Facebook Pixel Τι αλλάζει στις συσκευές της Apple;
| 2014-06-04 21:21:00

Τι αλλάζει στις συσκευές της Apple;

Τι αλλάζει στις συσκευές της Apple;

Τελικά η Apple δεν έκανε την έκπληξη και κράτησε την αποκάλυψη του νέου iPhone για αργότερα. Έτσι οι 5.000 developers και οι 1.000 μηχανικοί της εταιρείας αρκέστηκαν στην παρουσίαση των ανανεωμένων εκδόσεων των λειτουργικών συστημάτων.

Στην πρώτη μέρα του συνεδρίου Worldwide Developers Conference της Apple, που διοργανώνεται από τις 2 έως τις 6 Ιουνίου στο Σαν Φρανσίσκο ο Τιμ Κουκ και οι συνεργάτες του αποκάλυψαν λοιπόν το iOS 8 για τις φορητές συσκευές και το OS X Yosemite για τους υπολογιστές της Apple.

H ολόφρεσκη έκδοση του iOS δεν θα γίνει διαθέσιμη πριν το Φθινόπωρο για τους κατόχους iPhone και iPad, αλλά ο πλήρης ανασχεδιασμός και οι πολυάριθμες βελτιώσεις ενισχύουν το, ούτως ή άλλως δεδομένο, ενδιαφέρον των χρηστών, αλλά και των προγραμματιστών.

Μεταξύ των νέων χαρακτηριστικών ξεχωρίζει τo iCloud Photo Libraryγια διαμοιρασμό και προβολή φωτογραφιών από όλες τις συσκευές, η νέα εφαρμογή μηνυμάτων αλλά και το Family Sharing, που επιτρέπουν ακόμη ευκολότερο και ασφαλέστερο sharing περιεχομένου.


Στο iOS 8 εντάσσεται και η εφαρμογή Health υπογραμμίζοντας το ενδιαφέρον της Apple –όπως και όλων σχεδόν των μεγάλων κατασκευαστών- για τα apps υγείας και fitness. Στην παρουσίαση μάλιστα έγινε λόγος και για διευρυμένες δυνατότητες παρακολούθησης της υγείας ασθενών από γιατρούς με iPhone!

Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι αν έχεις iPhone 4 ή παλαιότερο δεν θα μπορείς να αναβαθμίσεις τη συσκευή σου στη νέα έκδοση του iOS, κάτι που θα μπορούσε να ερμηνευτεί και ως διακριτική παρότρυνση να πάρεις καινούρια.

Οι κάτοχοι Mac θα μπορούν σύντομα να κατεβάσουν δωρεάν το ανανεωμένο OS X Yosemite. Η νέα έκδοση διαθέτει ανασχεδιασμένο Κέντρο Ειδοποιήσεων, πιο λειτουργικό iCloud Drive για αποθήκευση στο σύννεφο, το Airdrop για ευκολότερη συνεργασία μεταξύ των συσκευών, αλλά και πολλές βελτιώσεις στον Safari και το Mail.


Πλέον από το Mac θα μπορείς να δέχεσαι κλήσεις και να λαμβάνεις μηνύματα, αφού συνεργάζεται με το iPhone, ενώ χάρη στο Handoffμπορείς να συνεχίζεις οποιαδήποτε εργασία ή δραστηριότητα σε οποιαδήποτε άλλη (συμβατή) συσκευή.

Τέλος, η Apple παρουσίασε τη νέα γλώσσα προγραμματισμού, Swift, η οποία υπόσχεται να λύσει τα χέρια των προγραμματιστών που ασχολούνται με την ανάπτυξη apps.

ΠΗΓΗ: manbook.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags