Facebook Pixel Το φιλί της ζωής ο Τσόρι στον Μίτσελ!
Ποδόσφαιρο
| 2014-12-10 16:56:00

Το φιλί της ζωής ο Τσόρι στον Μίτσελ!

Το φιλί της ζωής ο Τσόρι στον Μίτσελ!

Ένα πολύ ενδιαφέρον σχόλιο του Τσάρλυ για τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μάλμε.

Ο Ολυμπιακός από την αρχή έδειξε πως γνωρίζει την κρισιμότητα του αγώνα και, με σεβασμό στις αδυναμίες του, ήταν προσεχτικός στα πρώτα λεπτά. Εδειξε πως δεν έχει σκοπό να ανεβάσει ψηλά τους Μποτία-Αμπιντάλ και οι Μανιάτης, Εντινγκά είχαν σαφή εντολή να καλύπτουν τα ακραία μπακ.

Στο διάστημα από το 9ο έως το 35ο λεπτό εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός ένα τακτικό δώρο του Χαρέιντε. Ο τεχνικός της Μάλμε έπαιξε 4-4-2 με έναν αμυντικό χαφ, τον Αντού, τον επιθετικογενή σκληρό Ερικσον στα δεξιά του και έπαιρνε βοήθειες στα αριστερά από τον Φόρμπεργκ.

Οι βοήθειες που έδινε συνεχώς στον άξονα ο Φόρσμπεργκ άφηναν διαρκώς ακάλυπτο τον Κονατέ, ενώ η απόφαση να δώσει εντολή στον μοναδικό αμυντικό χαφ που είχε χαμηλά να πάρει man to man τον Τσόρι άδειασε το κέντρο της Μάλμε. Ο Αργεντινός είχε την ποιητική σκέψη να κινηθεί σωστά και όποτε ερχόταν σε επαφή με την μπάλα άπλωνε όμορφα το παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Το τελευταίο 10λεπτό του πρώτου ημιχρόνου βγήκε βασανιστικά. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν πως δεν βρίσκονται σε καλό αγωνιστικό επίπεδο και το άγχος του παιχνιδιού τους γύρισε πίσω. Κλείστηκαν, επέτρεψαν στη Μάλμε να κερδίσει 4 κόρνερ, αλλά το κακό δεν έγινε κυρίως λόγω της έλλειψης ποιότητας των Σουηδών.

Στην επανάληψη ο Χαρέιντε νωρίς έκανε πιο ορθολογικό το σχήμα. Εβγαλε τον Κονάτε που ήταν τρύπα, έφερε στην πλευρά που συνήθως αγωνίζεται τον Ρικαρντίνιο και πέρασε δεξί χαφ τον Κρουν. Από την πλευρά που κάλυπτε ο Μαζουάκου ο Ολυμπιακός δέχτηκε δύο γκολ στην πλάτη του.

Ο Τσόρι όμως λειτούργησε ως πραγματικός ηγέτης, πέτυχε ένα σπουδαίο γκολ και δεν άφηνε την άμυνα της Μάλμε να ηρεμήσει ώστε να επιτεθούν οι Σουηδοί με ασφάλεια. Ο Μίτσελ πήρε από τον Τσόρι το φιλί της ζωής και πρέπει να κρατήσει από τον αγώνα τους Μήτρογλου, Αφελάι που σκόραραν και τον Κασάμι που έπαιξε με κίνητρο και πάθος. Το γεγονός πως σε εντός έδρας παιχνίδι ο Ολυμπιακός, παίζοντας συντηρητικά με τη Μάλμε, δέχτηκε δύο τέρματα αναδεικνύει το μεγάλο του πρόβλημα.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags