Facebook Pixel Η καλύτερη ομάδα το 2014-15 είναι μία
| 2015-04-20 14:58:00

Η καλύτερη ομάδα το 2014-15 είναι μία

Η καλύτερη ομάδα το 2014-15 είναι μία

Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί αυτό που κάποιοι δεν θέλουν να καταλάβουν…

Μπορεί να λέει ο καθένας ό,τι θέλει. Δικαίωμά του είναι. Δικαίωμα του είναι να μη θέλει να καταλάβει. Η, να κάνει πως δεν καταλαβαίνει.

Αλλά κάπου στο βάθος υπάρχει και μία αλήθεια, η αλήθεια του ποδοσφαίρου. Κι η αλήθεια του ποδοσφαίρου λέει ότι για τη σεζόν 2014-15 η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα ήταν και πάλι ο Ολυμπιακός! Και δεν μιλάω μόνο για το πρωτάθλημα. Μιλάω συνολικά, για όλη τη σεζόν.

Ο Ολυμπιακός είναι ο πρωταθλητής, και δη με διαφορά βαθμολογική μεγάλη από τους Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ (+11 και +13 αντίστοιχα, χωρίς να μετράει η αφαίρεση των τριών βαθμών από τον Παναθηναϊκό, αν το πάμε καθαρά αγωνιστικά).

Αλλά δεν είναι μόνο πρωταθλητής. Είναι η ομάδα που στάθηκε άξια στο πιο υψηλό επίπεδο, στο Τσάμπιονς Λιγκ, κερδίζοντας εννιά βαθμούς, βάζοντας κάτω μέσα στο Καραίσκάκη την Ατλέτικο και τη Γιουβέντους, που τώρα είναι κοντά στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας φέρει αντίστοιχα 0-0 εντός έδρας με τη Ρεάλ και έχοντας νικήσει 1-0 εντός έδρας τη Μονακό στους πρώτους προημιτελικούς. Κι ακόμη κι η Ντνίπρο, που απέκλεισε, στη συνέχεια, τον Ολυμπιακό στο Γιουρόπα Λιγκ, είναι μία ανάσα μακριά από τα ημιτελικά της διοργάνωσης, έχοντας πάρει 0-0 εκτός έδρας από την Κλαμπ Μπριζ στον πρώτο προημιτελικό.

Ποιος άλλος έκανε κάτι καλό στην Ευρώπη; Ο Παναθηναϊκός που σε 10 παιχνίδια κέρδισε μόνο τη Μίντιλαντ της Δανίας; Η, ο ΠΑΟΚ που στα δικά του οκτώ παιχνίδια κέρδισε μόνο τη Ζίμπρου και την Ντινάμο Μινσκ; Μόνο ο Ολυμπιακός σήκωσε ψηλά την ελληνική σημαία στην Ευρώπη-και ασφαλώς κι ο υπέροχος Αστέρας Τρίπολης.

Να πάμε και στο Κύπελλο; Ο Ολυμπιακός είναι ήδη στον τελικό, ξεπερνώντας το εμπόδιο της ΑΕΚ, που αγωνιστικά είναι για την πρώτη οκτάδα, ίσως και πεντάδα της Α΄ Εθνικής, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει αποκλειστεί από τη φάση των ομίλων από την...Καλαμαριά κι ο Παναθηναϊκός από τα πρώτα νοκ άουτ, με ήττα μέσα στη Λεωφόρο από την Ξάνθη.

Ας μην το απομονώσουμε λοιπόν μόνο για το πρωτάθλημα. Ας πάρουμε όλη τη σεζόν, σε ολόκληρο το φάσμα της. Θέλουν δεν θέλουν κάποιοι, ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα για τη σεζόν 2014-15. Κι ας μην έφτασε, σε διάρκεια, σε υψηλά επίπεδα απόδοσης. Τουλάχιστον αυτός δεν άντεξε μόνο δύο μήνες, όπως οι άλλοι...

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags