Facebook Pixel Τσαμπουκαλεμένα πράγματα
| 2015-10-29 11:38:00

Τσαμπουκαλεμένα πράγματα

Τσαμπουκαλεμένα πράγματα

Να θέλεις να γκρινιάξεις και να μη μπορείς. Να θέλεις να μανουριάσεις και να πεις πως κάτι δεν πάει καλά, αλλά να μην προκύπτει. Γράφει ο Σταύρος Καζαντζόγλου. 

Προς τους μόνιμους αμφισβητίες αναφέρομαι, σε όλους εκείνους που αδυνατούν να κατανοήσουν πως τα πράγματα άλλαξαν. Την ΑΕΚ τη συρρίκνωσαν αστείες και αδύναμες διοικήσεις, αλλά πλέον έχει περάσει στην εποχή της αναγέννησης. Και θα προχωρήσει, μόνο με όσους αποδεδειγμένα μπορούν να πορευθούν μαζί της.

«Θα πάρουμε καλύτερο προπονητή από τον Δέλλα», είχε πει ο Ντούσκο μετά το φινάλε της συνεργασίας με τον πρώην προπονητή. «Σιγά μη δώσει λεφτά», «με τον Μανωλά θα τη βγάλει», «κοιτάξτε που θα φέρουν τον Τσιώλη» και διάφορες άλλες εξυπνάδες τέτοιου τύπου είδα να κυκλοφορούν. Και ξαφνικά, Πογέτ. Τεράστια προσωπικότητα, μαχητής και πετυχημένος. Από την Πρέμιερ Λιγκ, που όποιος βλέπει έστω και λίγο αντιλαμβάνεται πως πρόκειται για το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Ξέρετε ποιο είναι το πλέον σημαντικό από την εν δυνάμει συμφωνία με τον Πογέτ; Πως η ΑΕΚ, ο Μελισσανίδης, δείχνουν ξεκάθαρα προς όλους – εντός και εκτός ομάδας – πως δεν πετούν λευκή πετσέτα. Ακόμα και για την τρέχουσα περίοδο, ο στόχος είναι το απόλυτο. Να διεκδικήσει η ομάδα το πρωτάθλημα και το κύπελλο, να παίξει καλό ποδόσφαιρο, να πάρει σημαντικές νίκες, να πείσει πως είναι ξανά εδώ. Ο Πογέτ μπορεί να εγγυηθεί πως η ΑΕΚ είναι σε άλλο επίπεδο.

Η ομάδα το δείχνει. Δεύτερη εμφάνιση σε λίγες ημέρες. Αυτό που μπορεί να καταλάβει ο καθένας είναι πως η ΑΕΚ είναι πλέον απελευθερωμένη. Με την παρουσία και τη ψυχολογία που πέρασε στους παίκτες ο Μανωλάς, η Ενωση έγινε επιθετική και τσαμπουκαλεμένη. Στο γήπεδο που πριν από λίγες εβδομάδες αρκούνταν στα λίγα, μπήκε και έπαιξε ποδόσφαιρο, πήρε τη νίκη και επί της ουσίας την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου.

Αυτό που είδα είναι μια ΑΕΚ που πίεζε πραγματικά ψηλά, που μπόρεσε να αξιοποιήσει παίκτες σε ρόλους που θεωρούνταν ό,τι δεν κάνουν (Βάργκας), πως έγιναν τα αυτονόητα με τη χρησιμοποίηση των καλύτερων, όπως ο Κολοβέτσιος (ο κατά τεκμήριο πιο ικανός στόπερ στο ρόστερ). Ακόμα και στο διάστημα που έκοψε ρυθμό, με εξαίρεση κάποιες στημένες μπάλες, η ΑΕΚ δεν κινδύνευσε και είχε σπουδαίες ευκαιρίες να πετύχει και άλλο γκολ.

Κλείνω με μπάσκετ. Εκεί που χθες ξεκίνησα για το ΟΑΚΑ, ακούγοντας από διάφορους ειδήμονες πως το παιχνίδι θα ήταν…τουλούμπα και θα ερχόταν 20άρα στο κεφάλι. Πως κακώς η ΑΕΚ έμπλεξε με την Ευρώπη, πως τα πόδια της δεν φτάνουν. Πως οι επιλογές είναι κακές και ο Σάκοτα παρωχημένος. Αλλά η 20άρα έπεσε στους Ρώσους. Ο Σάκοτα βρήκε επιλογές ακόμα και δίχως τον γιο του και τον Σαρικόπουλο, η ΑΕΚ είναι στο κόλπο της πρόκρισης.

Ακόμα και αυτός ο Γουόρεν τελικά δεν είναι παρτάλι. Είναι παίκτης που μπορεί να δίνει βοήθειες, τώρα που έχει δίπλα Κατσίβελη, Κάρτερ και σε λίγο τον Σκραμπ. Μια ομάδα που έχει 3/3 στο πρωτάθλημα, πάει στην Αμαλιάδα για να κάνει καρέ νικών και μπήκε ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης. Και θα κάνει ό,τι απαιτείται για την ενίσχυση της σε όλα τα επίπεδα. Για όλα αυτά και για τα καλύτερα που έρχονται, απολαύστε τη νέα εποχή της ΑΕΚ.

Πηγή: enwsi.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags