Facebook Pixel Τελικά το σεξ γυμνάζει;
Life
| 2014-09-17 23:10:00

Τελικά το σεξ γυμνάζει;

Τελικά το σεξ γυμνάζει;

Οι ερευνητές μπορούν πλέον να απαντήσουν σε ένα από τα πιο hot θέματα συζήτησης για το σεξ.

Κατά καιρούς έχουμε ακούσει πως είναι η καλύτερη άσκηση, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να κάψουμε θερμίδες αλλά και να χτίσουμε κορμί. Τι από όλα αυτά είναι αλήθεια και τι άστικος μύθος; Ένας επιστήμονας ελληνικής καταγωγής βάζει τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Γυμνάζει το σεξ; Σύμφωνα με έρευνα του 2008, το σεξ αυξάνει κατά 21 παλμούς το λεπτό τον καρδιακό ρυθμό των αντρών, και κατά 19 των γυναικών. Σε τι μεταφράζεται αυτό; Η αύξηση αυτή είναι αντίστοιχη με αυτή που παρατηρείται όταν κάποιος κάνει επι τόπου πηδηματάκια για λιγότερο από ένα λεπτό. Οπότε, καλύτερα να μην αφήσετε τη γυμναστική σας μόνο στο... κρεβάτι.

Πόσες θερμίδες μπορούμε να κάψουμε όμως στο σεξ; Την απάντηση έχει ο ελληνικής καταγωγής δρ. Άντονι Καρέλης, καθηγητής της Επιστήμης της Άσκησης στο πανεπιστήμιο του Κεμπέκ. Πριν δύο μήνες ο καθηγητής και η ομάδα του δημοσίευσαν στην ιατρική επιθεώρηση PLoS One μελέτη που ερεύνησε πόση ενέργεια καίμε πραγματικά κατά τη διάρκεια του σεξ. 

Τα ζευγάρια που συμμετείχαν αρχικά έτρεξαν σε ένα διάδρομο για 30 λεπτά. Στο χρόνο αυτό οι ερευνητές μέτρησαν την καύση θερμίδων αλλά και μια σειρά από αλλους δείκτες με μια σιερά από μόνιτορ που φορούσαν στο μπράτσο και τα οποία μετρούσαν τη σωματική καταπόνηση με τη μορφή θερμίδων και METs (Μεταβολικά Ισοδύναμα Δραστηριοτήτων: δείτες που χρησιμοποιούνται για την εκτίμηση της έντασης μιας δραστηριότητας). Ενδεικτικά, μια δραστηριότητα χαμηλής έντασης έχει λιγότετρα από 4 ΜΕΤs ενώ μια υψηλής έντασης έχει 10 ή και περισσότερα. Η ακινησία και ο ύνος έχει 1.

Μετά το διάδρομο οι επιστήμονες έστειλαν τα ζευγάρια σπίτι τους ζητώντας τους να κάνουν σεξ μια φορά την εβδομάδα επί έναν μήνα ενώ φορούσαν το μόνιτορ.

Οι ερευνητές αναλύοντας τα στοιχεία κατέληξαν πως το σεξ είναι μια μέτριας έντασης άσκησης με 6 ΜΕΤs για τους άντρες και 5-6 METs για τις γυναίκες όσο και το ανέβασμα μιας ανηφόρας και λιγότερο από το Τζόγκινγκ.

Τώρα σε ό,τι αφορά τις θερμίδες, οι άντρες έκαιγαν περίπου 4/λεπτό ενώ οι γυναίκες 3/λεπτό.

Τα στοιχεία το λένε ξεκάθαρα, μπορεί να το απολαμβάνετε όσο θέλετε, αλλα μην βασίζετε και την φυσική σας κατάσταση σε αυτό...

Πηγή: faysbook.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags