Facebook Pixel Αναδρομικά τη ζωή πώς να τη δώσεις πίσω;
Life
| 2014-10-08 11:50:00

Αναδρομικά τη ζωή πώς να τη δώσεις πίσω;

Αναδρομικά τη ζωή πώς να τη δώσεις πίσω;

Τα παλικάρια έπεσαν στο καθήκον. Από τους πολιτικούς, ποιος έπεσε στο καθήκον; Γράφει ο Χρήστος Σταθόπουλος...
 

Δεύτερη εθνική τραγωδία μέσα σε τρεις ημέρες. Την Κυριακή ήταν ο οδηγός της νταλίκας που πήρε παραμάζωμα ό,τι βρήκε στο δρόμο του με το βαρύ όχημα και με μοναδικό ελαφρυντικό την ελλιπή σήμανση της Εγνατίας, σύμφωνα με τους πραγματογνώμονες οι οποίοι συμπληρώνουν πως ούτε η τροχαία ήταν στη θέση της, και σήμερα τα τρία παλικάρια που έπεσαν την ώρα του καθήκοντος.

Αυτό κι αν είναι βαρύ. Αυτό κι αν είναι ο μεγαλύτερος πόνος. Για τον γονιό, τον συγγενή, την ίδια τη χώρα. Τη χώρα που είναι υπό διάλυση και μερικοί εξακολουθούν να "τραγουδάνε" το ποιηματάκι που τους συμφέρει για να μη χάσουν την καρέκλα. Και τι έγινε που χάνεται κόσμος; Τι έγινε που η Ελλάδα κλαίει τα νιάτα της και θρηνεί το μέλλον της; Το πρωτογενές πλεόνασμα να είναι καλά και η... ανάπτυξη που θα έρθει το... 2015.

Είμαι σίγουρος ότι θα πουν μερικοί: μα καλά, τι σχέση έχουν αυτά με το δυστύχημα στο πεδίο βολής του Βόλου; Ατυχία ήταν. Τραγική στιγμή. Πού κολάει το μνημόνιο; Μακάρι να είναι έτσι, θα απαντήσω. Μακάρι να αποδειχθώ καχύποπτος, εμμονικός και ραδιούργος. Και φαντασιόπληκτος που ψυχανεμίζεται. Ας είναι. Στη μοίρα "συγχωρείς" πράγματα, διότι δεν είναι του χεριού σου. Απλά σου 'χει γράψει την αρχή και το τέλος.

Αυτό που δεν καταπίνεις είναι ο... ανθρώπινος παράγοντας. Όπως ο Ρουμάνος που πήγαινε με τα φρένα σπασμένα, όπως το κόψε-κόψε και το ράβε-ξήλωνε που γίνεται συνεχώς λόγω της μείωσης των μειωμένων κρατικών επενδύσεων και κονδυλίων, λόγω των απανωτών μνημονίων, που δεν είναι πάντα μνημόνια (μεσοπρόθεσμο κλπ).

Διότι κάτι μου λέει ότι λίγους μήνες μετά που θα βγει το πόρισμα, κάτι θα είναι... ληγμένο. Το βλήμα, ο όλμος, κάτι από δαύτα θα έχει παρέλθει και δεν θα έχει αντικατασταθεί, λόγω των γνωστών περικοπών. Μόνο που εδώ γαμώτο υπάρχει μια μικρή διαφορά. Τα αναδρομικά που κόψανε από τους ένστολους, θα τα γυρίσουν πίσω έστω και κουτσουρεμένα, όπως μάθαμε σήμερα από τις εφημερίδες. Τη ζωή των παιδιών σε αυτές τις μανάδες, πως να τη δώσεις πίσω αναδρομικά;

Και κάτι τελευταίο: κάνουν οι πολιτικάντηδες τη θλιβερή διαπίστωση ότι τα τρία παιδιά έπεσαν στο καθήκον. Ευχαριστούμε για τη λύπη. Πείτε μας όμως: Ποιος από εσάς έτυχε ποτέ να πέσει στο καθήκον;

Πηγή: gazzetta.gr/plus

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags