Facebook Pixel ΣΟΚ: Ο πρώτος νεκρός από τις πυρκαγιές!
Life
| 2015-07-17 14:45:00

ΣΟΚ: Ο πρώτος νεκρός από τις πυρκαγιές!

ΣΟΚ: Ο πρώτος νεκρός από τις πυρκαγιές!

Ανατριχιαστικές καταστάσεις ζουν οι κάτοικοι της Λακωνίας - Νεκρός ένας 58χρονος από τις αναθυμιάσεις - Αναγκαστική προσγείωση καναντέρ – Άνεμοι 9 μποφόρ – Εκκενώσεις χωριών!

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στη Νεάπολη Λακωνίας με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη για την κατάσβεση της που δυσχεραίνεται από τους δυνατούς ανέμους.

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε πως ένα από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα Καναντέρ που επιχειρούσε στην περιοχή πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση. Ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης του αεροπλάνου είναι καλά στην υγεία τους.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ένας 58χρονος Ελβετός έχει χάσει τη ζωή του από τις αναθυμιάσεις, καθώς η ατμόσφαιρα στην περιοχή είνα αποπνικτική.

Η πυρκαγιά πέρασε μέσα από τα χωριά Φαρακλό, Λάχη και Άγιος Νικόλαος και αυτή τη στιγμή κατακαίει περιμετρικά της Νεάπολης Βοιών σε κοντινή απόσταση από κατοικημένες περιοχές. Στο μεταξύ, ένα άλλο μέτωπο ξέσπασε στην περιοχή Παπαδιάνικα στον Ασωπό ενώ ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης, με αποστολή και άλλων εναέριων μέσων. Στην Αθήνα, επίσης έχει ξεσπάσει πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή του Καρέα.

Τρία χωριά έχουν εκκενωθεί καθώς και δύο κατασκηνώσεις, ενώ τα παιδιά έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Μονεμβασιάς Ιωάννη Σκουρλά, σπίτια και αποθήκες σε αγρούς έχουν καεί.

Η φωτιά –η οποία σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία εκδηλώθηκε εξαιτίας πτώσης καλωδίου της ΔΕΗ– έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν και φτάνουν έως και τα 9 μποφόρ, καθώς και του δύσβατου της περιοχής. Το μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται σε μήκος 15 χιλιομέτρων.

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής επιχειρεί από νωρίς το πρωί στην περιοχή με 35 οχήματα και περίπου 80 πυροσβέστες προκειμένου να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ρίψεις νερού κάνουν επτά αεροσκάφη καναντέρ, καθώς και ελικόπτερα, που σηκώθηκαν από την αεροπορική βάση της Ανδραβίδας. Ωστόσο δύσκολος είναι ο ανεφοδιασμός των εναέριων μέσων εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετέβη νωρίτερα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ στη αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο συβντονιστικό της Πυροσβεστικής για να ενημερωθεί για τα πύρινα μέτωπα που είναι σε εξέλιξη, κυρίως αυτό στη Λακωνία και αυτή στον Καρέα.

Όπως είπε στην ΕΡΤ, ο περιφερειάρχης Πελοπονήσσου, Πέτρος Τατούλης, η Ελλάδα ζήτησε βοήθεια από την Ιταλία και τη Γαλλία για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Πηγή: ert.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags