Facebook Pixel Ο Χ. Σωτηρακόπουλος γράφει για Μιραλάς!
| 2015-06-26 15:17:00

Ο Χ. Σωτηρακόπουλος γράφει για Μιραλάς!

Ο Χ. Σωτηρακόπουλος γράφει για Μιραλάς!

Τα 34 γκολ που πέτυχε σε 67 παιχνίδια με τη φανέλα του Ολυμπιακού αποτελούν την καλύτερη βεβαίωση για την αξία του Βέλγου.

Aπό νωρίς το απόγευμα της Τρίτης που έπεσε στο τραπέζι το όνομα του Κέβιν Μιραλάς, ξεκινώντας μια κουβέντα για την επιστροφή του στον Ολυμπιακό, άρχισαν να ξετρυπώνουν από τα έγκατα του μυαλού των φιλάθλων των «ερυθρολεύκων» ορισμένες από τις μαγικές στιγμές που τους χάρισε ο Βέλγος τα δύο χρόνια παρουσίας του στο «Γ. Καραϊσκάκης».

 

ΑΝΑΜΦIΒΟΛΑ η διετία 2010-2012, κατά την οποία ο Μιραλάς φόρεσε τα ερυθρόλευκα προερχόμενος από τη Σεντ Ετιέν, θα μείνει αξέχαστη στις τάξεις των φίλων του Ολυμπιακού. Στα μάτια του Βέλγου επιθετικού είδαν κάποιον να καλύπτει και με το παραπάνω το μέχρι τότε δυσαναπλήρωτο κενό που άφηνε στην αριστερή πτέρυγα ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς.

 

ΑΥΤOΣ άλλωστε είναι και ο λόγος που και μόνο η ιδέα για επιστροφή του γεννά ελπίδες στον Ολυμπιακό και αφήνει να περάσουν στα ψιλά ονόματα όπως αυτά των Ροναλντίνιο και Μπερμπάτοφ!

 

ΚΑΙ ΑΥΤO διότι ο Μιραλάς είναι παλιός γνώριμος στο λιμάνι. Γνωρίζει και ο ίδιος την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα σε σχέση με οποιοδήποτε από τα άλλα μεγάλα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι. Από την άλλη εκτός του ότι έχει αγαπηθεί όσο λίγοι τα τελευταία χρόνια από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, έχοντας γίνει ακόμα και σύνθημα στα χείλη τους, και ο ίδιος έχει απολαύσει και με το παραπάνω την παραμονή του στην Ελλάδα.

 

ΜAΛΙΣΤΑ ακόμα και όταν έφευγε για χάρη της Εβερτον, που έβγαλε από τα ταμεία της 6 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει, δήλωνε πως κάποια στιγμή ήθελε να επιστρέψει στον Ολυμπιακό.

 

Η ΠΕΡIΟΔΟΣ πάντως για μια ενδεχόμενη επιστροφή του 27χρονου Βέλγου επιθετικού μοιάζει ιδανική -αν και εφόσον επιτευχθεί- τόσο για τον Ολυμπιακό όσο και για τον ίδιο τον Μιραλάς.

 

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚOΣ θέλει να εντάξει τον Μιραλάς στο ρόστερ του, καλύπτοντας ένα κενό που δεν καλύφθηκε ουσιαστικά ποτέ μετά την αποχώρηση του Βέλγου, με τις επιλογές τύπου Αφελάι να αποδεικνύονται κατώτερες των περιστάσεων. Η περίπτωσή του μοιάζει ιδανική, ανεξαρτήτως από το ποιος θα βρίσκεται τελικά στον πάγκο του Ολυμπιακού, αφού ο Βέλγος έχει τα προσόντα για να πλαισιώσει ιδανικά το «βαρύ» όνομα που αναμένεται να αποκτηθεί για την κορυφή της επίθεσης.

 

ΕΠΙΠΛEΟΝ, σε αντίθεση με άλλες πιθανές περιπτώσεις, ο Μιραλάς δεν θα χρειαστεί επ' ουδενί χρόνο προσαρμογής, μια και ξέρει καλά τα αθηναϊκά κατατόπια, την ίδια ώρα που ούτε και ο Ολυμπιακός χρειάζεται να γνωρίζει κάτι παραπάνω για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή. Τα 34 γκολ που πέτυχε σε 67 παιχνίδια με τη φανέλα του Ολυμπιακού αποτελούν την καλύτερη βεβαίωση για την αξία του Βέλγου, που έχει καταθέσει τα όποια διαπιστευτήριά του στην προηγούμενη παρουσία του στα ελληνικά γήπεδα.

 

ΒEΒΑΙΑ ο «έρωτας» μεταξύ Ολυμπιακού και Μιραλάς δεν είναι μονόπλευρος, αφού μια τυχόν «παντρειά» θα έχει πολλαπλά οφέλη και για τον Βέλγο επιθετικό.

 

Ο ΜΙΡΑΛAΣ σαφώς και κοιτάζει μακροπρόθεσμα, έχοντας βάλει προφανώς στόχο τη συμμετοχή του στα γήπεδα της Γαλλίας το αμέσως επόμενο καλοκαίρι, με τα χρώματα της εθνικής Βελγίου.

 

ΤΟ ΒEΛΓΙΟ για πρώτη φορά ύστερα από τριάντα χρόνια είναι κοντά σε μια πιθανή διάκριση και σίγουρα ο Μιραλάς δεν θέλει να λείπει από αυτή την πιθανή ιστορική στιγμή για τη χώρα του. Από την άλλη για να συμπεριληφθεί στην τελική κλήση του εκλέκτορα Βίλμοτς και να σταθεί δίπλα στους Λουκάκου, Γιανουζάι, Αζάρ και Φελαϊνί θα πρέπει να έχει μια γεμάτη και άκρως παραγωγική χρονιά, που θα αποτελεί διαβατήριο για τη συμμετοχή του.

 

ΩΣΤOΣΟ αυτό θα είναι αρκετά δύσκολο να το υλοποιήσει με τη φανέλα των «ζαχαρωτών», με την οποία τη σεζόν που πέρασε πέτυχε μόλις επτά τέρματα στο πρωτάθλημα. Με δεδομένο λοιπόν ότι η Εβερτον δεν έχει την προοπτική της Ευρώπης, σε συνδυασμό πως δύσκολα θα πάρει τα παιχνίδια που χρειάζεται για να βρεθεί στην εθνική, ο Ολυμπιακός φαντάζει ιδανική περίπτωση για το εγγύς μέλλον του.

 

ΑΦΕΝOΣ η συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και το γεγονός πως θα έχει την ευκαιρία να αποδείξει στο μέτριο ελληνικό πρωτάθλημα πόσο παραγωγικός είναι, συντελούν στο να του δοθεί η ευκαιρία να βρεθεί το επόμενο καλοκαίρι στα γήπεδα της Γαλλίας.

 

ΒEΒΑΙΑ για να επιτευχθεί η «παντρειά», θα πρέπει να τα βρουν μεταξύ τους και τα «συμπεθέρια», κυρίως στο κομμάτι της... προίκας.

 

ΓΙΑ ΝΑ οριστικοποιηθεί ένα τυχόν deal θα πρέπει να ξεπεραστεί ο οικονομικός σκόπελος της όλης ιστορίας. Η αξία του 27χρονου Βέλγου ανέρχεται στα 13 εκατ. ευρώ περίπου, ποσό που δύσκολα, όσο κι αν θέλει, θα εκταμιεύσει ο Ολυμπιακός. Από την άλλη ένας ενδεχόμενος δανεισμός θα ήταν πολύ πιθανός, μια και ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να καλύψει ένα μεγάλο μέρος ή και όλες τις ετήσιες απολαβές του.

 

 

ΟΠΩΣ και να 'χει πάντως, μια τυχόν απόκτηση του Μιραλάς μόνο θετικό πρόσημο θα έχει για τον Ολυμπιακό και παράλληλα για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Το μόνο που μένει είναι το «φλερτ» να εξελιχθεί σε «γάμο».

Πηγή: Sportday

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags