Facebook Pixel Ο Μίτσελ για την Ατλέτικο, τον Μήτρογλου και το... νεροπίστολο!
| 2014-09-15 17:50:00

Ο Μίτσελ για την Ατλέτικο, τον Μήτρογλου και το... νεροπίστολο!

Ο Μίτσελ για την Ατλέτικο, τον Μήτρογλου και το... νεροπίστολο!

Πρεμιέρα στο Championς League κάνει αύριο ο Ολυμπιακός υποδεχόμενος στις 21:45 την Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 1η αγωνιστική των ομίλων και ο Μίτσελ έδωσε το σύνθημα...

Αναλυτικά όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου:
 

Για την Ατλέτικο κι αν είναι το πιο δύσκολο ματς:

«Για εμάς όλα τα ματς και της 1ης και της 2ης και της 3ης αγωνιστικής είναι δύσκολα. Γνωρίζουμε καλά τις δυσκολίες της διοργάνωσης. Ίσως το τελευταίο αποτέλεσμα στην Ισπανία για την Ατλέτικο βοηθάει πολύ στο να καταλάβουν όλοι το πόσο δύσκολο αντίπαλο θα έχουμε αύριο. Εγώ το περίμενα αυτό το αποτέλεσμα όμως από την άλλη ήταν ένα... βοήθημα για τον κόσμο. Για να καταλάβει το τι είναι η Ατλέτικο.

Γνωρίζει τις αναμετρήσεις με τη Ρέάλ, τι είναι αυτό που έχει δώσει ο Σιμεόνε στην Ατλέτικο:

«Πιστεύω πως οφείλεται σε τρία πράγματα. Το πρώτο πως γνωρίζει πολύ καλά την ομάδα. Έχει φτιάξει μία ομάδα που παίζει ομαδικά. Που παίζει συλλογικά. Και τρίτο και το πιο σημαντικό είναι το αφεντικό. Και από άποψης τεχνικής και για τις μεταγραφές. Από έξω βλέπουμε όλοι πως αυτός διατάζει για τα πάντα και το κάνει καλά. Αυτό τον κάνει να είναι αναγνωρίσιμος.»

Σύγκριση με την περσινή πρεμιέρα με την Παρί Σεν Ζερμέν:

«Μια ομοιότητα μεγάλη ήταν στη συνέντευξη Τύπου, ότι περιμένουμε την ομάδα των αστέρων και των εκατομμυρίων. Είχαμε υποσχεθεί ότι θα το παλέψουμε. Δεν είχαμε πάρει το αποτέλεσμα, αλλά δείξαμε τι μπορούσαμε να κάνουμε. Όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια. Η βάση όμως είναι η ίδια στο Champions League. Αν δεν είσαι παραπάνω από το μάξιμουμ, θα πληρώσεις ακριβά τα λάθη σου»

Η Ατλέτικο είναι σκληρή ομάδα, τι πρέπει να αντιπαρατάξει ο Ολυμπιακός

«ογικά δεν γνωρίζω το τι θα συμβεί ως αποτέλεσμα. Αυτό που εμείς έχουμε είναι πως είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για την διοργάνωση. Έχουμε την εμπειρία και μπορούμε. Βέβαια όταν γνωρίζεις καλά τον αντίπαλο στο τέλος μπορεί να υποφέρεις. Εγώ απλά στήνω την ομάδα. Εκείνοι που αντιμετωπίζουν το παιχνίδι είναι οι παίκτες. Εάν στον κόσμο μας δεν το προσφέρουμε αυτό τότε δεν ξέρουμε το βράδυ πως θα πάμε για φαγητό. Μόνο και μόνο για την προσπάθεια που κάνουν για να γεμίσουν το γήπεδο και την υποστήριξή τους 2 ώρες πριν».

Έχει βελτιωθεί η Ατλέτικο από πέρσι με τις αλλαγές που έγιναν; Τις διαφορές έχει;

«Δεν είναι ούτε καλύτερη ούτε χειρότερη. Είναι ακριβώς το ίδιο, δηλαδή είναι πολύ καλή. Έχασε από μια ανάσα τον περσινό τελικό. Παίζει ομαδικό παιχνίδι και δεν φαίνονται οι αλλαγές που γίνονται σε μονάδες. Ακόμα και εάν είναι οι ίδιοι με πέρυσι είναι πολύ καλοί.»

Ο Ολυμπιακός έπαιξε πέρσι πολύ επιθετικά σε όλα τα ματς. Το ίδιο να περιμένουμε ακόμα και αύριο; Ή Κάτι διαφορετικό λόγω αντίπαλου;

«Πιστεύω πως ναι. Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να λέω παιδιά πάμε να χάσουμε. Αν τους το έλεγα αυτό, τότε αμέσως θα πίστευαν ότι ο παππούς τα έχει χάσει Δε χρειάζεται να παίζεις πάντα με τον ίδιο τρόπο για να κερδίζεις. Η κάθε ομάδα έχει το δικό της στιλ. Εμείς θα παίξουμε έτσι όπως ξέρουμε, θα προσπαθήσουμε για τη νίκη και θα παίξουμε καλά. Στη φετινή προετοιμασία παίξαμε με ίδια ιδέα αλλά με διάφορα συστήματα και πάντα μέναμε ικανοποιημένοι. Αυτό που ποτέ δεν κάνουμε είναι να παίξουμε χωρίς... τερματοφύλακα (σ.σ. γέλια). Δεν χρειάζεται πάντα να παίζεις με τον ίδιο τρόπο για να νικάς. Με 3 φορ ή... 6 μέσους. Για παράδειγμα η Μπάγερν παίζει με περίπου ίδιο τρόπο με την Ατλέτικο και αγωνίζεται πειστικά»

Διαμαντάκος, Μήτρογλου ή Μπενίτες;

«Θα σας το πω μετά ιδιαιτέρως»

Μια άλλη φινλιστ που είχε παίξει σε πρεμιέρα ο Ολυμπιακός ήταν η Λεβερκούζεν και τη νίκησε 6-2. Είναι πιθανό να ξαναγίνει (σ.σ. πολλά γέλια στην αίθουσα);

Μίτσελ (με γέλια): «Στο τένις; Μακάρι να γινόταν ξανά, αλλά η κατάσταση της Ατλέτικο δεν είναι ίδια με εκείνη τότε της Λεβερκούζεν που είχε αλλάξει πολύ μετά τον τελικό»

Είναι πιο εύκολος ή πιο δύσκολος ο όμιλος από πέρσι για την πρόκριση. Κι αν η Ατλέτικο είναι φαβορί για να ξαναπάει τελικό:

«Μοιάζει πολύ με πέρσι. Ξέρουμε ότι οι ομάδες από τα πρώτα γκρουπ είναι ανώτερες, άρα μοιάζει κάπως η κατάσταση. Με τη δυναμική που έχει η Ατλέτικο, μπορεί να φτάσει οπουδήποτε»

Είναι πιο έτοιμος ο Ολυμπιακός σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι;

«Η κατάσταση μοιάζει με πέρυσι, έχει ομοιότητες, είχαμε και πέρσι αρκετές αλλαγές στο ρόστερ και ειδικά τις τελευταίες ημέρες»

Πόσο δύσκολο είναι να περνάει μέσα σε τρεις μέρες σε ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο αγώνων, μετά τον ΟΦΗ με την Ατλέτικο:

«Γνωρίζουμε την κατάσταση, έχουμε εκμεταλλευτεί την προετοιμασία, φτιάχνουμε το στιλ μας ανάλογα με κάθε παιχνίδι. Δεν θα γίνει κάποια ριζική αλλαγή στο στιλ σε ένα απόγευμα, θέλουμε να έχουμε κοινά στοιχεία σε όλα τα ματς, να κάνουμε επίθεση, να έχουμε κατοχή, να παίζουμε καλά απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο».

Κάποιο ματς με αντίπαλο την Ατλέτικο που τον έχει σημαδέψει;

«Για μένα ήταν πάντα πιο σημαντικός αντίπαλος η Ρεάλ παρά η Ατλέτικο. Πάντα τους το έλεγα, αλλά δεν με πίστευαν (γέλια...)!»

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags