Facebook Pixel Τον άφησε... Στιλ-η άλατος!
| 2016-10-16 17:52:00

Τον άφησε... Στιλ-η άλατος!

Τον άφησε... Στιλ-η άλατος!

"Πάγωσε" την Λεωφόρο η Ξάνθη που με δύο απίστευτα γκολ των Ντε Λούκας και Βασιλακάκη πήρε τεράστια νίκη με 2-1, αφήνοντας δεύτερο τον κακό - σήμερα- Παναθηναϊκό. "Εγκλήματα" Στιλ και στα δύο τέρματα.

Ο Παναθηναϊκός έψαχνε το τρίποντο που θα τον έφερνε ξανά στην κορυφή, αλλά η κάκιστη αποδοσή του, σε συνδυασμό με τις επικές γκέλες του Στιλ, είχαν ως αποτέλεσμα την ήττα από τους Ακρίτες.

Ο Αντρέα Στραματσόνι παρέταξε τον Παναθηναϊκό με σύστημα 4-2-3-1 και τον Στιλ κάτω από τα δοκάρια, τους Σάμπα - Μολέντο στο κέντρο της άμυνας, τον Μέστο δεξιά και τον Χουλτ αριστερά. Οι Λεντέσμα - Ζέκα ήταν οι δύο χαφ στην μεσαία γραμμή, με τον Βιγιαφάνιες πίσω από τον προωθημένο Μπεργκ και τους Γουακάσο - Λουντ στα δύο άκρα της επίθεσης.

Από την πλευρά του ο Λουτσέσκου ξεκίνησε το ματς με τους Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδη, Ντε Λούκας, Γιούνες, Σολτάνι, Λουσέρο, Χατζητερζόγλου, Βασιλακάκη, Φλίσκα, Λισγάρα και Καμαρά.

Τίποτα ο ΠΑΟ, γκολάρα και "έγκλημα" Στιλ

Οι Πράσινοι μπήκαν στο ματς με στόχο να κλείσουν την Ξάνθη στα καρέ της και να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ, ωστόσο οι Ακρίτες είχαν τις λύσεις και δεν άφηναν τους παίκτες του Στραματσόνι να δημιουργήσουν φάσεις μπροστά στην εστία του Ζίβκοβιτς.

Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να αναπτυχθεί από τα αριστερά - κυρίως- με τους Χουλτ και Γουακάσο, αλλά δεν μπορούσε να βρει χώρους, όντας πολύ κακός στην ανάπτυξη και στις συνεργασίες.

Η νωθρή εικόνα τού επιδεινώθηκε ακόμα περισσότερο, όταν στο 34' ο Ντε Λούκας εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ από δεξιά, ο Στιλ έκανε "έγκλημα" όντας εκτός εστίας κι έτσι το 0-1 ήταν γεγονός, με τον Παναθηναϊκό να... τρέχει και να μην φτάνει!

Κακό ματς, πιο κακός ΠΑΟ, το γκολ της χρονιάς η Ξάνθη!

Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους δεν παίχτηκε καθόλου ποδόσφαιρο, καθώς είχαμε πολλές διακοπές στο ματς, ενώ και ο Παναθηναϊκός δεν είχε καθόλου καθαρό μυαλό στο παιχνίδι του.

Παρόλα αυτά, η είσοδος του Λέτο αποδείχθηκε σημαντική, αφού ο Αργεντινός ήταν αυτός που έφερε το ματς στα ίσα στο 62' σε μία από τις λιγοστές φάσεις του Παναθηναϊκού στο ματς. Ο Μπεργκ βρήκε τον Μέστο, που βρέθηκε μέσα στην περιοχή, αυτός έστρωσε ωραία στον Λέτο που έπιασε το σουτ και ισοφάρισε με την βοήθεια της κόντρας από τον Φλίσκα.

Κι όμως η χαρά για τους Πράσινους δεν κράτησε πολύ... Στο 66' η μπάλα έφτασε στον Βασιλακάκη πολύ έξω από την περιοχή του Στιλ, ο άσος της Ξάνθης έπιασε ένα εκπληκτικό ψιλοκρεμαστό σουτ και νίκησε τον Άγγλο που ήταν εκτός εστίας, σημειώνοντας ένα από τα ωραιότερα γκολ της χρονιάς.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, έχασε μερικές ευκαιρίες με Λεντέσμα, Σάμπα, Εμποκού και Μπεργκ, αλλά τελικά το σκορ δεν άλλαξε και η Ξάνθη του Λουτσέσκου έριξε για άλλη μια φορά στο "καναβάτσο" τους Πράσινους, που πέρασαν στην δεύτερη θέση πίσω από τον Ολυμπιακό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Μολέντο, Σάμπα, Χουλτ, Ζέκα, Λεντέσμα (90' Ρινάλντι), Γουακάσο (46' Λέτο), Λουντ (69' Εμποκού), Βιγιαφάνιες, Μπεργκ

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Ζίφκοβιτς, Χατζητερζόγλου (55' Νιέτο), Φλίσκας, Λισγάρας, Μπαξεβανίδης, Καμαρά, Ντε Λούκας, Σολτάνι (66' Λάζιτς), Λουσέρο, Βασιλακάκης (75' Καρασαλίδης), Γιουνές

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags