Facebook Pixel Εθνική Ποδοσφαιρική Ουτοπία
| 2014-11-17 22:58:00

Εθνική Ποδοσφαιρική Ουτοπία

Εθνική Ποδοσφαιρική Ουτοπία

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει για την Εθνική Ποδοσφαιρική Ουτοπία τον Σαρρή και τον Γκαγκάτση!

Παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την πολεμική όλων των ΜΜΕ για τις καταπληκτικές επιλογές του κ. Σαρρή και όλων όσων μετέχουν στην εξαιρετική ΕΠΟ. Προφανώς όμως για να ασχοληθούν άπαντες με την ΕΠΟ και τα...καλώς (καλώς καλώς) κείμενα της θα έπρεπε να διαλυθεί η εθνική ομάδα. Θα έπρεπε να σταματήσουν τα ταξίδια σε Ευρώπες, Ασίες, Αφρικές και Αμερικές και να βλέπουμε την εθνική να χάνει ακόμα και από ομάδες που κέρδιζαν ακόμα και ο Χρήστος Αρχοντίδης με τον Κώστα Πολυχρονίου.

Τώρα, λοιπόν, διαπιστώσαμε ότι υπάρχει πρόβλημα με την ΕΠΟ και τον τρόπο λειτουργίας της. Όταν επί σειρά ετών ο Αρειανός γάνιαζε με τις αποφάσεις της ΕΠΟ, τις “ανακαλύψεις” των αρμόδιων επιτροπών για αποφάσεις και αποφάσεις, όλα ήταν πρίμα γιατί η... Εθνική κέρδιζε.

Ο καθρέφτης ήταν καθαρός, άσχετα αν μόλις άνοιγες την πόρτα δεν μπορούσες να κάνεις βήμα από την βρώμα και την δυσωδία. Ο Σαρρής ήταν ο κύριος πρόεδρος της ΚΕΔ όταν παρέα με τον τότε ΓΓΑ πήραν δημόσια θέση κατά της πρωτόδικης απόφασης για την Κουρομπίλια και έστειλαν το μήνυμα ότι η ΕΠΟ σε δεύτερο βαθμό πρέπει να καταδικάσει τον ΑΡΗ.

Ο κ. Καραμελίδης ως πρόεδρος της ΚΕΔ τοποθετήθηκε μία και μοναδική φορά για τον Κουκουλάκη μετά από ματς με την Βέροια και την ίδια στιγμή έβλεπε τα διαιτητικά όργια του Βοσκάκη, αλλά δεν έλεγε κουβέντα.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε στόμα και μιλιά όσον αφορά τον ΑΡΗ και το άρθρο 99 (άσχετα που νομικά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα) και τώρα για Πανιώνιο και ΟΦΗ δεν ακούμε και δεν διαβάζουμε τίποτα.

Υποθέσεις επί υποθέσεων στα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ και φυσικά για να μην ξεχνιόμαστε οι περίφημες αποφάσεις της επιτροπής αδειοδότησης. Λεπτομέρειες πχ ότι ΠΑΟ και Γιάννενα κόπηκαν από την ΟΥΕΦΑ. Στην Ελλάδα τα είχαν τα κριτήρια που δεν είχαν στην Ευρώπη. Οι ΄ίδιες επιτροπές που έκοβαν τον ΑΡΗ για πλάνο βιωσιμότητας, αλλά έδιναν άδειες σε ομάδες με πολλαπλάσια εκατομμύρια ευρώ χρέη.

Δεν είναι άλλη ΕΠΟ αυτή. Η ίδια είναι ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

Την ίδια όμως στιγμή προφανώς και το ΕΠΟ κάποιοι το αντιλαμβάνονται αλλιώς. Δικαίως ασκείται η κριτική και φυσικά ο Σαρρής και η παρέα του πρέπει να πάνε σπίτι τους και να μείνουν εκεί.
Το να έχουν βγει όμως ξανά στο προσκήνιο οι... κουμπάροι και να κάνουν λόγο για ηθική, για καθαρό ελληνικό ποδόσφαιρο και λύσεις που οι ίδιοι θα φέρουν μου θυμίζει κάτι από ΑΡΗ. Το ίδιο έργο απαξίωσης από όσους όλα τα προηγούμενα χρόνια έβαλαν τα θεμέλια και τον δυναμίτη μαζί!

Πραγματικά είναι κάτι παραπάνω από...απίστευτο να βλέπω να παρελαύνουν Γκαγκάτσης, Χατζηαποστόλου και όλοι οι υπόλοιποι εξαιρετικοί παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου και να ασκούν κριτική.

Ο Σαρρής στο ποδόσφαιρο ήρθε μέσω του Γκαγκάτση ( ο ίδιος ο Γκαγκάτσης το δήλωσε) που όμως ποτέ δεν περίμενε ότι θα φτάσει κάποια στιγμή το δικό του παιδί να γίνει χαλίφης στην θέση του χαλίφη. Μπριάκοι, Ζωγράφοι, Δούροι και λοιπές τεράστιες σφυρίχτρες επί Γκαγκάτση μεγαλούργησαν πριν φορέσουν κουστούμι και γραβάτα για να ορίζουν τους Μάνταλους, τους Καμπαξήδες και τους Σπάθες.
Να φύγουν λοιπόν ο Σαρρής και οι λοιπές δυνάμεις(που πρέπει να εξαφανιστούν όχι απλά να φύγουν), αλλά για να επιστρέψουν ποιοι; Οι μεγάλες στιγμές με Παμπορίδες και Σταυρίδηδες; Πλάκα κάνετε; Οι πλαστές ενημερότητες των ομάδων στην ΕΠΟ πότε ήταν; Ποιος διοικούσε; Οι κάρτες υγείας; Σε ποιους έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος; Αυτό δεν είναι Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Αυτό είναι Εθνική Ποδοσφαιρική Ουτοπία...

ΥΓ1 Ο ΑΡΗΣ σε ένα ακόμα παιχνίδι αντί να πάρει δυο πέναλτι, έχει έναν ολόκληρο προπαγανδιστικό μηχανισμό όσων κατά τα άλλα δεν ασχολούνται με τον ΑΡΗ, αλλά κάθε εβδομάδα υποστηρίζουν και ένα άλλο χωρίο, νομό, πόλη δημιουργώντας κλίμα. Το θέμα είναι φυσικά να κερδίζεις για να πάψουν κάποια στιγμή να μιλάνε, αλλά για να το κάνεις αυτό πρέπει να βελτιώσεις την εικόνα σου.

ΥΓ2 Μία το νερό στο Ρύσιο, μία το πούλμαν, μία οι διαιτητές. Ας αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει γατί κάποια στιγμή η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη και πάλι θα φταίνε άλλοι...

ΥΓ3 Στο παιχνίδι του βόλει επιβεβαιώθηκε η στοχοποίηση και πως υπάρχει άνωθεν εντολή. Οπότε καλό θα ήταν άπαντες να είναι προσεκτικοί γιατί όπως θα διαπιστώσατε οι γνωρίζοντες δεν έχουν ορισμένοι κανένα ενδοιασμό να καταστρέψουν ζωές για...αντίσταση κατά της αρχής μέρα που είναι! Προσοχή, ηρεμία και αυτοσυγκράτηση στις προκλήσεις γιατί όσο περνάει ο καιρός θα γίνονται περισσότερες...

Πηγή: gazzetta.gr 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags