Facebook Pixel Πάνω απ' όλα η Δημοκρατία για την Αριστερή Κυβέρνηση
Life
| 2015-08-12 15:12:00

Πάνω απ' όλα η Δημοκρατία για την Αριστερή Κυβέρνηση

Πάνω απ' όλα η Δημοκρατία για την Αριστερή Κυβέρνηση

ΠΡΑΓΜΑΤΙ. Μιλάμε για καθηγητές. Μιλάμε για επιστήμονες. Μιλάμε για επαγγελματίες. Και υψηλού επιπέδου μάλιστα. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.

Ούτε τίποτα τυχαίοι είναι αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ ούτε τίποτα πρόχειροι. Την ξέρουνε τη δουλειά, και πολύ καλά μάλιστα. Ξέρουνε ότι αυτό που πουλάνε είναι ένα παραμύθι. Ξέρουνε ότι δεν πρόκειται να κάνουνε απολύτως τίποτα. Οταν λοιπόν είσαι ένας πολιτικός απατεώνας, αφήνεις την ουσία στην άκρη και το ρίχνεις στην τρελή. Ντάλα καλοκαίρι λοιπόν, αλλά ο καθηγητής Πανούσης έχει σηκώσει τα μανίκια. Να προλάβει τα γεγονότα και τις εξελίξεις. Να είναι όλα έτοιμα τον Σεπτέμβριο. Οταν δηλαδή θα έχει μπει το αγγούρι των μέτρων για τα καλά. Κι ο κόσμος θ' αρχίσει να βγαίνει στους δρόμους. Η αστυνομία που ξέρετε λοιπόν σύντομα θα αποτελεί παρελθόν. Δεν θα ήταν δυνατόν, άλλωστε, μια Αριστερή κυβέρνηση να άφηνε τους μπάτσους να λειτουργούν και να συμπεριφέρονται όπως επί Δένδια και επί Κικίλια. Οι αλλαγές θα είναι συγκλονιστικές. Οπως ακριβώς το έχει διατυπώσει ο σοφός λαός: Αλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Εχουμε και λέμε: -Τα ΜΑΤ αλλάζουν όνομα, αλλάζουν χρώμα στη στολή και τριχοτομούνται. -Η πρώτη ομάδα επέμβασης θα έχει καθαρά διαμεσολαβητικό ρόλο. Θα φοράει πηλίκιο αντί για κράνος, το χρώμα της στολής θα είναι μπλε και θα φέρει ελαφρύ οπλισμό. Θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να αποτρέψει την εμφάνιση των Μονάδων Επέμβασης. Θα μιλάνε δηλαδή στους διαδηλωτές ευγενικά. Με το «σεις» και με το «σας»: «Ηρεμα, παιδιά. Σας παρακαλούμε. Αν δεν είσαστε φρόνιμοι, θα φύγουμε εμείς και θα έρθουν οι άλλοι, που θα βαράνε».

-Αν, παρά ταύτα, προκύψουν επεισόδια, αναλαμβάνει δράση η Μονάδα Ειδικών Καταστάσεων. Σαφώς πιο σκληροί. Με όπλα αλλά χωρίς χημικά.

-Αν και πάλι τα τσογλάνια δεν βάλουν μυαλό, τότε θα σκάνε μύτη αυτοί που θα γ@μάνε και θα δέρνουνε. Η Μονάδα Αμεσης Επέμβασης δηλαδή, που θα έχει τον ρόλο και τον εξοπλισμό των σημερινών ΜΑΤ. Με άλλο όνομα όμως και με διαφορετικό χρώμα στολής. Το χακί, που παραπέμπει σε στρατό, καταργείται. Οι στολές θα είναι ή στο βεραμάν, ή στο σομόν, ή στο μπλε ελεκτρίκ ή στο ροζ μπον μπον. Θα γίνει μάλιστα διαγωνισμός ανάμεσα σε Κωστέτσο (φωτό), Γαβαλά, Τσέλιο, κι όποιον άλλον μόδιστρο επιθυμεί. Για να αναλάβει τον σχεδιασμό και το ράψιμο της νέας στολής των νέων ΜΑΤ αυτός που θα έχει την καλύτερη πρόταση σχετικά με το ντιζάιν. Ποιο ΠΑΣΟΚ, που δήθεν αντιγράφουνε οι Συριζαίοι και τρίχες κατσαρές; Μιλάμε για τεράστιους πολιτικούς απατεώνες. Αυτοί είναι ικανοί να εφοδιάσουνε τα ΜΑΤ με «φαρμακεία». Οι πρώτοι μπάτσοι θα βαράνε στο δόξα πατρί με τα γκλοπ και οι δεύτεροι θα προσφέρουν στους τραυματίες διαδηλωτές τις άμεσες πρώτες βοήθειες. Με γάζες, επιδέσμους και λευκοπλάστ κ.λπ. Αυτό έλειπε, μια Αριστερή αστυνομία να περιμένει τα ασθενοφόρα. Η προστασία στον πολίτη θα είναι άμεση. Μια αριστερή κυβέρνηση βάζει πάνω από όλα τη Δημοκρατία και τα συμφέροντα του λαού. Αυτά.

Κάνω έκκληση στους συντρόφους μου να συνεννοηθούν. -Αλέκος Φλαμπουράρης

Σε άλλη χώρα, θα είχαν αφαιρεθεί διά βίου από τον Βενιζέλο τα πολιτικά δικαιώματα

ΜΕΣΑ σ' όλα, έσκασε μύτη κι ο Βενιζέλος. Εύκολο είναι, άλλωστε, να μείνει σιωπηλό ένα πολιτικό μέγεθος σαν κι αυτό του Ευάγγελου; Είπε και τόνισε λοιπόν ότι μια πρόταση μομφής κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου αποτελεί σημαντική πρωτοβουλία για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας. Κι εξήγησε και τους λόγους μάλιστα: Οτι η Ζωή αντιβαίνει στις θεσμικές προδιαγραφές της προέδρου της Βουλής, ότι προκαλεί συνεχώς εντάσεις, ότι αντιδικεί συνεχώς δημόσια με υπουργούς και πολλά άλλα. Κι εγώ λέω ότι πράγματι είναι έτσι. Και τι έγινε; Ποια είναι η ζημιά δηλαδή στη λειτουργία της Βουλής και της δημοκρατίας; Ποια είναι η καταστροφή που έχουν προκαλέσει οι τρέλες της Ζωής; Κινδυνεύει η δημοκρατία από τη Ζωή; Ποια δημοκρατία; Η δημοκρατία που υπηρέτησε ο Βενιζέλος με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών; Και μόνο για το γεγονός ότι ο Βενιζέλος ήταν ο συντάκτης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα του είχαν αφαιρεθεί διά βίου τα πολιτικά δικαιώματα. Πολύ περισσότερο σε μια χώρα που, επειδή την κυβέρνησαν Βενιζέλοι, χρεοκόπησε.

Χάρη στην ΕΡΤ ο κόσμος μαθαίνει το κυβερνητικό έργο

Ο ρόλος της δημόσιας τηλεόρασης είναι γνωστός. Δεδομένος και διαχρονικός. Γι' αυτό και η πρώτη δουλειά του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να ανοίξει την ΕΡΤ. Δουλειά της κρατικής τηλεόρασης είναι η προβολή του κυβερνητικού έργου. Αυτό έκανε η ΥΕΝΕΔ επί Χούντας, αυτό έκανε ακόμα καλύτερα η ΕΡΤ επί ΠΑΣΟΚ, αυτό γινόταν επί Νέας Δημοκρατίας, αυτό γίνεται πάντα, στον αιώνα τον άπαντα. Κάποιοι αργόσχολοι, κάποιοι κηφήνες και κάποιοι λίγοι, που θα βγάζουνε τη δουλειά, θα πληρώνονται, για να κάνουν κυβερνητική προπαγάνδα. Αν δεν υπήρχε όμως η ΕΡΤ, πώς θα μάθαινε ο κόσμος το τεράστιο κυβερνητικό έργο; Από τα κανάλια των ολιγαρχών, που μονοπωλούν την Ενημέρωση; Το Κόντρα του Κουρή, που στηρίζει τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ακριβώς στήριζε το ΠΑΣΟΚ και τον Αντρέα, δεν φτάνει. Δεν είναι αρκετό. Αν δεν ήταν οι αθλητικές ειδήσεις της ΕΡΤ, πώς θα μαθαίναμε ότι ο Κοντονής (φωτό) δέχθηκε την εθνική πόλο; Μπορεί η κοπέλα που τις εκφωνούσε να δυσκολευόταν, αφού δεν μπορούσε να πει το σίγμα, αλλά μίλαγε η εικόνα. Μίλησε ο Κοντονής: «Εγινε διεξοδική συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν τους αθλητές και δρομολογήθηκαν λύσεις». Απορία: Συζήτηση για τα προβλήματα των αθλητών κάνει ο αριστερός υπουργός Αθλητισμού μόνο όταν φέρνουν μετάλλια; Οσοι δεν φέρνουν, να πάνε να γ@μηθούνε;

Ο Ιταλός αρχιτέκτονας της «Αγια-Σοφιάς» τι απέγινε;

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags