Εν λευκώ θα γίνει ο σχεδιασμός τού Ολυμπιακού από τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το ερχόμενο καλοκαίρι, δεδομένου ότι ο Ισπανός τεχνικός έχει καταφέρει στους 3-4 μήνες που βρίσκεται στο Λιμάνι να πείσει και τον πλέον δύσπιστο για την αξία του.

Ο 63χρονος τεχνικός αποφάσισε να αποδεχτεί την πρόκληση και να έρθει στη μέση τής σεζόν στην Ελλάδα, για να είναι ο τρίτος προπονητής που θα καθίσει στον πάγκο μιας μεγάλης ομάδας με απαιτήσεις/πίεση που δεν τα πήγαινε καλά φέτος. Παρόλα αυτά όχι μόνο τα κατάφερε μια χαρά, αλλά έχει φτάσει να αξιοποιήσει όλο το ρόστερ (προφανώς και μεταγραφές που έκανε ο προκάτοχός του λίγες ημέρες πριν έρθει στην Ελλάδα ο Μεντιλίμπαρ), ενώ είναι στο χέρι του το πρωτάθλημα στην Ελλάδα (με 3Χ3 οι Πειραιώτες πανηγυρίζουν τίτλο), ενώ είναι και με το 1,5 στον τελικό τού Conference League μετά το 4-2 στην Αγγλία επί της Άστον Βίλα.

Ο Μεντιλίμπαρ είναι σοβαρός, μεθοδικός, και δεν είναι κακομαθημένος ως προπονητής: Αν αφαιρέσει κάποιος τη θητεία του στη Σεβίλλη, με την οποία κατέκτησε το Europa League την περασμένη αγωνιστική περίοδο, σε γενικές γραμμες έχει δουλέψει στην καριέρα του σε ομάδες που δεν είχαν μεγάλα μπάτζετ και, κατ' επέκταση, έχει μάθει να δουλεύει χωρίς να έχει τρελές απαιτήσεις.

Τερματοφύλακας, αριστεροί μπακ, 8άρι και επιθετικός από το πάνω ράφι!

Αν και είναι ακόμα νωρίς να μιλήσουμε για τον μεταγραφικό σχεδιασμό τού καλοκαιριού, λόγω των πολύ σημαντικών αγώνων που έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός, ο Μεντιλίμπαρ είναι έτοιμος να ακούσει τις προτάσεις από Κοβάσεβιτς και Καρεμπέ αλλά, προφανώς, θα έχει και δικές του εισήγησεις.

Κυρίως από την Ισπανία, καθώς είναι η αγορά που γνωρίζει καλύτερα από την κάθε άλλη, αν και μπορούμε να κεντράρουμε ακόμα περισσότερο πιθανές επιλογές του. Γιατί ο 63χρονος τεχνικός συνεργάζεται με ένα πρώτης τάξης γραφείο μάνατζερ, που έχει μεγάλο πελατολόγιο, και θα μπορούσε ακριβώς λόγω αυτή της σχέσης να φέρει πιο εύκολα παίκτες στην Ελλάδα.

Δεν αναφερόμαστε, για παράδειγμα, στον Ζουμπιμέντι της Ρεάλ Σοσιεδάδ, που έχει marκet value στα 50 εκατ. ευρώ και ασχολείται όλη η Ευρώπη μαζί του. Αλλά ο Μεντιλίμπαρ έχει κοινό μάνατζερ και με τον 29χρονο Ουνάι Λόπες, της Ράγιο Βαγιεκάνο, που είναι 8άρι που οργώνει στο κέντρο και το καλοκαίρι μένει ελεύθερος - Όπως ελεύθερος μένει και ο 31χρονος αριστερός μπακ Ντιέγκο Ρίκο, της Χετάφε.

Πολύ καλή λύση μπορεί να είναι και ο τερματοφύλακας Μάρκο Ντιμίτροβιτς, 32 ετών, που έχει συμβόλαιο με τη Σεβίλλη μέχρι το 2025 και φέτος είχε 19 συμμετοχές, με τον οποίο είχε συνυπάρξει και στην Έιμπαρ αλλά και στη Σεβίλλη ο Μεντιλίμπαρ.

Εξαιρετικός επιθετικός είναι και ο Τζον Μπαουτίστα, της Έιμπαρ, που στα 28 του χρόνια φέτος πέτυχε 16 γκολ και 3 ασίστ στη Segunda Division, ενώ εύκολα στην Ελλάδα μπορεί να έρθει και ο 24χρονος αριστερός μπακ Μπράνταριτς, που έχει μεν συμβόλαιο με την Σαλερνιτάνα αλλά η ιταλική ομάδα πέφτει κατηγορία και δεν θα τον κρατήσει.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέος Ελ Κααμπί για Ολυμπιακό, θέλει να φύγει από Κατάρ - Πρώην Μπαρτσελόνα!