Facebook Pixel Πήρε το... θρίλερ ο Ζοτς!
Μπάσκετ
| 2016-10-14 22:28:00

Πήρε το... θρίλερ ο Ζοτς!

Πήρε το... θρίλερ ο Ζοτς!

Στην πρεμιέρα της νέας Ευρωλίγκας, η Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και του Κώστα Σλούκα, επικράτησε πολύ δύσκολα της Μπάμπεργκ του Νίκου Ζήση με σκορ 6766.


Σε μάχη ανάμεσα στον Μπογκντάνοβιτς και τον Μίλερ μετατράπηκε το Φενέρ-Μπάμπεργκ. Ο Σέρβος άσος σκόραρε 18 πόντους, πήρε το… μπρα ντε φερ με τον Ντάριους Μίλερ (17 π.) και χάρισε στην ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς το ροζ φύλλο αγώνα κόντρα στους αξιόμαχους Γερμανούς που έχασαν το τελευταίο σουτ του αγώνα με τον Μέλι να είναι ο μοιραίος. Άποντος ο Σλούκας, πολύ καλή εμφάνιση του Ζήση (11 π.) που βοήθησε όσο μπορούσε την ομάδα του για την ανατροπή!

Το ξεκίνημα του ματς βρήκε τις δύο ομάδες χέρι-χέρι. Η Μπάμπεργκ πήρε ένα ελαφρύ προβάδισμα εξ’ αρχής (2-7) και έφθασε στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου προηγούμενη με 4 πόντους (18-22). Διατήρησε δε το προβάδισμα των τεσσάρων πόντων και στις αρχές της β’ περιόδου ωστόσο ο Πέρο Άντιτς με δύο διαδοχικά τρίποντα πέντε λεπτά πριν το φινάλε, έδωσε τα ηνία στην ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς που είχε προλάβει ήδη να γίνει… μελιτζανί, βλέποντας τους παίκτες του να μην παίζουν καλά. Η ανάπαυλα βρήκε την Φενέρ να προηγείται με τρεις πόντους (36-33).

Η Φενέρ μπήκε με το… πόδι στο γκάζι, έκανε ένα γρήγορο πέντε μηδέν και πήγε τη διαφορά για πρώτη φορά στους 8 πόντους (41-33). Η Μπάμπεργκ, όμως, δεν έδειχνε διατεθειμένη να παραδοθεί και με τους Ζήση, Μίλερ και Μέλι να αναλαμβάνουν το σκοράρισμα μείωσε το σκορ και με δίποντο του Τάις τρία δευτερόλεπτα πριν το φινάλε της τρίτης περιόδου, κατέβασε τη διαφορά ξανά στους δύο (53-51).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι Τούρκοι οπαδοί είδαν τις… καρδιές τους να πάνε στην κόλαση και να επιστρέφουν ξανά στον παράδεισο! Η Φενέρ μπήκε σε μια ακόμη περίοδο δυνατά, πήρε διαφορά επτά πόντων και πέντε λεπτά πριν το φινάλε ήταν στο +6 (62-56). Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά, ο Μίλερ έβαλε μπροστά τη Μπάμπεργκ με δύο βολές αλλά ο Πέρο Άντιτς απάντησε με τον ίδιο τρόπο διαμορφώνοντας το τελικό 67-66, με τον Μέλι να αστοχεί δευτερόλεπτα αργότερα σε τρίποντο από τα 8 μέτρα. Κάπως έτσι, η Φενέρ πήρε το ροζ φύλλο αγώνα κόντρα στους αξιόμαχους Γερμανούς και μπήκε με το... δεξί στη νέα Ευρωλίγκα.

Τα δεκάλεπτα: 18-22, 36-33 (ημίχρ.), 53-51, 67-66.

Φενέρμπαχτσε (Ομπράντοβιτς): Χερσέκ, Ούντο 10, Μαχμούτογλου, Άντιτς 10(2), Μπογκάνοβιτς 18(2), Σλούκας, Αρνά, Νάναλλι 4, Ουγκουρλού, Βέσελι 10, Ντίξον 8(2), Ντατόμε 7(1)
Μπάμπεργκ (Τρινκέρι): Κοσέρ 4, Μέλλι 5, Ζήσης 11(1), Στάιγκερ, Τάις 8, Λο, Στρέλνιεκς 7(2), Βερεμένκο 6, Χάρις, Μίλερ 17(2), Κράτζερ, Χέκμαν 8(2).

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags