Facebook Pixel Η πρώτη φράση του Ρωμανού μετά τη λήξη της απεργίας πείνας
Life
| 2014-12-10 23:53:00

Η πρώτη φράση του Ρωμανού μετά τη λήξη της απεργίας πείνας

Η πρώτη φράση του Ρωμανού μετά τη λήξη της απεργίας πείνας

Ένας από τους πρώτους ανθρώπους που είδε τον Νίκο Ρωμανό σήμερα στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» μετά την λήξη της απεργίας πείνας μετά από 31 ημέρες, ήταν ο καθηγητής του στις φυλακές.

Ο Πέτρος Δαμιανός μέσω του Facebook τόνισε ότι ο Ρωμανός του είπε να επικοινωνήσουν με την σχολή του 21χρονου για να μην χαθεί το εξάμηνο.

«Μόλις βγήκα από το νοσοκομείο. Η πρώτη του φράση μετά τις χαρές: Κύριε Πέτρο να επικοινωνήσουμε με τη σχολή για να μη χαθεί το εξάμηνο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του Γυμνασίου-Λυκείου του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα.


Ρωμανός: Μία σημαντική νίκη

Λίγο αργότερα, σε γραπτή του δήλωση, ο Νίκος Ρωμανός έκανε λόγο για μία σημαντική νίκη, και τόνισε ότι βγαίνει πιο δυνατός από αυτή τη μάχη, ενώ ευχαρίστησε τους γιατρούς που αρνήθηκαν να προχωρήσουν σε αναγκαστική σίτιση.

Αναλυτικά η δήλωση του 21χρονου:

«Γιατί η Νίκη είναι υπόθεση όλων μας

Μετά από 31 μέρες σκληρού και ανυποχώρητου αγώνα, σταματάω την απεργία πείνας έχοντας σημειώσει μία σημαντική νίκη. Η τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή, με μοναδικό αποδέκτη εμένα, είχε μεγάλες διαφορές από τις αρχικές εξαγγελίες του υπουργού Δικαιοσύνης, κάνοντας εν τέλει αποδεκτή την αίτησή μου ακόμη και αν αυτό συνεπάγεται το να «φοράω βραχιολάκι».

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η νίκη ήταν αποτέλεσμα της πολιτικής πίεσης που ασκήσαμε για αυτό και ο κόσμος του αγώνα και η Μαχητική Αναρχία είναι αδιαμφισβήτητα ηθικά, πολιτικά και πρακτικά οι μεγάλοι νικητές.

Ο πολύμορφος επαναστατικός αγώνας και εμείς ως πολιτικοί κρατούμενοι, βγαίνουμε πιο δυνατοί από αυτή τη μάχη. Υψώνω τη γροθιά μου στέλνοντας τους πιο θερμούς χαιρετισμούς και την απεριόριστη αγάπη μου σε όλους εκείνους τους συντρόφους που στάθηκαν δίπλα μου

ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ

ΥΓ1: Θα ακολουθήσει αναλυτικό κείμενο τις επόμενες μέρες

ΥΓ2: Θέλω να ευχαριστήσω επίσης όλους τους γιατρούς του νοσοκομείου που αρνήθηκαν να υποκύψουν στις εισαγγελικές πιέσεις για αναγκαστική σίτιση και με στήριξαν όσο μπορούσαν».

Ιατροί Ρωμανού: Δεν έχει ξεπεραστεί ο κίνδυνος της υγείας του

«Ο Νίκος Ρωμανός από τις 14.00 της Τετάρτης ξεκίνησε να σιτίζεται. Η σίτιση το διάστημα από εδώ και στο εξής θα είναι σημαντική για την υγεία του καθώς ο κίνδυνος ελαχιστοποιήθηκε, αλλά δεν έχει ξεπεραστεί» είπαν οι θεράποντες ιατροί του στη συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι στο νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς».

Οι γιατροί του επεσήμαναν: «Περάσαμε, μαζί με εκείνον, κι εμείς έναν Γολγοθά όλες αυτές τις ημέρες, καθώς προσπαθούσαμε να βρισκόμαστε από το πρωί μέχρι το βράδυ δίπλα του. Ο Νίκος Ρωμανός είναι ένα συνεργάσιμο παιδί».

Ανυπόστατη είναι (σύμφωνα με όσους παραχώρησαν τη συνέντευξη Τύπου) η καταγγελία των εργαζομένων ότι οι γιατροί με εισαγγελική παρέμβαση είχαν δεχθεί πιέσεις για να σιτίσουν τον Νίκο Ρωμανό, καθώς σε ερώτηση σχετικά με το αν δέχθηκαν εισαγγελική παρέμβαση για τη σίτιση του 21χρονου, όλοι απάντησαν αρνητικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τις επόμενες 15 ημέρες ο Νίκος Ρωμανός θα παραμείνει στο νοσοκομείο και θα μπει σε πρόγραμμα επανασίτισης, το οποίο -μεταξύ άλλων- θα περιλαμβάνει χαμομήλι και φρυγανιές. Αξίζει να σημειωθεί πως όλοι μιλούν για ένα πανέξυπνο παιδί, ενώ κανείς δεν περίμενε πως θα άντεχε 31 ημέρες με απεργία πείνας. Τέλος, να σημειωθεί πως δεν έχουν παρατηρηθεί βλάβες σε ζωτικά όργανα του Νίκου Ρωμανού, ωστόσο θεωρούν πως αν τυχόν βρεθεί κάποια επιπλοκή, δεν θα είναι ανεπανόρθωτη.

 Ο επί 15 ημέρες φιλοξενούμενος του θαλάμου κρατουμένων του «Γ. Γεννηματάς» θα ανακτά σταδιακά δυνάμεις, λαμβάνοντας μερικές κουταλιές σούπας κάθε 20 λεπτά, για τις πρώτες τρεις τέσσερις ημέρες. Συνολικά, το στάδιο αυτό της επανασίτισης, της «εξοικείωσης» του οργανισμού με την τροφή, θα διαρκέσει μία εβδομάδα. Άλλη μία εβδομάδα θα χρειαστεί να παραμείνει νοσηλευόμενος ο 21χρονος δεχόμενος πλέον κανονικά ελαφρά τροφή. Κατά το διάστημα αυτό θα υποβάλλεται σε εργαστηριακές εξετάσεις ώστε να βεβαιωθεί μέσα από βασικούς δείκτες ότι ο οργανισμός του έχει ανακάμψει και συνεπώς μπορεί να λάβει εξιτήριο.


Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags