Facebook Pixel Το «Ελληνας» δεν είναι κάποια ξεχωριστή ιδιότητα
| 2016-10-13 15:58:00

Το «Ελληνας» δεν είναι κάποια ξεχωριστή ιδιότητα

Το «Ελληνας» δεν είναι κάποια ξεχωριστή ιδιότητα

Ένα ακόμα άρθρο του Κώστα Καίσαρη με πολύ ενδιαφέρον!

Οι εφημερίδες πνέουν τα λοίσθια. Και δεν φταίει μόνο η κρίση. Ρίχνεις πουρνό-πουρνό ένα βλέφαρο στα πρωτοσέλιδα και σου φεύγει το κλαπέτο: «Ο ΧΟΛΕΜΠΑΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΤΕ». Περί αθλητικής φυλλάδος πρόκειται ή έγινε κανένα λάθος κι είναι το πρωτοσέλιδο του «Στόχου»;

Για να τα λέμε όλα βέβαια, πρώτος και καλύτερος που εντρύφησε επί του θέματος ήταν ο λαλίστατος Τσιάρτας. Πρώην ποδοσφαιριστής, πρώην μάνατζερ και νεόκοπος προπονητής. Με την ευφράδεια που τον διακρίνει και η οποία τον έχει καταστήσει ανάρπαστο στα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά πάνελ, απεφάνθη: «Τον καταλαβαίνω (σ.σ. τον Χολέμπας) γιατί δεν είναι Ελληνας, έγινε».

Το πλέον πιθανό είναι ο εν λόγω Τσιάρτας να μην είχε συναίσθηση του τι έλεγε. Αυτό όμως δεν αλλάζει την ουσία. Οτι ο καθαείς αγράμματος και με IQ, που στο στρατό τους στέλνουνε κατευθείαν για ημιονηγούς, έχει δημόσιο λόγο. Κι όχι στη χάση και στη φέξη, αλλά είναι και περιζήτητοι μάλιστα.

Οπως έχει πει όμως ο Ιμπραήμ Πασάς «άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι». Εκτός αν ο Μέγας Βασίλειος με το μαγικό αριστερό πόδι είχε συναίσθηση του τι έλεγε, οπότε ζητάμε προκαταβολικά συγγνώμη.

Σε πρωτοσέλιδο όμως, που το γράφεις, το φτιάχνεις, το κοιτάς και το ξανακοιτάς, δεν υπάρχει περιθώριο τέτοιου λάθους. Ενας ολόκληρος τίτλος δηλαδή, «Ο ΧΟΛΕΜΠΑΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΤΕ».

Και δεν χρειάζεται να διαβάσεις το κείμενο για να δεις πώς θεμελιώνεται η άποψη αυτή. Είναι περιττό. Ο τίτλος και μόνο τα λέει όλα.

Ποιο είναι, λοιπόν, το έγκλημα του Χολέμπας, με το οποίο απέδειξε, πιστοποίησε ότι δεν έγινε Ελληνας ποτέ; Οτι απέσυρε εαυτόν από την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου. Πού είναι όμως το περίεργο ή το πρωτότυπο; Ο πρώτος ή ο τελευταίος ήτανε;

Ο Σωτήρης Κυργιάκος που σταμάτησε από την Εθνική επειδή είχε την εντύπωση ότι έκανε κουμάντο ο Κατσουράνης, δεν είναι Ελληνας 100%; Και δεν είναι ένας και δύο οι ποδοσφαιριστές που για διάφορους λόγους μανουριάσανε και τα παρατήσανε από την εθνική ομάδα. Ας ξεκινήσουμε με Καραπιάλη, ένα από τα καλύτερα παιδιά και με Γεωργάτο. Ντέμης, Ατματσίδης, Κασάπης, είχανε σταματήσει επειδή οι διαιτητές σφάζανε την ΑΕΚ. Ο Ζήκος επειδή δεν τον έβαζε ο Ρεχάγκελ και πάει λέγοντας. Ο Μέσι δηλαδή που είχε σταματήσει προσωρινά από την εθνική, δεν είναι Αργεντινός;

Ο Χολέμπας, βέβαια, είναι διαφορετική περίπτωση. Δεν πήρε την ελληνική υπηκοότητα αυτόματα με τη γέννησή του, αλλά κάποια στιγμή στα 27 του. Τι αλλάζει όμως με αυτό; Οτι είναι λιγότερο Ελληνας από όλους τους άλλους; Τι πάει να πει «έγινε» ή «δεν έγινε» Ελληνας; Το Ελληνας είναι κάποια ξεχωριστή, κάποια ιδιαίτερη ιδιότητα; Οι άνθρωποι είναι δηλαδή σαν τα άλογα και σαν τους σκύλους; Που κάποιες ράτσες είναι ανώτερες από τις άλλες;

Το ότι ο συγκεκριμένος Χολέμπας γεννήθηκε κι έζησε στη Γερμανία τον καθιστά υποδεέστερο από κάποιον που γεννήθηκε κι έζησε στο Κακοσάλεσι; Προφανώς το αντίθετο θα συμβαίνει. Σαφώς και στη Γερμανία θα έχει πάρει καλύτερη Παιδεία και Αγωγή από την Ελλάδα. Οτι ο Χολέμπας (φωτό) δεν είχε καμία σχέση με τον Ελληνα πατέρα του και την Ελλάδα και μεγάλωσε με την Ουρουγουανή μητέρα του τον καθιστά «Ελληνα» υπό κρίση; Και στο φινάλε τι πάει να πει «Ελληνας»;

Από πού κι ως πού ο Ελληνας είναι κάτι το ανώτερο ή έστω το διαφορετικό; Αν είναι έτσι, τότε έχει εκατό-μηδέν δίκιο για τους αδελφούς Αντετοκούνμπο, ο Μιχαλολιάκος. Αν είναι να παίρνουμε υποδεκάμετρο για να μετράμε την ελληνικότητα να ξαναδούμε πόσο 100% Ελληνες είναι τα παιδιά σαν τον Νίνη, τον Τάτο και τον Καπίνο.

Μιλάμε για το έσχατο καραγκιοζιλίκι. Μέχρι χθες ο Χολέμπας να θεωρείται Ελληνας κι από σήμερα επειδή είπε δεν ξαναπαίζει στην Εθνική να του «αφαιρείται» η υπηκοότητα. Κι όλα αυτά σε μια χώρα που βάφτισε Ελληνες τον Καχιασβίλι, τον Ηλιάδη, τη Μανιάνι και τόσους άλλους. Που δέχτηκαν να γίνουν Ελληνες με το αζημίωτο κι έγιναν μέχρι και αξιωματικοί. Σε μια χώρα και σ' έναν λαό που έχουν αποδεχθεί τους Ελληνες μισθοφόρους αθλητές. Αυτά.

Μια καλή επιλογή για πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης της ΕΠΟ θα ήταν ο Ιάκωβος Φιλιππούσης -Οbserver

Οι αλλαγές του Σκίμπε με την Εσθονία οδήγησαν τον Χολέμπας ακόμη πιο κοντά στην αποχώρηση

Τα πράγματα με τον Χολέμπας είναι απλά. Απλούστατα. Πιο απλά δεν γίνονται. Στη θέση του, σαν αριστερό μπακ, ο Σκίμπε έχει επιλέξει βασικό τον Τζαβέλλα. Πάει καλά. Στο ματς με την Κύπρο ο Τζαβέλλας τραυματίζεται.

Στο επόμενο με την Εσθονία ο Σκίμπε παίρνει τον Σταφυλίδη, που με την Κύπρο είχε παίξει στα χαφ και τον βάζει αριστερό μπακ. Ούτε σαν δεύτερη επιλογή, δηλαδή, ο Χολέμπας. Με το που ξεκινάει το ματς, πάρτον κάτω τον Παπασταθόπουλο. Αλλαγή στο 7' και ο Γερμανός βάζει τον Ταχτσίδη και περνάει στόπερ τον Κυριάκο Παπαδόπουλο.

Στο 18' πάρτον κάτω και τον Τοροσίδη. Νέα πατέντα ο Σκίμπε. Βάζει τον Οικονόμου στόπερ και περνάει δεξί μπακ τον Κυριάκο. Αν είσαι, λοιπόν, Χολέμπας, παίρνεις χαμπάρι ότι δεν πρόκειται να παίξεις ποτέ. Και δεν είναι κανένα παιδάκι. Στα 33 περπατάει. Να κάτσει στην Εθνική σε αυτήν την ηλικία να κάνει τι; Να πηγαίνει και να 'ρχεται με τα αεροπλάνα;

Δικαίωμά του, του Σκίμπε να βάζει όποιον θέλει, δικαίωμά του, του κάθε ποδοσφαιριστή, να πει μέχρι εδώ ήτανε. Κι ίσα ίσα που τον διευκολύνει τον προπονητή. Να πάρει στη θέση του κάποιον πιτσιρικά που θα είναι υπάκουος και πειθαρχημένος. Συμφωνώ ότι στο παρελθόν ο Χολέμπας έχει δώσει δικαιώματα. Αυτήν τη φορά, όμως, είχε κάθε δικαίωμα να πάρει την απόφαση που πήρε.

Η ΕΠΣ Χανίων, από κυβέρνηση που ήταν, πέρασε στην αντιπολίτευση

Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Σταύρος Κοντονής (φωτό) μπορεί να είναι υπερήφανος. Επί των ημερών του έγινε πανελλήνιο ρεκόρ. Στις 784.000 ευρώ έφτασε το μαλλί για τις τρεις ψήφους της ΕΠΣ Χανίων. Αν ο ιατρός, Γεώργιος Βούρβαχης, λέει αλήθεια. Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι ο εν λόγω Βούρβαχης, που χρεώνεται στους αδελφούς Μητρόπουλους, ήταν εκ των επιφανών στελεχών της διοίκησης Γκιρτζίκη. Εχοντας και τον τίτλο του αντιπροέδρου. Και για ένα φεγγάρι, μάλιστα, αναπληρωτής πρόεδρος. Μέχρι που είδε το φως το αληθινό κι άλλαξε στρατόπεδο.

Για το καλό του ποδοσφαίρου και μόνο. Να θυμίσουμε ότι στις περιβόητες εκλογές της ΕΠΣ Χανίων που έχασε ο Γ. Βούρβαχης και ανετράπη από πρόεδρος, είχαν κυκλοφορήσει δεσμίδες πεντοχίλιαρα με «ταινίες» που έφεραν σφραγίδα ρωσικής τράπεζας. Εν πάση περιπτώσει, αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Η ΕΠΣ Χανίων άλλαξε στρατόπεδο. Από κυβέρνηση που ήταν, πέρασε στην αντιπολίτευση. Εναντι 784.000 ευρώ, αν δεχθούμε τους ισχυρισμούς του ιατρού. Δεν ήταν η μόνη όμως.

Οταν πριν από 18 μήνες ξεκίνησε αυτή η ιστορία, η αντιπολίτευση είχε δεν είχε 15 ενώσεις. Στρωθήκανε κάτω, δουλέψανε και τις υπερδιπλασιάσανε. Ολες αυτές οι «τούμπες» γίνανε στο τσάμπα; Αφιλοκερδώς. Για το καλό του ποδοσφαίρου; Διά επιφοιτήσεως του Αγίου Πνεύματος; Ολοι αυτοί οι βλαχοδήμαρχοι βάλανε υπεράνω όλων την κάθαρση και την ισονομία, για την οποία αγωνίζεται πρώτος και καλύτερος ο δαιμόνιος Ζακυνθινός; Στο τζάμπα γίνανε όλες αυτές οι ανατροπές; Ο ακάματος Χαράλαμπος Σταύρος, ως θεματοφύλακας του νόμου και της τάξης, τι γνώμη έχει; Για εκλογές πρόκειται ή για τον θρίαμβο των υπερθεματιστών; Εκτός αν η γνώμη του φτάνει μέχρι τους λάινσμαν που θα παίξουνε στον τελικό του Κυπέλλου.

Και γιατί πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης της ΕΠΟ ο Περράκης του Κοντονή κι όχι ο ίδιος ο Κοντονής;

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags