Facebook Pixel Πήγαν... σχολείο οι Μαντούρο, Γκολάσα!
| 2014-10-06 20:04:00

Πήγαν... σχολείο οι Μαντούρο, Γκολάσα!

Πήγαν... σχολείο οι Μαντούρο, Γκολάσα!

Στο πλαίσιο της πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού οι Χέντβιγκες Μαντούρο και Εγιάλ Γκολάσα επισκέφτηκαν το 1ο Γυμνάσιο Τούμπας. 

Αναλυτικά:

Μια αξιοπρόσεκτη πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας ξεκίνησε από φέτος, με την πρώτη Δευτέρα κάθε Οκτώβρη να ονομάζεται ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα να προχωρούν σε διάφορες εκδηλώσεις.

Στην πρώτη τέτοια μέρα φέτος, το θέμα που απασχόλησε τους μαθητές ήταν “Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι”.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ συμμετείχε στις εκδηλώσεις του 1ου Γυμνασίου Άνω Τούμπας. Η ψυχολόγος των Τμημάτων Υποδομής και Ανάπτυξης, Ειρήνη Ρέρα, έδειξε βίντεο με περιστατικά ρατσιστικής συμπεριφοράς στον αθλητισμό και μίλησε στους μαθητές για το θέμα, ενώ ανάλογες εμπειρίες τους από το χώρο του ποδοσφαίρου μοιράστηκαν οι Χέντβιγκες Μαντούρο και Εγιάλ Γκολάσα, που στο περιθώριο της εκδήλωσης συνομίλησαν με τους μαθητές.

Το μήνυμα της ομιλίας ήταν “Κάνουμε τάκλιν στον ρατσιμό” και το ενθαρρυντικότερο όλων ήταν η άμεση αποδοχή των μηνυμάτων από τους μαθητές του γυμνασίου.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags