Facebook Pixel Ώρα τίτλου στην Κυψέλη!
| 2014-05-29 23:56:00

Ώρα τίτλου στην Κυψέλη!

Ώρα τίτλου στην Κυψέλη!

ΑΕΚ και Διομήδης Άργους διεκδικούν αύριο (20:00-OTE TV) στο κλειστό του Πανελληνίου τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος στον 3ο και τελευταίο τελικό της Α1 Ανδρών.
 

Η «Ένωση», έχοντας κατακτήσει το περσινό νταμπλ θέλει να το επαναλάβει για δεύτερη συνεχόμενη φορά, κάτι που δεν έχει καταφέρει καμία ομάδα στην 35χρονη ιστορία της Α1 Ανδρών, αλλά και κανένα τμήμα του Συλλόγου!
Η ομάδα του Γιάννη Αρβανίτη στοχεύει στην κατάκτηση του 6ου τροπαίου της, έχοντας τρία κύπελλα και δύο πρωταθλήματα στην κατοχή της.

Από την άλλη πλευρά οι «Λύκοι» του Άργους θέλουν το πρωτάθλημα για να πλαισιώσουν την τροπαιοθήκη τους, στην οποία βρίσκονται ήδη δύο βαρύτιμα τρόπαια, το Τσάλεντζ Καπ του 2012 και το πρωτάθλημα του ίδιου έτους.
Η ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια έχει άλλη ψυχολογία μετά την νίκη της στην Νέα Κίο την Τρίτη το βράδυ και θα προσπαθήσει να «σπάσει» την έδρα της ΑΕΚ για πρώτη φορά μετά από 20 μήνες.
Συγκεκριμένα η ΑΕΚ μετράει επί του Διομήδη 6 συνεχόμενες νίκες στην έδρα της για όλες τις διοργανώσεις. Τελευταία νίκη των Αργιτών ήταν τον Σεπτέμβριο του 2013 για το EHF cup με 30-29 στο κλειστό του Ιωνικού ΝΦ.

Πέντε φορές έγινε απονομή εκτός έδρας!
Τα τελευταία 10 χρόνια στην Α1 Ανδρών, 5 φορές έχει συμβεί ομάδα να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην έδρα του αντιπάλου!
Το 2004 ο Πανελλήνιος επικράτησε μέσα στην Βέροια του Φιλίππου και με 2-1 νίκες κατέκτησε τον τίτλο. Η ομάδα των «Ολυμπιονικών» το επανέλαβε το 2006 και το 2007. Αρχικά «έσπασε» στον 3ο τελικό την έδρα του Αθηναϊκού στον Βύρωνα και την επόμενη χρονιά της απονεμήθηκε ο τίτλος στην Βέροια, αφού επικράτησε με 2-0 νίκες του Φιλίππου. Το 2011 και το 2013 ήταν η σειρά της ΑΕΚ να πάρει τον τίτλο εκτός έδρας. Πρώτα στην Θεσσαλονίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ στο τελευταίο ματς των πλέι οφ και μετά από δύο χρόνια στο Άργος κόντρα στον Διομήδη με 2-1 νίκες στους τελικούς.

Αμφίβολος ο Ζούγιοβιτς
Στο αγωνιστικό κομμάτι του αγώνα ο Σέρβος πλέι μέικερ της ΑΕΚ Πέταρ Ζούγιοβιτς έχει υποστεί από τον τραυματισμό του στον 2ο τελικό, αιμάτωμα στο μάτι και σήμερα δεν προπονήθηκε. Η παρουσία του στον 3ο τελικό είναι ιδιαιτέρως αμφίβολη. Από την άλλη πλευρά ο πίβοτ του Διομήδη Μπάμπης Ανανιάδης ακολούθησε το πρόγραμμα της προπόνησης και φαίνεται πως ξεπερνάει το μικρό διάστρεμμα που είχε στο πόδι του
«Είμαστε φαβορί»
Για μια ακόμα φορά ο τεχνικός της ΑΕΚ Γιάννης Αρβανίτης επεσήμανε ότι η ομάδα του είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου: «Όλα θα μετρήσουν αύριο. Ψυχολογία, φυσική κατάσταση, αγωνιστικότητα, καθαρό μυαλό. Στα χαρτιά είμαστε το φαβορί. Υπάρχει άγχος, όπως είναι φυσιολογικό. Παίζεται ένας τίτλος και είμαστε έτοιμοι να διαχειριστούμε τις δύσκολες καταστάσεις στο παιχνίδι».

«Να ανατρέψουμε τα προγνωστικά»
Ο δεξιός εξτρέμ του Διομήδη Νίκος Σαμαράς μίλησε για το αυριανό ματς: «Είναι το παιχνίδι της χρονιάς. Ότι έχουμε να δώσουμε είναι σε αυτό το ματς. Εμείς δεν έχουμε το άγχος. Το φαβορί είναι η ΑΕΚ. Θα προσπαθήσουμε να ανατρέψουμε τα προγνωστικά. Θέλουμε να γράψουμε ιστορία. Ψυχολογικά και αγωνιστικά είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags