Facebook Pixel Sportdog.gr | «Γιαννακόπουλος στον ΠΑΟ με συμπαίκτη τον...»
| 2017-10-16 10:10:00

«Γιαννακόπουλος στον ΠΑΟ με συμπαίκτη τον...»

του Γιώργου Κτενά
«Γιαννακόπουλος στον ΠΑΟ με συμπαίκτη τον...»

Ο Κώστας Παπαγεωργίου μιλάει για την «Αιώνια Παναθηναϊκή Ιδέα».

O Κώστας Παπαγεωργίου, δημοφιλής permorfer του stand up comedy αλλά και γνωστός για τα παναθηναϊκά αισθήματά του, μίλησε στο sportdog.gr για τη διαδικτυακή πρωτοβουλία του «Αιώνια Παναθηναϊκή Ιδέα». Μια κίνηση που λειτουργεί προσθετικά σε όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα, προκειμένου να φύγει από τη δεινή θέση που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός.

Ο Κώστας Παπαγεωργίου ανέλυσε το πλάνο του και πώς μπορεί να υλοποιηθεί, ανέφερε ποιοι τον έχουν προσεγγίσει για βοήθεια, αλλά και ότι χρειάζεται συστράτευση σε αυτή τη δύσκολη ώρα για την ομάδα.

Παράλληλα, Σχολίασε την αγωνιστική κατάσταση του ποδοσφαιρικού τμήματος και παρακάλεσε τον Θεό να έχει καλά τον Μαρίνο Ουζουνίδη, που έχει μείνει μόνος να παλεύει στον Παναθηναϊκό.

Kώστα, έχεις αναλάβει μια σημαντική πρωτοβουλία μέσω του Facebook, την Αιώνια Παναθηναϊκή Ιδέα, λειτουργώντας προσθετικά στις κινήσεις που γίνονται για τη διάσωση του συλλόγου. Τι περισσότερο μπορείς να μας πεις γι' αυτή την πρωτοβουλία;

«Η πρωτοβουλία εκδηλώθηκε σε μια στιγμή που έβλεπα τα πάντα γύρω από τον Παναθηναϊκό που λατρεύω, όπως και εκατομμύρια κόσμος, να καταρρέουν... Σε αυτή τη δεδομένη στιγμή θεώρησα ότι πρέπει να μιλήσω στους απλούς φιλάθλους που θέλουνε να μην αφήσουν την ομάδα αβοήθητη. Έκανα ένα πρόχειρο υπολογισμό και είδα ότι αν μαζευτούν 340.000 Παναθηναϊκοί και βάλουν από 50 ευρώ δημιουργούμε ένα σημαντικό κουμπαρά για τις υποχρεώσεις της ομάδας μέχρι το καλοκαίρι. Το νούμερο 340.000 είναι ενδεικτικό για να μαζευτούν 17.000.000 ευρώ. Ουτοπία, παραλογισμός, δεν ξέρω πάντως υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση στους διαδικτυακούς φίλους που θέλουν να συνδράμουν. Το πώς είναι το δύσκολο γιατί δε θέλουμε να δημιουργηθεί απλά ένας λογαριασμός και να βρούμε το μπελά μας με... κατηγορία για μαύρο χρήμα. Θέλουμε να γίνουν όλα νομότυπα με τη μορφή συνδρομής και μέσω σωματείου ή της συμμαχίας με άλλη διοικητική μορφή ή μέσω του Ερασιτέχνη που δεν πρέπει να ξεχαστεί και να σβήσει... Αυτά για την ώρα...».

Σε έχουν προσεγγίσει οπαδοί του Παναθηναϊκού, απλοί φίλαθλοι ή με οικονομική επιφάνεια;

«Έχουμε δεχθεί χιλιάδες μηνύματα συμπαράστασης από απλούς φιλάθλους σε μια αγνή πρωτοβουλία. Επίσης, πολλοί Ελληνες του εξωτερικού θέλουν να συνδράμουν καθώς και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε διάφορες χώρες και θέλουν να βοηθήσουν. Εδώ από την πατρίδα μας έχουν στείλει μηνύματα και άνθρωποι που έχουν μεγαλύτερη δυνατότητα. Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι όλοι θέλουν να βοηθήσουν ανάλογα με τις δυνατότητες τους απλά το επιστέγασμα όλης αυτής της προσπάθειας πρέπει να είναι η διαφάνεια και ο έλεγχος των χρημάτων του κόσμου».

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε οριακό σημείο, αν και δεν φαίνεται να έχουν  αντιληφθεί όλοι το μέγεθος του πρροβλήματος που αντιμετωπίζει. Πώς θεωρείς ότι έφτασε σε αυτό το χάλι η ομάδα; Ποιοι έχουν ευθύνες;

«Το εύκολο είναι να κουνήσουμε το δάχτυλο και να βρούμε ενόχους. Αναμφίβολα ευθύνες υπάρχουν αλλά δεν είμαι εγώ ούτε Πουαρώ ούτε Σέρλοκ Χολμς. Υπάρχει Πολιτεία που έχει τους μηχανισμούς να κάνει ελέγχους... Όταν έχεις έξοδα περισσότερα από έσοδα τι περιμένεις να γίνει;».

«Γιαννακόπουλος με τον κόσμο συμπαίκτη»

Θεωρείς ότι υπάρχει πιθανότητα επαναδραστηριοποίησης παλιών μετόχων, προκειμένου να βρεθεί λύση, όπως ακούγεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα;  Επιστροφή Βαρδινογιάννη, Πατέρα κ.λπ.; Ή ακόμα και νέα προσπάθεια από την πλευρά του Γιαννακόπουλου;


«Δε γνωρίζω κάτι ουσιαστικό. Μακάρι να γίνει κάτι θετικό... Ποιος δε θα ήθελε π.χ. τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να ξαναπάρει πρωτοβουλία για την ΠΑΕ αλλά με τον κόσμο συμπαίκτη στην προσπάθεια που θα βοηθήσει ενεργά αν δει μια προοπτική... Όλοι όσοι αγαπάνε το τριφύλλι, επιχειρηματίες και κόσμος πρέπει να υπηρετούν τα Παναθηναϊκά ιδεώδη. Διαιρεμένος ο Παναθηναϊκός μόνο χαμένος βγαίνει... Όποιος σιωπά επίσης καταγράφεται με αρνητικό τρόπο στη συνείδηση του κόσμου. Τι να τον κάνω εγώ τον τάδε... επιχειρηματία να μου έρθει καβάλα στο ολόασπρο άλογο και να κάνει το Σωτήρα όταν το τριφύλλι θα έχει πεθάνει και θα έχει ξεφτιλιστεί παντού με υποβιβασμούς και μαύρες κηλίδες στην ιστορία του... Τέτοιοι Σωτήρες να μου λείπουν...».

Αγωνιστικά πώς βλέπεις την ομάδα;

«Ο Παναθηναϊκός δεν έχει κακή ομάδα, απλά δεν εχουν καλυφθεί τα κενά με τις αποχωρήσεις βασικότατων παικτών που έκαναν τη διαφορά. Φοβάμαι ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα οδηγηθούμε στο να φύγουν κι άλλοι παίκτες πρώτης γραμμής και μετά αγωνιστικά θα έχουμε θέμα. Επίσης, βγάζω το καπέλο στον Μαρίνο που προσπαθεί να κρατήσει ενωμένη την ομάδα και προσπαθεί να έχει τη συγκέντρωση των παικτών στα αγωνιστικά και όχι σε όλες τις άλλες γελοιότητες με τα οικονομικά θέματα που προσβάλουν το κύρος του Συλλόγου...».

«Τον Μαρίνο και τα μάτια μας»

Η άποψή σου για τον Μαρίνο Ουζουνίδη και τη μάχη που δίνει ολομόναχος; Πρόσφατα υπήρξε ρεπορτάζ που αποκάλυψε ότι μαζί με τον Σαραβάκο έδωσαν χρήματα σε υπαλλήλους της ΠΑΕ.


«Να τον έχει ο Θεός καλά. Τον Μαρίνο και τα μάτια μας! Είναι το σημείο αναφοράς αυτή την κρίσιμη περίοδο. Αυτός και η εμβληματική μορφή του Δημήτρη Σαραβάκου θα έπρεπε να είναι μπροστά στην προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για την ομάδα. Και να είστε σίγουροι ότι ο κόσμος θ΄ακολουθήσει αν ξέρει πως θα πιάσουν τα λεφτά τόπο και θα γίνει το θαύμα».

Πώς βλέπεις τη φετινή ομάδα; Ξεχωρίζεις κάποια από τις μεταγραφές;.

«Θέλω να βλέπω διαρκώς τον Παναθηναϊκό έτσι πως έπαιξε με την Μπιλμπάο στα πρώτα 60 λεπτά της Λεωφόρου... Είναι ένα καλό δείγμα... Για την ώρα βλέπω τις φετινές μεταγραφές να είναι σε στάδιο προσαρμογής. Τους θέλω με ψυχή και νεύρο στο παιχνίδι. Είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά. Όλοι πρέπει να βοηθήσουν. Οι παίκτες αγωνιστικά να πάνε την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται και ο κόσμος θα είναι εκεί συνέχεια στο πλευρό του τριφυλλιού με φωνή και συμπαράσταση».

Ποιος είναι ο παλμός που πιάνεις από την κερκίδα για όσα γίνονται; Τόσο στο διοικητικό - οικονομικό επίπεδο, όσο και στο αγωνιστικό.

«Ο κόσμος είναι απογοητευμένος και εξοργισμένος με τις διοικητικές εξελίξεις... Για μένα είναι αδιανόητο όποιος και να είναι πρόεδρος Σεπτέμβρη μήνα να βάζεις λουκέτο σε ένα ζωντανό  οργανισμό που δεν είναι απλά μια εταιρία... Είναι ιδέα... Και κανείς δεν μπορεί να παίζει με το συναίσθημα του κοσμου που πονά για την ομάδα. Πάνω απ΄όλους ο Παναθηναϊκός!».

** Ο Κώστας Παπαγεωργίου ξεκινάει stand up comedy παραστάσεις από την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου και κάθε Πέμπτη στο Hipster, στο Γκάζι, παρέα με τους Αλέξανδρο Τσουβέλα και Θανάση Παπαγεωργίου. Παράλληλα, «τρέχει» σε διάφορους καλλιτεχνικούς χώρους η θεατρική κωμωδία που έγραψε και πρωταγωνιστεί παρέα με τον Αλέξανδρο Ζουριδάκη και τη Μαριλένα Ράδου, με τίτλο ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ... (Ο τίτλος είναι τυχαίος και δεν έχει σχέση με τις εξελίξεις στο πράσινο στρατόπεδο...)
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags