Facebook Pixel Τρομερές ατάκες Γκριν για Σπανούλη, Ολυμπιακό και NBA!
| 2016-10-11 22:02:00

Τρομερές ατάκες Γκριν για Σπανούλη, Ολυμπιακό και NBA!

Τρομερές ατάκες Γκριν για Σπανούλη, Ολυμπιακό και NBA!

Διαβάστε γιατί το νέο αστέρι του μπασκετικού Ολυμπιακού είναι σίγουρος πως η μεταγραφή του στο Λιμάνι, θα τον βοηθήσει να επιστρέψει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Ο Αμερικανός γκαρντ δήλωσε πως βλέπει τους «ερυθρόλευκους» ως το εισιτήριο για την επιστροφή του στο NBA, ωστόσο τόνισε πως αυτό που προέχει είναι η κατάκτηση των τριών τίτλων, πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας, αλλά και Ευρωλίγκα.

«Είμαστε εδώ για να κερδίσουμε τίτλους. Το ελληνικό πρωτάθλημα, την Ευρωλίγκα και το Κύπελλο. Από την πλευρά μου, θέλω να βοηθήσω και να οδηγήσω την ομάδα, να γίνω ηγέτης και να μαθαίνω κάθε μέρα. Με την ικανότητα μου να δημιουργώ θέλω να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει», δήλωσε αρχικά ο Έρικ Γκριν στην εκπομπή του OTE TV «Pick n Roll».

Για το τι τον έκανε να έρθει στον Ολυμπιακό: «Ειλικρινά αυτά που άκουσα από τον Μάλκολμ Ντιλέινι και τον Οθέλο Χάντερ, μου είπαν εξαιρετικά πράγματα για τον σύλλογο. Επίσης, είχα την ευκαιρία να μιλήσω και με τον κόουτς κάποιες φορές. Μου αρέσει πραγματικά ο κόουτς, μου αρέσει η φιλοσοφία του και ο τρόπος που με χρησιμοποιεί».

Για την επίσκεψη του στο ΣΕΦ ως αντίπαλος: «Όταν έπαιζα για τη Σιένα το ματς δεν είχε οπαδούς (σ.σ. το ΣΕΦ), κάτι είχε συμβεί. Είχα την ευκαιρία να έρθω εδώ και να παίξω, είδα ένα μεγάλο γήπεδο, ένα εξαιρετικό γήπεδο…».

Για τον κόσμο του Ολυμπιακού: «Είχα την ευκαιρία να δω στο youtube τι ατμόσφαιρα δημιουργείται όταν παίζεις, πόσο τρελοί είναι οι οπαδοί. Όταν ήρθα εδώ, όταν άρχισα να κυκλοφορώ στην πόλη, κατάλαβα πόση αγάπη δείχνουν στον Ολυμπιακό και πόση αγάπη δίνουν οι φίλαθλοι σε όλους μας, ώστε να σε κάνουν να νιώσεις σπίτι σου και καλοδεχούμενος».

Για τον Βασίλη Σπανούλη: «Ναι είχα ακούσει για την αντιπαλότητα (σ.σ. του Ολυμπιακού με τη Σιένα το 2011 και 2012), ωραία ήταν, αλλά πριν το παιχνίδι το μόνο που άκουγα ήταν για τον μεγάλο Ευρωπαίο παίκτη, τον Σπανούλη. Όλοι μιλούσαν για αυτόν και ήμουν ενθουσιασμένος που θα τον αντιμετώπιζα και θα έβλεπα τι μπορούσε να κάνει. Είναι εκπληκτικό το ότι παίζω μαζί του, το ότι μαθαίνω από αυτόν. Είναι εξαιρετικός ηγέτης και αρχηγός και το ότι παίζω μαζί του είναι απίστευτο».

Για το πως είναι να βρίσκονται μαζί στο παρκέ: «Είναι ακόμα νωρίς στη σεζόν, εγώ και αυτός ακόμα μαθαίνουμε να παίζουμε μαζί, αλλά είμαστε και οι δύο θανατηφόροι σκόρερ. Μπορούμε και οι δύο να παίξουμε καλά, μπορούμε να πασάρουμε και να δημιουργήσουμε, νομίζω ότι μπορούμε να γίνουμε ένα μεγάλο δίδυμο».

Για τον φετινό Ολυμπιακό: «Νομίζω ότι και ως ομάδα μπορούμε να παίξουμε ακόμα πιο γρήγορα και μέχρι τώρα αυτό ζητάει και ο προπονητής. Μόλις πάρουμε την μπάλα τη δίνουμε, τρέχουμε, παίρνουμε τους διαδρόμους και ειδικά στην Ευρώπη μπορείς να παίξεις με αυτό το στιλ. Να προσπαθήσεις να τρέξεις πιο γρήγορα από τον αντίπαλο, να πας σε ψηλά σκορ για να κερδίσεις. Νομίζω λοιπόν ότι η ταχύτητα και το ταλέντο μας πραγματικά θα μας βοηθήσουν».

Για τον Κώστα Παπανικολάου: «Είναι τρελό το πως η ζωή ολοκληρώνει έναν κύκλο. Με άφησαν ελεύθερο για να τον αποκτήσουν και όταν ήρθα εδώ έπρεπε να γίνουμε φίλοι. Μιλήσαμε για το Ντένβερ, η σύνδεση μας είναι εξαιρετική, είναι καλός τύπος, μου αρέσει να μιλάμε, να κάνουμε παρέα και είναι και πολύ αστείος».

Για το ΝΒΑ: «Σίγουρα πιστεύω ότι η εμπειρία μου εδώ θα είναι το εισιτήριο μου για το ΝΒΑ. Πολλοί παίκτες έχουν φύγει από εδώ με κατεύθυνση το ΝΒΑ, νεαροί επιλέγονται στο ντραφτ και το ΝΒΑ έχει μεγάλο σεβασμό για τον Ολυμπιακό. Ο στόχος μου, όμως, δεν είναι να επικεντρωθώ στο ΝΒΑ, αλλά στο να κερδίσω τίτλους, να πάμε στο Final 4, κι αν αυτό συμβεί και παίξω καλά, σίγουρα θα πάρω το εισιτήριο επιστροφής στο ΝΒΑ».

Για το ενδεχόμενο να πάει στην Κίνα: «Πολλοί σκάουτερ του ΝΒΑ μου είπαν αυτό το καλοκαίρι ότι θα μπορούσα να πάω στη Κίνα, αλλά αυτό δεν θα ήταν τόσο σημαντικό. Το να έρθω, όμως, εδώ και να παίξω κόντρα σε αυτούς τους μεγάλους παίκτες που πάνε στο ΝΒΑ ή γίνονται ντραφτ είναι…».

Για την Ευρωλίγκα: «Το ΝΒΑ βρίσκεται συνεχώς εδώ για αυτούς τους παίκτες και αν παίξεις σε αυτό το επίπεδο, τότε σίγουρα μπορείς και στο ΝΒΑ. Είμαι ενθουσιασμένος που θα μπορώ να δείξω στο ΝΒΑ ότι μπορώ να παίξω εδώ, να παίξω πραγματικά καλά και ελπίζω του χρόνου να κερδίσω ένα εγγυημένο συμβόλαιο στο ΝΒΑ».

Για το αν αυτός, ο Λοτζέσκι ή ο Σπανούλης είναι καλύτερος σουτέρ: «Πρέπει να πω τον εαυτό μου για να “ανέβω” ψυχολογικά αλλά ο Ματ Λοτζέσκι πραγματικά μπορεί να σουτάρει! Είναι πραγματικά ιδιαίτερος σουτέρ αλλά και οι τρεις μας είμαστε εξαιρετικοί σουτέρ».

Για το ποια ομάδα του ΝΒΑ μπορεί να συγκριθεί ο Ολυμπιακός: «Νομίζω ότι προσπαθούμε να παίξουμε λίγο σαν τους Σπερς. Να έχουμε καλή κίνηση της μπάλας. Δεν είμαστε η πιο αθλητική ομάδα που υπάρχει, αλλά παίζουμε καλά σαν σύνολο, είμαστε έξυπνοι, έχουμε καλή κυκλοφορία της μπάλας. Βρίσκουμε τον ελεύθερο συμπαίκτη μας, παίζουμε ομαδικά, έχουμε εξαιρετική χημεία και το καλύτερο από όλα είναι πως όλοι είμαστε καλοί φίλοι. Όλοι έχουμε καλή σύνδεση μεταξύ μας και αυτό θα μας πάει μακριά, γιατί στο τέλος της ημέρας, όπως είπα αυτή θα είναι μια ιδιαίτερη ομάδα και είμαι ενθουσιασμένος που είμαι εδώ».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags