Facebook Pixel Άρθρο Κόλκα: Οταν δεν γνωρίζεις τα κουσούρια σου
| 2016-10-07 12:20:00

Άρθρο Κόλκα: Οταν δεν γνωρίζεις τα κουσούρια σου

Άρθρο Κόλκα: Οταν δεν γνωρίζεις τα κουσούρια σου

Ο ΠΑΟΚ παρότι παραδοσιακά γνωρίζει πως έχει θέμα με τα χαφ του, άφησε τον Μίχελ να ρισκάρει στο 8 πριν κλείσει προπονητής.

O ΠΑΟΚ αλλάζει συνεχώς στελέχη και είναι προφανές πως το γεγονός αυτό επηρεάζει σε μέγιστο βαθμό τον σχεδιασμό του. Έχει αποδειχτεί δηλαδή, πως αυτός που αναλαμβάνει, δεν γνωρίζει βασικές ιστορικές αδυναμίες του ποδοσφαιρικού τμήματος.

 

Είναι σαφές πως δεν γνωρίζει θέσεις που παραδοσιακά πονάει η ομάδα, παρασύρεται από τις δικές του σκέψεις που όπως και να έχει υστερούν σε σχέση με την στυγνή πραγματικότητα.

 

Όσοι παρατηρήσουν τα ρόστερ του ΠΑΟΚ μετά το πετυχημένο πρότζεκτ του Φερνάντο Σάντος, βλέπει πως υπάρχουν δύο βασικές αδυναμίες. Αυτές στη θέση 8 και στη θέση 10.

 

Τότε, ο Σάντος στη δεύτερη χρονιά του κατάφερε να κουμπώσει την αδυναμία του Γκαρσία να παίξει μόνος του τη θέση φέρνοντας τον Βιτόλο και ο Ίβιτς ως επιτελικός συνέθεσε ένα απίστευτα καλό κέντρο. Τα είχε όλα. Τρεξίματα, μεταφορά, ξύλο και ασίστ γκολ από τον επιτελικό με νούμερα που για εκείνο το πρότζεκτ ήταν αρκετά.

 

Έκτοτε, οι πειραματισμοί διαδέχτηκαν ο ένας τον άλλο. Ο Βιτόλο έφυγε, ο Γκαρσία σταμάτησε, ο Ίβιτς το ίδιο. Ο ΠΑΟΚ δεν τους αντικατέστησε ποτέ.

 

Για την ακρίβεια, έκανε δύο πολύ αξιόλογες προσπάθειες για το 8, με τον Νάτχο να έρχεται στα μέσα της περιόδου και τον Νομπόα το ίδιο. Δύο μεταγραφές που η δομή του ΠΑΟΚ ουδέποτε κατάφερε να πείσει πως πρέπει να παραμείνουν στην ομάδα.

 

Για τον ρόλο του επιτελικού μάλλον η μία σφαλιάρα διαδέχονταν την άλλη. Ο Πέλκας δύο χρονιές πήρε το βάρος και ειδικά την πρώτη του Δώνη ήταν παντελώς ανέτοιμος, ενώ πέρυσι έδειξε πως ίσως μπορεί να κάνει κάποια πράγματα παραπάνω. Ο ΠΑΟΚ για πρώτη φορά απέκτησε επιτελικό φέτος, τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ ο οποίος έχει τα στοιχεία, δεν έχει όμως την εμπιστοσύνη του προπονητή του. Ακόμη τουλάχιστον.

 

Ο ΠΑΟΚ παρότι παραδοσιακά γνωρίζει πως έχει θέμα με τα χαφ του, άφησε τον Μίχελ να ρισκάρει στο 8 πριν κλείσει προπονητής. Ο Σάκχοφ είχε κλείσει από νωρίς, ο Ίβιτς δεν γνώριζε καν αν θα συνεχίσει και ο Σλοβάκος επέλεξε να ρισκάρει στην πλέον κομβική θέση. Ο άξονας του ΠΑΟΚ δέχεται πλήγμα με το καλημέρα, αφού ναι μεν ο Ουκρανός έχει τα στοιχεία, αλλά βγαίνει για πρώτη φορά από τη χώρα του και υστερεί πολύ στη ταχύτητα. Ίσως να ήταν μία καλή συμπληρωματική κίνηση, σίγουρα όχι πρώτης γραμμής.

 

Αφού χαλάει του Ματέους, ο Μίχελ ρισκάρει με τον Μπίσεσβαρ. Κάποιοι λένε πως δεν έχει σχέση με αυτή την επιλογή, κάτι που δεν μπορώ να το γνωρίζω αν δεν το πει ο ίδιος επίσημα. Δεν ξέρω αν ο Ολλανδός δώσει αυτό που έλλειπε, αυτό που ξέρω όμως είναι πως ο ΠΑΟΚ για ακόμη μία φορά πληρώνει τις αλλαγές στελεχών του. Αλλιώς δεν θα είχαμε κάνει αυτή την κουβέντα.

Πηγή: Metrosport

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags