Πρόκειται για τον 18χρονο μέσο από την Γουινέα, ο οποίος προπονείται εδώ και λίγους μήνες με την ομάδα Νέων του Παναθηναϊκού και από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στην Κ19 των Πράσινων.

Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι το background του Ντιαλό, ο οποίος πέρασε μια προσωπική “οδύσσεια” μέχρι να βρει το “λιμάνι” του στο Κορωπί και τον Παναθηναϊκό.

Ο νεαρός Αφρικανός αποφάσισε πριν καν κλείσει τα 16 χρόνια, να αφήσει την πατρίδα του, τη Γουινέα και να αναζητήσει στην Ευρώπη ένα καλύτερο μέλλον με τις ευλογίες της οικογένειας του, η οποία δεν είχε τους οικονομικούς πόρους για να τον συντηρήσει, αλλά και να τον βοηθήσει στην εξέλιξη του στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Ταξίδεψε μόνος του σε ένα μακρύ ταξίδι με αρχικό προορισμό την Τουρκία και με τη βοήθεια μιας ΜΚΟ κατάφερε να έρθει στην Ελλάδα πριν από δυόμιση χρόνια.

Ο Ντιαλό έμεινε για δύο χρόνια σε δομή προσφύγων και έκανε προπονήσεις με την ομάδα του Ατρόμητου, ενώ εδώ και πέντε μήνες έχει γίνει μέλος της ομάδας Νέων του Παναθηναϊκού και βρήκε στέγη στους ξενώνες του “Γ. Καλαφάτης”.

Πηγή: trifilara.gr