Facebook Pixel Το 0-4 του ρεαλιστή Αναστασίου
| 2015-05-21 10:26:00

Το 0-4 του ρεαλιστή Αναστασίου

Το 0-4 του ρεαλιστή Αναστασίου

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για τον θρίαμβο του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη, εστιάζοντας στη μάχη των πάγκων...

Ήταν ματς προπονητών το απογευματινό στην Τρίπολη. Και παρότι ο Στάικος Βεργέτης ήταν κατά τη γνώμη μου με τρία καρπούζια στη μασχάλη ο προπονητής της χρονιάς, σήμερα ηττήθηκε πεντακάθαρα σε επίπεδο προετοιμασίας, “ανάγνωσης” του αγώνα και τακτικής από τον Γιάννη Αναστασίου.

Ο ρεαλιστής “Ολλανδός” τον φοβήθηκε τον Αστέρα. Λογικό. Ηταν μέχρι σήμερα η μοναδική αήττητη από τον Παναθηναϊκό ομάδα στη σεζόν, η μοναδική ανώτερη του Τριφυλλιού και στα δύο ματς του πρωταθλήματος (1-1 και 2-2), η μοναδική που τού τελείωσε 25 επιθέσεις (με 2 γκολ – 2 δοκάρια – 4 σπουδαίες χαμένες ευκαιρίες) σε ένα 90λεπτο. Για όλα αυτά, σε μια απροσπέλαστη εφέτος έδρα παρέταξε μια ενδεκάδα προσαρμοσμένη στον αντίπαλο. Με τρεις αμυντικούς μέσους εκ των οποίων ο Κουτρουμπής (όπως παλαιότερα ο... Γκούμας) προσπαθούσε να παίξει τον ρόλο του “τείχους” για να κόψει τις μπάλες προς τον Μπαράλες που “εξαφανίστηκε”, τον Νίνη σε ρόλο επιτελικού μέσου και τους Κλωναρίδη – Καρέλη με εντολή να ξεκινούν αρχικά από τις πτέρυγες για να αποφεύγουν την... πολυκοσμία και να παίζουν στο “1 Vs 1”.

Πήρε σπουδαίο ματς και από τους τρεις “μπροστινούς” ο Αναστασίου. Ο καθένας στον ρόλο του. Ο Νίνης ως “υποδοχέας”, ο Κλωναρίδης και ο Καρέλης στην τελική προσπάθεια. Δυο ασίστ στους κενούς χώρους ο “Κλώνα”, δύο γκολ και ένα υπέροχο τακουνάκι στο γκολ - “ποίημα” (0-4) του Μάρκους Μπεργκ ο υπερφορμαρσιμένος “Hulk”. Ετρεχε ο ΠΑΟ. Ετρεχε πολύ σήμερα. Λογικό, χωρίς Πράνιτς και Πέτριτς. Ηταν και τυχερός, διότι στο πρώτο 25λεπτο είχε χάσει τ' αυγά και τα πασχάλια.

Οχι μόνο λόγω του φόβου. Και λόγω των καινοτομιών στο σχήμα (Κουτρουμπής, 4-3-3 αρχικά χωρίς “καθαρό” φορ) και λόγω της ορμητικότητας του Αστέρα. Πρώτο σουτ στο 18', πρώτη ευκαιρία στο 19'. Μετά το 0-1 του Σίλντενφελντ δεν κινδύνεψε. Το 0-2 του Καρέλη στο 45' παρείχε την άνεση και στον Βοσκάκη που έπαιζε 80% - 20% υπέρ του γηπεδούχου στο πρώτο μέρος, να σφυρίξει α λα Κολίνα στο β΄ 45λεπτο. Μόνο από τον Γιαννιώτα κινδύνευσε ο Παναθηναϊκός, όταν ο δαιμόνιος εξτρέμ έκανε ό,τι ήθελε από την πλευρά του Νάνο στο β΄ ημίχρονο, χωρίς όμως να σκοράρει.

Ο Γιαννιώτας ήταν μέλος της ενδεκάδας του Αστέρα στο καταπληκτικό ματς της Λεωφόρου. Οταν ο Βεργέτης είχε παρατάξει την ομάδα του με 4-3-3, αλλά στη μεσαία γραμμή είχε Ιγκλέσιας – Μουνάφο – Ζησόπουλο. Οχι τον Ιγκλέσιας... μόνο του, όπως σήμερα. Μετρήστε: Νίκο Φερνάντες, Ρόλε, Πάρα, Μάσα, Μπαράλες. Πέντε επιθετικογενείς! Μάλλον τον υποτίμησε τον ΠΑΟ σήμερα ο κόουτς Βεργέτης. Η' υπερτίμησε τις δυνατότητες της ομάδας του, ίσως κι αυτός επηρεασμένος από την εικόνα της στα δύο ματς πρωταθλήματος απέναντι στους Πράσινους. Μεγαλύτερο λάθος του; Οτι δεν άλλαξε τον σχηματισμό σε 4-2-3-1 μετά το 0-1, όταν έβλεπε τη ροή του αγώνα, τις δυσκολίες του Αστέρα επιθετικά, τα “ρήγματα” όταν έφτανε η μπάλα σε Καρέλη – Κλωναρίδη – Νίνη.

Κάθε νίκη στα πλέι οφ ισούται με 6 βαθμούς. Τρεις προστίθενται στο σακούλι του νικητή, τρεις αφαιρούνται από το σακούλι του ηττημένου. Κάθε “διπλό” είναι πανάκριβο, πολύτιμο. Ο Αστέρας έχασε μια σπουδαία ευκαιρία και δύσκολα θα συνέλθει από την πιο βαριά εντός έδρας ήττα της ιστορίας του μαζί με το 0-4 από τον Ηρακλή πριν από πέντε χρόνια. Ο Παναθηναϊκός πλέον μπορεί να διαχειριστεί πιο εύκολα την πεντάδα των αγώνων, με τρία ματς στη Λεωφόρο και τον Μπεργκ έτοιμο πλέον! Ομως ακόμη είναι αρχή και οι ισορροπίες είναι λεπτές. Το μίνι πρωτάθλημα μόλις άρχισε...

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags