Facebook Pixel Τι θα κάνουν οι άλλοι;
| 2014-06-04 19:04:00

Τι θα κάνουν οι άλλοι;

Τι θα κάνουν οι άλλοι;

Σήμερα-αύριο αναμένεται να γυρίσει από τις διακοπές του ο Μίτσελ κι ο Ολυμπιακός να αρχίσει σιγά-σιγά ν’ αποκτά τους παίκτες που ψάχνει. Γράφει ο Αντώνης Καρπετόπουλος

Αλλά η ερώτηση του καλοκαιριού είναι τι θα κάνουν οι άλλοι, μπας και προκύψει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός περιμένει την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Πουλίδο, συμφώνησε με τον Κασάμι, που είναι ένας φιλόδοξος νεαρός 22 χρονών που έρχεται από την Πρέμιερ Λιγκ και παίζει σε πολλές θέσεις και που αποκτήθηκε ουσιαστικά στη θέση του Μασάντο, που πωλήθηκε στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Ενώ απομένουν τα τυπικά για την ανακοίνωση του Ελβετού, υπενθυμίζω ότι ο Ολυμπιακός έχει σταντ μπάι τον Θανάση Παπάζογλου του ΟΦΗ, έχει αποκτήσει τον Κολοβό και τον Αυλωνίτη από τον Πανιώνιο και έχει και πέντε-έξι δανεικούς, των οποίων ο Μίτσελ θα κρίνει την επάρκεια: οι περισσότεροι από αυτούς (Τάτος, Ντε Βινσέντι, Κάταϊ, Μπουχαλάκης, Διαμαντάκος κ.λπ.) θα ήταν πολύ χρήσιμοι και στις τέσσερις ομάδες που τερμάτισαν πίσω από τον Ολυμπιακό στο περσινό πρωτάθλημα και πήραν μέρος στα πλέι oφ.

Αγωνία
Γιατί το θυμίζω αυτό; Γιατί πολλοί φίλοι του Ολυμπιακού αγωνιούν για το αν θα κάνει μεταγραφές, πότε θα τις κάνει, αν μεταξύ αυτών που θα αποκτηθούν υπάρχουν μεγάλα ονόματα κ.λπ. Δεν ξέρω τι θα κάνει τελικά ο Ολυμπιακός. Ανησυχώ ωστόσο, ότι αν αποκτήσει τους μισούς παίκτες από όσους κυνηγάει (κυρίως αν βρει έναν-δύο κυνηγούς), το πρωτάθλημα θα τελειώσει και του χρόνου από τον Νοέμβριο. Και μετά θα μας μείνει η μίρλα για τη διαιτησία που τα τελευταία χρόνια με τον Ολυμπιακό να ξεφεύγει 10 βαθμούς από τον δεύτερο ήδη από τον πρώτο γύρο καταντάει σχεδόν κωμική.
Ανησυχεί
Προσωπικά αντί να ψάχνω τι θα κάνει ο Ολυμπιακός, βλέπω τι κάνουν οι άλλοι. Ο ΠΑΟ απέκτησε τον Μπούρμπο, ελπίζει να μη χάσει τον Πράνιτς, τον Αμπέντ και τον Σίλντενφελντ, ανησυχεί μην πάει κανένας στο Αμβούργο και προσφέρει λεφτά για τον Μπεργκ, του οποίου το 55% δεν ανήκει στον Παναθηναϊκό. Ο Αλαφούζος λέει ότι η ομάδα πρέπει να μείνει συνεπής στο πλάνο ελπίζοντας να πάει καλά στην Ευρώπη και να ξεχρεώσει και παρ' όλο που πέρυσι ο ΠΑΟ τερμάτισε ουσιαστικά δεύτερος και πήρε το Κύπελλο κανείς δεν τολμά να πει τη λέξη πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ επιχειρεί ένα restart με τον Αναστασιάδη. Κανείς δεν έχει καταλάβει τι όρεξη έχει ο Σαββίδης για μεταγραφές, η επιλογή ενός Ελληνα προπονητή που αρκείται στα λίγα και συνήθως δεν έχει καλές σχέσεις με ξένους παίκτες μοιάζει ωστόσο με προμήνυμα λιτότητας και μακάρι να κάνω λάθος. Ο ΠΑΟΚ, που λεφτά έχει, για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα έχει ανάγκη από 4-5 παίκτες επιπέδου (τερματοφύλακα, στόπερ, αμυντικό χαφ, έναν-δύο κυνηγούς), αλλά από ό,τι φαίνεται δύσκολα θα κρατήσει τον Νάτχο και τον Στοχ, δηλαδή τους δυο πιο ποιοτικούς του παίκτες. Την ίδια ώρα ο Ατρόμητος ψάχνει (και δυσκολεύεται να βρει) αντικαταστάτη του Δημήτρη Παπαδόπουλου κι ο Αστέρας πουλάει τον Ντε Μπλάσις, αν βρεθεί κάποιος να του δώσει 1 εκατ ευρώ.

Μεγάλο
Το πρωτάθλημά μας έχει διάφορα προβλήματα τα τελευταία χρόνια, αλλά το πιο μεγάλο είναι ο ανταγωνισμός. Στο τέλος του καλοκαιριού το ζήτημα δεν είναι μόνο να έχουν δυναμώσει οι ομάδες, αλλά και να υπάρχει η υποψία ότι ρεαλιστικά η ψαλίδα από τον πρώτο έχει μικρύνει. Αν ο Ολυμπιακός πάλι εμφανιστεί με λύσεις που οι άλλοι δεν έχουν, θα έχουμε ένα πρωτάθλημα σαν τα δύο τελευταία: ένας θα κάνει πρωταθλητισμό με αντίπαλο τον εαυτό του και οι άλλοι που θα ’πρεπε να τον ανταγωνιστούν θα ψάχνουν ωραίες δικαιολογίες για να κρατάνε συσπειρωμένο το όποιο κοινό έχει απομείνει.

Απλά
Το τι κάνει ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα του καλοκαιριού είναι απλό. Περιμένει να δει τι προσφορές έχει για βασικούς και αναπληρωματικούς του, ελπίζει να καταφέρει να κρατήσει τον Κάμπελ, δίνει στον Μίτσελ σε αυτό τον πρώτο μήνα το δικαίωμα να φέρει όποιον θέλει: αν ο Ισπανός δεν πείσει τους παίκτες που θέλει, ο Λορένθο, ο Ισά και ο Καρεμπέ θα κάνουν τις δικές τους προτάσεις. Δεν αποκλείεται να κάνει πάλι πολλές μεταγραφές και να χρειάζεται πάλι ως ομάδα λίγο χρόνο να δέσει. Αλλά όλα αυτά είναι εύκολο να τα καταλάβεις: το δύσκολο είναι να καταλάβεις τι θέλουν οι άλλοι…

Δικαίωμα
Για πέμπτη φορά αντιμέτωποι θα βρεθούν ο ΠΑΟ κι ο Ολυμπιακός στη σειρά των τελικών των πλέι oφ του μπάσκετ που ολοκληρώνεται σήμερα. Ο Παναθηναϊκός έχει το πάνω χέρι, χρωστά ένα καλό ματς μπροστά στο κοινό του κι αφού έσβησε το ματς μπολ του Ολυμπιακού την Κυριακή, είναι πιο κοντά στον τίτλο: υπάρχουν ρεαλιστικές πιθανότητες να κάνει σήμερα το πιο καλό του ματς στο ΟΑΚΑ, κυρίως γιατί έπαιξε μέτρια στα προηγούμενα. Ο Ολυμπιακός έχει παίξει μέσα στη σεζόν θεαματικότερο μπάσκετ, όμως το θεαματικότερο δεν είναι πάντα συνώνυμο του «αποτελεσματικότερου». Αν μια ομάδα που παίζει θεαματικά βγει έξω από τον ρυθμό της δύσκολα βρίσκει τρόπους να φέρει το πράγμα στα μέτρα της και γι’ αυτό κυρίως φωνάζει ο Μπαρτζώκας για τους διαιτητές: ο Ολυμπιακός του, αν βγει από το πλάνο του λόγω νεύρων, αποσυντονίζεται. Το κατανοώ, αλλά ο κανόνας του παιχνιδιού στην Ελλάδα είναι να προσέχεις και τα νεύρα που σου προκαλούν.

Πηγή: sday.gr    

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags