Facebook Pixel Κάτσε... καλά Δικέφαλε!
| 2014-12-14 20:10:00

Κάτσε... καλά Δικέφαλε!

Κάτσε... καλά Δικέφαλε!

Με λυτρωτή τον Αλβανό μέσο που σκόραρε στο 81` ο... νέος ΠΑΟΚ έφτυσε αίμα για να νικήσει 2-1 στην Τούμπα τη μαχητική Κέρκυρα (δοκάρι στο 94`) και να μείνει στο +4 από τον Ολυμπιακό. Φωνάζουν για τη διαιτησία οι Κερκυραίοι...

Ένας ΠΑΟΚ με 8 Έλληνες, χωρίς Κλάους και 3-4-3 ξεκίνησε κόντρα στην Κέρκυρα! Ο Αναστασιάδης άλλαξε συστήματα (4-3-3 και 4-2-3-1) και τελικά μπήκαν οι Κλάους και Ρατς για να πάρει τη νίκη ο ΠΑΟΚ. Αδικείται από το αποτέλεσμα η Κέρκυρα, αφού είχε ευκαιρίες, είχε δοκάρι στο 94` (!), ενώ στο 0-0 ο Ζορμπάς κόπηκε λανθασμένα με οφσάιντ, ενώ έβγαινε μόνος! Μεγάλο ματς και ο Γλύκος, ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση οι σκόρερ Περέιρα, Κάτσε και ο Ρατς! Τέλος καλό, όλα καλά για τον Δικέφαλο που παρέμεινε στο +4 από τον δεύτερο Ολυμπιακό.
 

Το απόλυτο μηδέν ο ΠΑΟΚ

Πέρα της παρουσίας των Ποζατζίδη, Κουλούρη στην 11άδα, ο Άγγελος Αναστασιάδης για πρώτη φορά φέτος κατέβασε την ομάδα με 3-4-3 και τους Βίτορ, Τζαβέλλα και Ποζατζίδη στην άμυνα. Οι γηπεδούχοι πήραν από νωρίς την πρωτοβουλία, αλλά πλην της φάσης με τον Κουλούρη στο 8` δεν είχαν απειλήσει. Οι αμυντικοί και τα μπακ του ΠΑΟΚ ανέβαιναν αρκετά ψηλά, δίνοντας χώρο για αντεπιθέσεις στην Κέρκυρα, γι` αυτό και ο Αναστασιάδης από το 15` και μετά άλλαξε το σχήμα σε 4-3-3, προκειμένου βέβαια για να γίνει και πιο επιθετική η ομάδα.

Ο ΠΑΟΚ κυκλοφορούσε την μπάλα, δίχως όμως να βρίσκει εύκολα διαδρόμους, ενώ η Κέρκυρα έψαχνε κάποια κόντρα, βγαίνοντας κυρίως από δεξιά με τον Χαβίτο και τον Γκόμες. Αργός ήταν ο ρυθμός στο ματς, με τον Δικέφαλο να έχει μια ανούσια κατοχή (67% κατοχή) και ουσιαστικά χωρίς κλασική ευκαιρία. Οι Κερκυραίοι λοιπόν αναθάρρησαν και απείλησαν δις σε ένα λεπτό, την πρώτη με τον Γκόμες και τη δεύτερη, όταν σε κόντρα 5 με 3 ο Χαβίτο σούταρε άουτ! Στο 39` ο βοηθός Παστρωμάς έκοψε αναίτια ως οφσάιντ τον Ζορμπά που έβγαινε μόνος και δυο λεπτά μετά ο Καϊκούτ δεν μπόρεσε να πλασάρει εύστοχα! Κακός ο ΠΑΟΚ και με πολλά λάθη, η Κέρκυρα δικαιούταν ένα γκολ στο πρώτο μέρος, με τους "Φαίακες" να είναι ανώτεροι από το 20` και μετά.

Ζορίστηκε αλλά έβαλε δυο γκολ!

Ρατς και Κλάους μπήκαν στο β` αντί των Σπυρόπουλου και Κουλούρη, με τον Αναστασιάδη να ψάχνει λύσεις. Οι δυο τους έδωσαν μια επιθετική πνοή στον ΠΑΟΚ αλλά στο 58` έφτανε μια ωραία κάθετη του Παπαδόπουλου στον Περέιρα που με ωραία κίνηση και σουτ έκανε το 1-0! Παρά το γκολ ο ΠΑΟΚ δυσκολευόταν πάλι να κυκλοφορήσει την μπάλα, αν και στο 68` ο Ρατς έβγαλε σέντρα-λουκούμι στον Περέιρα, όμως ο Σετκούς κράτησε το 1-0!

Σκυτάλη στις ευκαιρίες πήρε η Κέρκυρα, με τον νεοεισελθόντα Μαρκόφσκι στο 68` και στο 69` να μην μπορεί να νικήσει τον Γλύκο, αλλά στο 70` ο Ναγιάρ στην... τρίτη και φαρμακερή (με κόντρα και του Τζαβέλλα) έκανε το 1-1! Ο Γρηγορίου δεν φοβήθηκε το ματς, παίζοντας 4-4-2 και δικαιώθηκε, ενώ ο Άγγελος ολοκλήρωσε τις αλλαγές του με τον Πόζογλου αντί του Ποζατζίδη. Έφτανε τελικά για τον ΠΑΟΚ ένα σουτ του Κάτσε έξω από την περιοχή για να γίνει το 2-1!Ο ΠΑΟΚ δεν κινδύνεψε ως το τέλος (είχε και ευκαιρίες με τον Πόζογλου στο 89` και τον Περέιρα στις καθυστερήσεις) και πήρε μια πολύτιμη νίκη, κρατώντας το 2-1 και το +4, αφού στο 90+4` ο Καϊκούτ είχε δοκάρι!!!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Γλύκος, Σπυρόπουλος (46' Ρατς), Βίτορ, Τζαβέλλας, Σκόνδρας, Ποζατζίδης (76' Πόζογλου), Κάτσε, Τζανδάρης, Περέιρα, Παπαδόπουλος, Κουλούρης (46' Αθανασιάδης)

Κέρκυρα (Γρηγορίου): Σέτκους, Βενέτης, Γκόμες, Ντιμιτρόφσκι, Ντιόγκο, Καρντόζο (65' Ανδρεόπουλος), Ζορμπάς, Ναγιάρ (77' Κρητικός), Κόντος, ΚαΪκούτ, Χαβίτο (65' Μαρκόβσκι)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags