημα να γράψουμε για τις περιπτώσεις τύπου Ντέιβιντ Κάρμο ή Ντανιελ Ποντένσε, που αποδεδειγμένα έχουν θέσει ως αξια ποδοσφαιριστών στο ρόστερ της ομάδας αλλά, από την άλλη πλευρά, χρειάζονται πολλά χρήματα για την παραμονή τους. Αυτό που θα αναλύσουμε σε αυτό το θέμα είναι για 2+1 περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που απέδειξαν ότι μπορούν να έχουν θέση στο ρόστερ, χωρίς όμως να καίγεται κανείς για να συνεχίσουν. Μπερδευτήκατε; Πάμε να δούμε αναλυτικά:

Ο Στεφάν Γιόβετιτς είχε μείνει ελεύθερος από τη Χέρτα στις αρχές τού περασμένου καλοκαιριού, άρα δεν έχει κάνει προετοιμασία και κυκλοφορούσε ελεύθερος στην αγορά μέχρι τις 4 Σεπτεμβριου που υπέγραψε στο Λιμάνι. Αυτό σημαίνει ότι δεν είχε κάνει καλοκαιρινή προετοιμασία, κι αυτός ήταν ο λόγος που άργησε να βρεθεί στο 100% της κατάστασης που έπρεπε για να αποδώσει με βάση την αξία του.

Με θητεία σε Μονακό, Ίντερ, Σεβίλλη, Μάντσεστερ Σίτι και Φιορεντίνα, την τελευταία σεζόν στη Γερμανία, με τη φανέλα τής Χέρτα, είχε 4 γκολ και 3 ασίστ σε 18 παιχνίδια. Αγωνίζεται περισσότερο ως περιφερειακός επιθετικός και το τελευταίο διάστημα βγάζει μάτια ως πολυεργαλείο: Είναι 10άρι, αριστερός εξτρέμ, αλλά και επιθετικός.

Αν είναι υγιής ακόμα και στα 34 μπορεί να είναι ρολίστας πολυτελείας στο Λιμάνι, ως τίτος επιθετικός. Κι αυτό ακριβώς φαίνεται ότι σκέφτεται ο Ισπανός τεχνικός, για αυτό και είναι θετικός στην προοπτική να τον κρατήσει ως μαι ακόμα λύση για την επίθεση. Όχι με συμβόλαιο 1+ εκατ. ευρώ που λαμβάνει τώρα, αλλά κάπου με λίγο πάνω από τα μισά.

"Αδιαμφισβήτητη κλάση και τεχνική, αλλά έχει χάσει σε έκρηξη και ταχύτητα. Συμπληρωματική λύση, για κάποια λεπτά από τον πάγκο ως αλλαγή λόγω εμπειρίας και προσωπικότητας  για κάποια παιχνίδια ειδικών συνθηκών. Που θα έχεις πλήρη υπεροχή και θες καλά χτυπήματα. Εν ολίγοις για παιχνίδι έντασης, με πρέσινγκ και μετάβαση, δεν κάνει. Αλλά κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την ποιότητά του", ανέφερε μέσω του sportdog o δημοσιογράφος Ανέστης Ζαχαράκης, που γνωρίζει πολύ καλά την περίπτωση του Γιόβετιτς από τη θητεία του στη Γερμανία. 

Ο Αλεξανδρόπουλος που μένει με τα μισά λεφτά της οψιόν!

Ο Σωτήρης ήρθε στον Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι για να κάνει ο,τι και στον Παναθηναϊκό: Να δώσει ενεργεια και ένταση στη μεσαία γραμμή. Λίγο οι τραυματισμοί του, λίγο οι αλλαγές προπονητών, δεν κατάφερε να δείξει στο 100 την αξία του. Παρόλα αυτα η αξία του γνωστή και αναγνωρισμένη. Σε συνδυασμό με την ηλικία του αλλά και το γεγονός ότι Ελληνας, οι Πειραιώτες έχουν πάρει την απόφαση να τον διατηρήσουν στο ρόστερ τους.

Όχι, φυσικά, ενεργοποιώντας την οψιόν των 4 εκατ. ευρώ που έχει βάλει η Σπόρτινγκ Λισαβόνας στην περίπτωσή του, αλλά με ένα ποσό κοντά στα μισά. Αυτό διαπραγματεύονται, τώρα, με την πορτογαλική ομάδα. Μπορεί να βρεθεί χρυσή τομή και να μείνει στο Λιμάνι; 

Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Βασιλάκος, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στην Πορτογαλία, είπε στο sportdog: "Τον Αλεξανδρόπουλο δεν τον έβλεπαν στην Σπόρτινγκ. Η ομάδα είχε και πρόβλημα στα χαφ και πάλι δεν τον έβαζαν να παίξει, ήταν εκτός αποστολής. Θα τον δώσουν εύκολα πιστεύω, θα βρουν λύση".

Ο "τελειωμένος" του Νοέμβρη, που θα ανανεώσει για ακόμα έναν χρόνο!

Θυμάστε ποιος παίκτης τού Ολυμπιακού ήταν "τελειωμενος" πριν από λίγους μήνες, όταν ακόμα στην ομάδα ήταν ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ που τον είχε φέρει το καλοκαίρι του 2023; Μάλιστα, υπήρχαν σενάρια που τον ήθελαν να λύνει το συμβόλαιό του ακόμα και πριν από την έναρξη της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Ποιος ήταν αυτός ο παίκτης; Ο Κίνι! 

Μετά από καριέρα 15 ετών στη Ισπανία (κυρίωσε σε Ράγιο Βαγιεκάνο και Γρανάδα) το καλοκαίρι του 2023 ήρθε με μονοετές συμβόλαιο στην Ελλάδα. Αλλά απαξιώθηκε γρήγορα και έφτασε κοντά στην πόρτα της εξόδου. Όμως έμεινε, "γυρισε" το κλίμα προς το πρόσωπό του (όπως και ο Ιμπόρα), πήρε χρόνο συμμετοχής και δικαίωσε τον Μεντιλίμπαρ. Που τώρα θέλει να τον κρατήσει στο Λιμάνι ως τρίτη λύση τόσο για δεξιό όσο και για αριστερό μπακ. Για τέτοια προοπτική είναι μια χαρά λύση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δυνατά για Μουνιαΐν ο Ολυμπιακός - "Aντι-Φορτούνης με στιλ Ποντένσε" (Vid)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags