Facebook Pixel Πάμε ταμείο με Κύπελλα!
| 2015-01-13 14:54:00

Πάμε ταμείο με Κύπελλα!

Πάμε ταμείο με Κύπελλα!

Αναλύσεις και εκτιμήσεις για το σημερινό κουπόνι.

100. ΜΠΑΣΤΙΑ - ΡΕΝ

Η Μπαστιά προέρχεται από τεράστια νίκη, το περασμένη Σάββατο, επί της Παρί Σ.Ζ. (4-2) και μάλιστα, με ανατροπή! Με την ψυχολογία στα ύψη, θα ψάξει μία… μεγάλη πρόκριση. Στην έδρα της παραμένει πανίσχυρη. Απόντες οι Ντιακιτέ (δεξί μπακ, 13/0), Μπα (αμ. χαφ, 7/0), Τάλο (ε, 13/4), Καμανό (ε, 12/1), Αϊτέ (ε, 16/2). Η Ρεν, από την άλλη, έμεινε στο ισόπαλο 1-1, εκτός έδρας, με την Εβιάν. Επιβεβαίωσε ότι δεν είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Ταλαιπωρείται στην Κορσική, όπου έχασε και φέτος (στις 13 Δεκεμβρίου) για το πρωτάθλημα. Τραυματίας ο Γκροσίκι (ε, 9/0), στο Κόπα Άφρικα βρίσκεται ο Εμπενγκέ (αρ. μπακ, 17/1). Έχει παίξει 14 φορές εκτός έδρας στο Λιγκ Καπ και μετράει μόλις τρεις προκρίσεις, οι δύο εκ των οποίων μάλιστα, στην παράταση. Δηλαδή, έχει μόνο ένα «καθαρό διπλό» σε 90λεπτο (το 1999).

101. ΕΣΤΟΡΙΛ - ΖΙΛ ΒΙΘΕΝΤΕ

Η Εστορίλ έμεινε την περασμένη Παρασκεύη στο ισόπαλο 1-1 με τη Μορεϊρένσε. Παρουσιάζει επιθετικό πρόβλημα και δυσκολεύεται να πάρει τους βαθμούς που θέλει. Είναι πάντως άνετη στη μέση της βαθμολογίας και δεν κινδυνεύει. Παρά τις απουσίες λόγω Κόπα Άφρικα, με νίκη μπαίνει ζεστά στην υπόθεση πρόκριση. Η Ζιλ Βιθέντε, από την άλλη, προέρχεται από την πρώτη νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα, το 2-1 επί της Πεναφιέλ. Παρ’ όλα αυτά, είναι ουραγός και «καίγεται» για βαθμούς στο πρωτάθλημα, ώστε να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία. Στο Κύπελλο έχασε στην πρεμιέρα των ομίλων από ομάδα Β’ Κατηγορίας. Δύσκολα θα «χτυπήσει» το συγκεκριμένο παιχνίδι στο Εστορίλ, καθώς το μυαλό της είναι στη «μάχη» της αποφυγής του υποβιβασμού.

102. ΕΣΠΑΝΙΟΛ - ΒΑΛΕΝΘΙΑ

Η Εσπανιόλ ηττήθηκε, εκτός έδρας (3-0), από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης μην μπορώντας να κάνει το οτιδήποτε μπροστά στην σαφή ανωτερότητα της «Βασίλισσας». Αυτή ήταν η 3η διαδοχική ήττα της σε όλες τις διοργανώσεις από τις αρχές του 2015. Διεθνής ο αναπληρωματικός μπακ Μπερτράντ. Η Βαλένθια γκέλαρε κόντρα στη Θέλτα μένοντας, εκτός έδρας, στο 1-1. Προέρχεται από αήττητο σερί 8 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις (5-3-0). Επανέρχονται ο βασικός μπακ-χαφ Γκαγιά και ο ποιοτικός εξτρέμ Ροδρίγο. Με την Εθνική του ο χρήσιμος χαφ Φεγκουλί, νοκ άουτ ο ενδεκαδάτος εξτρέμ Π. Πιάτι.

103. ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ - ΕΒΕΡΤΟΝ

Προσπάθεια ανασύνταξης επιχειρείται στη Γουέστ Χαμ, που δεν έχει νικήσει στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος. Πάντως, στο πρόσφατο με τη Σουόνσι, άξιζε κάτι παραπάνω από την ισοπαλία 1-1. Αρκετά αξιόπιστη εντός έδρας, θέλει να διακριθεί στο Κύπελλο και θα κάνει τα πάντα για να πετύχει τον στόχο της. Εκτός οι Κουγιατέ (μ., 16/1), Σακό (ε., 14/8), αμφίβολος ο Σονγκ (μ., 14/0). Τέλος στο σερί τεσσάρων συνεχόμενων ηττών έβαλε η Έβερτον, που πήρε τον βαθμό (1-1) από την πολύ πιο ισχυρή Μάντσεστερ Σίτι. Εκτός έδρας είναι τραγική, μετρώντας πέντε σερί ήττες. Εκτός οι Χάουαρντ (τ., 18/0), Ντιστέν (α., 12/0), Χίμπερτ (α., 4/0), ΜακΚάρθι (μ., 13/0), Όσμαν (μ., 11/1), Πίενααρ (μ., 8/0), Ατσού (ε., 3/0).

104. ΓΟΥΛΒΣ - ΦΟΥΛΑΜ

Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται η Γουλβς, η οποία πέρασε νικηφόρα από το Μπλάκμπερν (0-1) και πλέον κοιτάζει την εξάδα. Ήταν η τρίτη σερί νίκη στην Τσάμπιονσιπ και τέταρτη στα πέντε τελευταία ματς, στα οποία διατηρεί και το αήττητο. Το Κύπελλο δεν αποτελεί προτεραιότητα, αλλά δεν θα πει όχι και σε μια πρόκριση. Εκτός οι Σακό (μ., 23/7), Ρόου (μ., 14/0). Περίοδο ντεφορμαρίσματος περνάει από την πλευρά της η Φούλαμ, που ηττήθηκε 1-0 στην Ουαλία από την Κάρντιφ, φτάνοντας τις τρεις σερί ήττες. Εκτός έδρας παρουσιάζει πολλές αδυναμίες (3-2-8) και έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, βασικός στόχος είναι η παραμονή. Εκτός οι Χούγκλαντ (α., 13/4), Αμορεμπιέτα (α., 6/1), Κρίστενσεν (μ., 18/5).

105. ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΣΙΤΙ - ΝΤΟΝΚΑΣΤΕΡ

Τη μοναξιά της κορυφής στη Λιγκ 1 απολαμβάνει και πάλι η Μπρίστολ Σίτι, μετά το εντυπωσιακό 4-0 επί της Νοτς Κάουντι. Έφτασε τις τρεις σερί νίκες, ενώ στην έδρα της είναι κυριολεκτικά αχτύπητη (9-2-1). Στο ματς πρωταθλήματος, επικράτησε στο ίδιο γήπεδο με 3-0. Αμφίβολοι οι Γουίλμπραχαμ (ε., 21/10), Άγκαρντ (ε., 18/7). Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 στο 54’, η Ντονκάστερ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και πήρε τον βαθμό (2-2) στην έδρα της Όλνταμ, φτάνοντας τα τέσσερα ματς δίχως ήττα. Εκτός έδρας παίρνει πλέον αποτελέσματα, αφού είναι αήττητη στις τελευταίες επτά εξόδους της. Εκτός ο Φέρμαν (μ., 13/0).

106. ΤΣΕΣΤΕΡΦΙΛΝΤ - ΣΚΑΝΘΟΡΠ

Παίζοντας κατά διαστήματα σπουδαίο ποδόσφαιρο, η Τσέστερφιλντ έφτασε εύκολα στο 3-0 επί της Πορτ Βέιλ. Ήταν η τρίτη νίκη στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια και πλέον βρίσκεται στο -1 από την πρώτη εξάδα της Λιγκ 1. Σκοράρει συχνά, αλλά δέχεται κάποια εύκολα γκολ. Αμφίβολος ο Έβατ (α., 21/0). Το εντυπωσιακό της σερί συνεχίζει η Σάνθορπ, η οποία διέλυσε με 4-1 εκτός έδρας τη Γουόλσολ και ξέφυγε τέσσερις βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη. «Τρέχει» αήττητο σερί επτά αγώνων, ενώ εκτός έδρας δεν έχει χάσει στις τελευταίες επτά εξόδους της. Μοναδικό ερωτηματικό η συμμετοχή του Όσμπουρν (μ., 7/0).

107. ΝΤΑΡΤΦΟΡΝΤ - ΧΑΛΙΦΑΞ

Η πρόκριση στην επόμενη φάση του ΦΑ Τρόφι (2-1 την Μπάργκες Χιλ) δεν λέει τίποτε για τη Ντάρτφορντ, που έχει βασικό στόχο την παραμονή. Δυστυχώς, όμως, δεν… βλέπεται, αφού μετράει τρεις σερί ήττες και επτά στα τελευταία οχτώ ματς. Με τέτοιες επιδόσεις, όπως καταλαβαίνει κανείς, δεν μπορεί να τον πετύχει. Το εισιτήριο πήρε και η Χάλιφαξ, αλλά με εντυπωσιακός τρόπο, καθώς συνέτριψε 5-3 την Άλφρετον. Στο πρωτάθλημα δεν έχει κερδίσει στα δύο τελευταία παιχνίδια, ενώ και εκτός έδρας παρουσιάζει αδυναμίες, αφού δεν έχει νίκη σε καμία από τις τελευταίες έξι εξόδους της. Δεν αναφέρονται ιδιαίτερες απουσίες.

108. ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ - ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ

Η Σεντ Ετιέν νίκησε, εκτός έδρας (1-2), τη Ρεμς. Πρόπερσι κατέκτησε το Λιγκ Καπ. Αποτελεί και φέτος μεγάλο στόχο της. Αν αποκλείσει τώρα την Παρί, θα γίνει φαβορί. Πανίσχυρη στην έδρα της. Απόντες οι Μπαγιάλ Σαλ (δεξί μπακ, 16/1), Κλερκ (δεξί μπακ, 5/0), Πογκμπά (στόπερ, 13/1), Ντιομαντέ (αμ. χαφ, 10/0), Γκραντέλ (εξτρέμ, 18/4). Η Παρί Σ.Ζ., στον αντίποδα, γνώρισε ταπεινωτική ήττα στην Κορσική (4-2) από την Μπαστιά, παρά το ότι προηγήθηκε με δύο γκολ διαφορά. Το εν λόγω αποτέλεσμα έφερε προβληματισμό και γκρίνια στις τάξεις των Παριζιάνων. Η νίκη αποτελεί πλέον μονόδρομο και για ψυχολογικούς λόγους. Απόντες οι Σιρίγκου (τ, 13 συμμ.), Οριέ (δεξί μπακ, 9/0), Τιάγκο Μότα (αμ. χαφ, 16/0), Σαντόμ (μ, 6/0), αμφίβολοι οι Καβάνι (ε, 18/7), Λαβέτσι (ε, 13/2). Σεντ Ετιέν και Παρί «μονομάχησαν» στο Λιγκ Καπ και πρόπερσι (στη Σεντ Ετιέν), αλλά και πέρυσι (στο Παρίσι). Στην κάθε περίπτωση προκρίθηκε η εκάστοτε γηπεδούχος, η οποία μάλιστα, μετά κατέκτησε και το τρόπαιο.

109. ΜΙΛΑΝ - ΣΑΣΣΟΥΟΛΟ

Η Μίλαν παραχώρησε, εκτός έδρας, ισοπαλία (1-1) στην Τορίνο. Θέλει πολύ έναν τίτλο και το πρωτάθλημα το έχασε ήδη. Είναι γηπεδούχος και έχει προβάδισμα, αλλά πριν δύο εβδομάδες ηττήθηκε από την ίδια αντίπαλο, στο ίδιο γήπεδο για το πρωτάθλημα (1-2). Τραυματίας είναι ο Φαν Χίνκελ, ενώ ο Χόντα έχει υποχρεώσεις στο Κύπελλο Ασίας. Η Σασσουόλο, στον αντίποδα, έμεινε στο 1-1, εντός έδρας, με την Ουντινέζε, αυτό ωστόσο, δεν σβήνει τα φοβερά αποτελέσματα που έχει να επιδείξει φέτος στο πρωτάθλημα και μάλιστα, ως νεοφώτιστη. Θέλει πλέον ν’ αφήσει το στίγμα της και στο Κύπελλο, θα προσπαθήσει για την έκπληξη, αλλά έχει δύσκολη αποστολή. Τραυματίες οι Πέγκολο, Μανφρεντίνι, Πελούζο στο Κόπα Άφρικα ο Ταϊντέρ.

110. ΛΕΒΑΝΤΕ - ΜΑΛΑΓΑ

Η Λεβάντε κόλλησε στο 0-0, εντός έδρας, με την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, την περασμένη Παρασκευή. Διανύει περίοδο αγωνιστικής κρίσης, καθώς στις 9 προηγούμενες υποχρεώσεις της δεν κέρδισε (0-6-3). Λογικά θα παραταχθεί με «ρεζέρβες». Δεν είναι διαθέσιμος ο πολύτιμος χαφ Ντιόπ. Η Μάλαγα, στην αντίπερα όχθη, απέσπασε ισοπαλία (1-1), εκτός έδρας, το περασμένο Σάββατο, από την Βιγιαρεάλ, βάσει απόδοσης ωστόσο, ίσως άξιζε ακόμα και τη νίκη. Από τις πλέον σταθερές ομάδες της Πριμέρα, παραμένει σε τροχιά εξάδας. Τραυματίες οι βασικοί στόπερ Γουέλινγκτον, Σ. Σάντσεθ και ο σημαντικός χαφ Καμάτσο. Έτοιμος ο νεοαποκτηθείς στόπερ Φιλιπένκο.

Πηγή: betpicks.eu

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags