Facebook Pixel Ενα εκατομμύριο ευρώ από Μπέο, Τσακογιάννη ζητεί το Δημόσιο!
| 2016-11-07 19:47:00

Ενα εκατομμύριο ευρώ από Μπέο, Τσακογιάννη ζητεί το Δημόσιο!

Ενα εκατομμύριο ευρώ από Μπέο, Τσακογιάννη ζητεί το Δημόσιο!

Ξεκίνησε τη Δευτέρα (07/11) η δίκη για τα "στημένα" του 2011 στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών, με το ελληνικό Δημόσιο να δηλώνει πολιτικός ενάγων, με τους εκπροσώπους του να ζητούν την καταδίκη όλων των κατηγορουμένων.

Επιπλέον, το Δημόσιο ζητεί χρηματική ικανοποίηση ύψους ενός εκατ. ευρώ από τους κ.κ. Μπέο και Τσακογιάννη, χρηματική ικανοποίηση ύψους 500.000 ευρώ από τους κατηγορούμενου 3 έως 24 (ανάμεσά τους βρίσκονται οι κ.κ. Μποροβήλος και Μπάκος) και χρηματική ικανοποίηση ύψους 300.000 ευρώ από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους.

Το Δημόσιο θεωρεί ότι είναι παθών επειδή απώλεσε πόρους και έσοδα από τους κατηγορούμενους, καθώς ήταν ο μοναδικός φορέας που είχε δικαίωμα για να θέτει αγώνες για στοιχηματισμό μέσω ΟΠΑΠ, όταν διαπράχθηκαν οι πράξεις (2008-11).

Επίσης, το Δημόσιο επικαλείται και ηθική βλάβη ως εγγυητής διεξαγωγής καθαρών αγώνων και διοργανώσεων βάσει του Συντάγματος.

Η δίκη διεκόπη για τις 14/11, διότι θα μελετηθούν δύο ενστάσεις που υποβλήθηκαν από τους Γιάννη Κομπότη και τους κ.κ. Μποροβήλο και Μπάκο. Ο πρώτος επικαλείται μη νόμιμη κλήτευση, κάτι που σημαίνει ότι παραγραφή των κατηγοριών, ενώ οι δεύτεροι έκαναν αίτηση ακύρωσης της κλήσης γιατί δεν αναφέρονται οι στοιχηματικές εταιρείες του εξωτερικού, αλλά και η νομοθεσία που υπάρχει στις χώρες που εδρεύουν.

soccerplus.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags