Facebook Pixel Ολυμπιακός: Πώς μένει ο Κάρμο με τα μισά χρήματα
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-29 23:20:00

Ευχάριστα από Πόρτο για Κάρμο - Πώς μένει στον Ολυμπιακό με τα μισά χρήματα

του Παναγιώτη Νικολάου
Ευχάριστα από Πόρτο για Κάρμο - Πώς μένει στον Ολυμπιακό με τα μισά χρήματα

Η ανακοίνωση που αλλάζει τα δεδομένα, το τρικ για να παραμείνει στο Λιμάνι χωρίς να δώσουν 17 εκατομμύρια και το ενδεχόμενο για μία μεταγραφή στο κορυφαίο επίπεδο.

Ολυμπιακός: Θέμα φαίνεται ότι έχει προκύψει ξανά στον Ολυμπιακό με τον Ντέιβιντ Κάρμο, μετά την ανανέωση στο συμβόλαιο του Σερτζιο Κονσεϊσάο με την Πόρτο - Παρότι στα μέσα Φεβρουαρίου ο παλαίμαχος άσος και νυν προπονητής των Δράκων διαβεβαίωνε τους συνομιλητές του ότι δεν θα συνεχίσει τη νέα αγωνιστική περίοδο στον πορτογαλικό πάγκο.

Πώς όλα αυτά συνδέονται με τον Ολυμπιακό και τον Κάρμο; Γιατί ο 24χρονος στόπερ είχε έρθει σε ρήξη με τον Σέρτζιο και, παρά το γεγονός ότι η Πόρτο είχε δώσει 20+ εκατ. ευρώ στην Μπράγκα για να αποκτήσει τα δικαιώματά του (ποσό που σπάνια δίνουν εντός Πορτογαλίας οι μεγάλες ομάδες!), βρέθηκε εκτός ομάδας. 

Ο λόγος του τσακωμού; Το γεγονός ότι ο Κονσεϊσάο έδινε φανέλα βασικού στον Πέπε, που ηταν 39-40 ετών, και όχι στον Κάρμο που είχε όλο το μέλλον μπροστά του. Μάλιστα αυτή η επίθεση από την πλευρά τού ποδοσφαιριστή έγινε στα αποδυτήρια και μπροστά σε όλους τους συμπαίκτες του. Για αυτό και ο Σέρτζιο δεν μπόρεσε ποτέ να του το συγχωρήσει. 

Για αυτό ήρθε στον Ολυμπιακό - Απλησίαστη ρήτρα - "Έτσι μπορεί να τον αποκτήσει ο Ολυμπιακός"

Κάπως έτσι ήρθε στον Ολυμπιακό τον περασμένο Γενάρη ο Κάρμο, σε ηλικία 24 ετών και με market value στα 14 εκατ. ευρώ (τώρα έχει μειωθεί στα 12 εκατ. αλλά αναμένεται να ανέβει πάλι άμεσα!), προκειμένου να βρεθει σε ομάδα επιπέδου, που μπορεί να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Στο Λιμάνι είναι άπαντες ικανοποιημένοι μαζί του και, ήδη, είχαν αρχίσει οι υπολογισμοί για το πώς μπορεί να μείνει στην ομάδα.

Γιατί υπάρχει ρήτρα στο συμβόλαιό του που προβλέπει μεγάλο ποσό για να αγοράσουν οι Πειραιωτες τα δικαιώματά του - Έχουν γραφτεί/ακουστεί ποσά στα 13, 14 και 16 εκατ. ευρώ. Όποια κι αν είναι η αλήθεια, πρόκειται για χρήματα που δεν υπάρχει περίπτωση να δώσει καμία ελληνικη ομάδα.

 

Θα μπορουσε να βρεθεί λύση μέσω συνιδιοκτησίας, άρα να δώσουν οι Πειραιώτες τα μισά χρήματα της ρήτρας για παράδειγμα, ή να διατηρήσει η Πόρτο ένα μεγάλο ποσοστό μεταπώλησης. Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Βασιλακο, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στην Πορτογαλία, για να εμπλουτίσουμε το ρεπορτάζ.

"Εφόσον έμεινε ο Κονσεϊσάο και δεν τον υπολογίζει, θα είναι πιο εύκολο για τον Ολυμπιακό να κρατήσει τον Κάρμο", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος, και συμπλήρωσε για το αν θα μπορούσαν οι Πειραιώτες να δώσουν ένα ποσό κοντά 7 εκατ. ευρώ για να αποκτήσουν το 50% των δικαιωμάτων του:

"Τα κάνουν αυτά οι Πορτογάλοι, με τα ποσοστά ιδιοκτησίας, μεταπώλησης κ.λπ. Αλλά δεν ξέρω να ισχύει σε αυτή την περίπτωση. Γιατί είχαν δώσει πολλά χρήματα για να τον αγοράσουν".

Με βάση την εμπειρία σου στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο, τι θεωρείς ότι πρέπει/μπορεί να γίνει;

"Πρώτα από όλα πρέπει να ορθοδοπήσει την καριέρα του, γιατί χάθηκε στην Πόρτο πέρσι. Μπορεί να μείνει στον Ολυμπιακό και μετά να τον πουλήσει αν κάνει 1-2 καλές σεζόν. Αλλά το θέμα είναι τα λεφτά που θα ζητήσει η Πόρτο. Αυτά δε νομίζω να είναι κάτω από 15 εκατ. ευρώ για το 100%. Αν μειωθεί η τιμή με συνιδιοκτησία, ποσοστό μεταπώλησης κ.λπ., είναι κάτι που μπορεί να συμβεί. Γιατί αν πάει καλά στον Ολυμπιακό που κάνει πρωταθλητισμό και παίζει στην Ευρώπη, η πόρτα για τα μεγάλα πρωταθλήματα μπορεί να ανοίξει εύκολα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρώτο "όχι" Τζολάκη, αποφάσισε ήδη ο Μαρινάκης - "Μυστήριο" με Πινέδα!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags