Facebook Pixel Μια διαφορετική άποψη από τον Νικοπολίδη για το Ολυμπιακός-Σπόρτινγκ...
| 2017-09-13 11:55:00

Μια διαφορετική άποψη από τον Νικοπολίδη για το Ολυμπιακός-Σπόρτινγκ...

Μια διαφορετική άποψη από τον Νικοπολίδη για το Ολυμπιακός-Σπόρτινγκ...

Ο παλαίμαχος άσος και τερματοφύλακας του Ολυμπιακού είδε από μια άλλη σκοπιά την ήττα των ερυθρολεύκων από τη Σπόρτινγκ. Τι είπε για τον Καπίνο;

Ο πρώην τερματοφύλακας του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ελλάδος, στάθηκε στα συνολικά λάθη της άμυνας των «ερυθρολεύκων» και τόνισε ότι δεν φταίει μόνο ο Στέφανος Καπίνο στο πρώτο γκολ που πετυχαίνουν οι Πορτογάλοι.

Πάντως, μέσα από την ήττα, μπορούν να βγουν και θετικά, αφού ο Χάσι και ο οργανισμός Ολυμπιακός θα αντιληφθούν τις αδυναμίες που υπάρχουν και θα προσπαθήσουν να τις διορθώσουν.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αντώνης Νικοπολίδης στον ΣΠΟΡ FM:

Για την εικόνα του Ολυμπιακού: «Η εικόνα του Ολυμπιακού κρίνεται με βάση τα δύο γρήγορα γκολ που δέχθηκε. Ο Ολυμπιακός το είχε σχεδιάσει διαφορετικά και ξαφνικά βρέθηκε πολύ να χάνει με 2-0. Όλα πήγαν στράφι, η ψυχολογία, ο σχεδιασμός, η κατεύθυνση που είχε σχεδιάσει ο Χάσι. Εκείνη την ώρα όταν δέχεσαι δυο απανωτά γκολ χάνεται κάθε σχεδιασμός που έχεις ετοιμάσει. Η Σπόρτινγκ είναι μια ομάδα που της αρέσει να πηγαίνει στο χώρο, έχει ταχύτητα και με δύο πάσες δημιουργούσε ευκαιρίες να σκοράρει και έτσι την πλήρωσε ο Ολυμπιακός».

Για το ότι ο Ολυμπιακός είχε ψηλά την άμυνα: «Από παλιά λέγαμε ότι άλλη ομάδα πρέπει να παρουσιάζεις στο πρωτάθλημα και άλλη στην Ευρώπη. Αυτή τη φιλοσοφία την ανέτρεψαν προπονητές όπως ο Μίτσελ και ο Βαλβέρδε. Είναι ένα ερώτημα το πως θα παραταχθείς σε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι. Ο Χάσι βλέπει τις δυνατότητες των παικτών του, τους ξέρει, είναι κάθε μέρα εκεί και προφανώς πίστευε ότι έχει τη δυνατότητα να παίξει με αυτό τον τρόπο. Δεν υπάρχει εύκολη συνταγή στο ποδόσφαιρο.

Θυμάμαι τα πρώτα χρόνια του Βαλβέρδε, που ο Ολυμπιακός πόνεσε πολύ μέχρι να δημιουργήσει το σύνολο που έκανε και να φτάσει σε ένα πράγμα που άρεσε σε όλους. Έπρεπε ο Χάσι πάντως, να διαβάσει τα πλεονεκτήματα του αντιπάλου. Ο αντίπαλος προπονητής διάβασε καλύτερα τον Ολυμπιακό, χτύπησε στην ταχύτητα και στο τέλος δικαιώθηκε. Θα ήταν διαφορετικό το σκορ αν ο Ολυμπιακός δεν έτρωγε νωρίς τόσα γκολ. Δεν μπορούμε να αναλύσουμε πολλά γιατί ο Ολυμπιακός δεν πρόλαβε να ανοιχθεί. Βγήκε από τον σχεδιασμό του από πολύ νωρίς. Ο Ολυμπιακός παρουσιάζει αμυντικά κενά, αυτό είναι σίγουρο. Το είδε η Σπόρτινγκ και χτύπησε εκεί που έπρεπε να χτυπήσει».

Για το πρώτο γκολ της Σπόρτινγκ και το λάθος του Καπίνο: «Πάρα πολλά λάθη μπορείς να βρεις στη φάση αυτή. Δεν μπορείς να το χρεώσεις όμως μόνο στον τερματοφύλακα που βλέπει το κακό να έρχεται και κάνει την έξοδο να το προλάβει. Προσπάθησε να πάει γρήγορα ο Καπίνο βλέποντας το κενό για να κόψει τη μπάλα. Είναι συνολικό το λάθος αυτό και όχι μόνο του Καπίνο. Αν ο Οφόε κρατούσε τη γραμμή θα τους έβγαζε οφσάιντ. Ήταν μια στιγμή κακής λειτουργίας. Νομίζω ότι δεν πρέπει να χρεωθεί ατομικά. Ο τερματοφύλακας είναι ο εύκολος στόχος πάντα. Αν δεν ήταν ο Καπίνο το σκορ θα ήταν διαφορετικό. Πάντα σε αυτές τις καταστάσεις πρέπει να το βλέπεις συνολικά. Ήταν ένα σύνολο λαθών της αμυντικής λειτουργίας. Δεν χρειάζεται σε ένα λάθος να πέφτουμε πάνω στον τερματοφύλακα. Ο Στέφανος τώρα ξεκινάει και είναι άδικο να του χρεώνουμε τέτοιου είδους λάθη».

Για την επόμενη μέρα: «Αυτό που πρέπει να κοιτάξει ο Ολυμπιακός είναι το πως θα βελτιωθεί απέναντι σε ομάδες υψηλής ποιότητας. Αυτό θα είναι το κέρδος για τον Ολυμπιακό. Να δει τις αδυναμίες του και να γίνει καλύτερος μέσα από αυτά τα ματς. Ο Χάσι θα πρέπει να κοιτάξει και την επίθεση του. Η άμυνα ξεκινάει από την επίθεση. Θα πρέπει η ομάδα να πρεσάρει συνολικά και κυρίως από την επίθεση. Γενικά υπήρχε μια σύγχυση στην αμυντική λειτουργία. Αυτό συμβαίνει γιατί μιλάμε για μια νέα ομάδα που δεν έχει δέσει ακόμα. Υπάρχουν κενά γιατί δεν επικοινωνούν καλά οι γραμμές. Αν δεν υπάρχει ένας συντονισμός, δημιουργείται μια σύγχυση. Μια ήττα πάντα κάνει καλό σε ομάδες που έχουν μάθει να κερδίζουν. Η νίκη κρύβει τις αδυναμίες, ενώ μια τέτοια ήττα τις εμφανίζει και να σου δείξει το δρόμο για αλλαγές». 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags