Facebook Pixel Ντιέγκο Μπουονανότε: Καλλιτέχνης θα πει…
| 2015-08-14 12:38:00

Ντιέγκο Μπουονανότε: Καλλιτέχνης θα πει…

Ντιέγκο Μπουονανότε: Καλλιτέχνης θα πει…

Ο Λάμπρος Γκαραγκάνης γράφει για τον Αργεντινό παικταρά της ΑΕΚ, o οποίος μπορεί ν΄ αποτελέσει έναν πραγματικό λόγο για να γίνει πιο ελκυστικό το ελληνικό Πρωτάθλημα. 

Αν εξαιρεθεί ο Παναθηναϊκός, που εμμένει στην μη αξιοποίηση της λατινοαμερικάνικης αγοράς και δη της αργεντίνικης που του έχει χαρίσει σπουδαίους ποδοσφαιριστές στο παρελθόν, κάθε ομάδα που θέλει να κάνει τη διαφορά στηρίζει το ρόστερ της σε αθλητές απ΄ αυτήν τη γωνιά του κόσμου.

Ένας εκ των καλύτερων ποδοσφαιριστών στην περυσινή Σούπερ Λιγκ ήταν ο Τσόρι του Ολυμπιακού, ο οποίος φέτος έφερε κι άλλον Αργεντινό παικταρά τον Καμπιάσο. Ακόμη και η Μπαρτσελόνα, για την οποία δεν υπάρχει σχετικός ή άσχετος με το ποδόσφαιρο να πει κάτι κακό, το περιβόητο MSN αποτελείται από έναν Αργεντινό (Μέσι), από έναν Ουρουγουανό (Σουάρες) κι έναν Βραζιλιάνο (Νέιμαρ).

Για να μην χαθεί άλλος χρόνος με αυτονόητα αξιώματα του ποδοσφαίρου, η ΑΕΚ ενισχύεται με τον Ντιέγκο Μπουονανότε: Προερχόμενο από μία μεγάλη σχολή του σπορ και ικανό να την ανεβάσει από μόνος του επίπεδο. Στα συν η ηλικία του… Είναι 27 ετών και παρά το γεγονός πώς η ζωή και το ποδόσφαιρο δεν του τα έχουν φέρει όλα καλά, έχει το χρόνο και το περιθώριο να γυρίσει υπέρ του την κατάσταση. Στην Ευρώπη η Ένωση τού δίνει άλλη μία ευκαιρία, με καλύτερες προϋποθέσεις απ΄ ό,τι οι υπόλοιπες στην πιο απαιτητική Ισπανία. Ο πλάγιος μεσοεπιθετικός από την Τεοντελίνα δεν τα πήγε άσχημα ούτε στη Μάλαγα, ούτε στη Γρανάδα. Απλώς δεν έκανε το ξεπέταγμα που ο πολύς κόσμος θα περίμενε…

Στους «μποκερόνες» έπεσε επάνω στα οικονομικά ζητήματα του συλλόγου μετά την απόλυτη ακμή, ενώ στους επίσης Ανδαλουσιάνους «γκράνα» δεν γινόταν ένας να πρωταγωνιστεί σε υπερβάσεις ανάμεσα σε μετριότητες. Οι δανεισμοί σε Πατσούκα και Κίλμες επιβεβαίωσαν πώς πάντοτε στην καριέρα του Μπουονανότε ο επαναπατρισμός στο αργεντίνικο ή το λατινοαμερικάνικο, γενικά, ποδόσφαιρο θα είναι λύση. Το πιθανότερο – κι αυτό ρισκάρουμε να το προβλέψουμε – είναι πώς αν δεν πιάσει στην ΑΕΚ, εκεί θα γυρίσει. Τεχνικά ο βραχύσωμος «δαίμονας» παίρνει δέκα με άριστα το δέκα. Χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια για να ντριπλάρει, έχοντας δεδομένα μεγαλύτερη άνεση με το αριστερό.

Τις εκτελέσεις φάουλ, από τις οποίες θα χαρίσει γκολ στη νέα ομάδα του και όμορφες στιγμές σε όλο τον κόσμο που αγαπά το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, τις κάνει με το καλό του αριστερό, σημαδεύοντας συνήθως τα απέναντι «Γ»! Αν προκύψει στη φάση θα εκτελέσει και με το δεξί, μόνο, όμως, χαμηλού βαθμού δυσκολίας προσπάθειες. Του αρέσει να τρέχει με την μπάλα, είναι γρήγορος στις ατομικές μονομαχίες και στις μπούκες, με την ελαστικότητα που έχει το κορμί του και το χαμηλό κέντρο βάρους να του επιτρέπουν να μην έχει σοβαρούς τραυματισμούς από τα σκληρά μαρκαρίσματα που, συνήθως, δέχεται. Κινείται στην αντίπαλη περιοχή και παράλληλα, παίζοντας γραμμή, και κάθετα σε ρόλο διεμβολιστή, διαθέτοντας την απαραίτητη έκρηξη και μία αυξομείωση στην ταχύτητα που ξέρετε ποιός άλλος την έχει κοντρολάροντας το τόπι!

Ο Μπουονανότε θυμίζει και στην κοψιά και στην μπάλα Μέσι, αλλά με τον συμπατριώτη του υπάρχει σοβαρή διαφορά ποιότητας. Δεν χρειάζεται, άλλωστε, ο Αργεντινός της ΑΕΚ κανενός τέτοιου είδους σύγκριση… Για το ελληνικό Πρωτάθλημα είναι σπουδαία προσθήκη κι αν βρεθεί και σε ψυχολογική κατάσταση ικανή, τη νέα σεζόν θα παίξει Ευρώπη με το νέο του σύλλογο. Όπως όλοι οι καθαρόαιμοι αρτίστες, ο 27χρονος δεν θα μπορούσε να μην κουβαλά ένα δράμα… Το τροχαίο δυστύχημα, στο οποίο πρωταγωνίστησε το 2009, τον πήγε πίσω, αφού έκανε επτά μήνες ν΄ αναρρώσει και ν΄ ανακάμψει. Μέτρησε πολλαπλά τραύματα στον δεξί βραχίονα, στην αντίστοιχη κλείδα και στους πνεύμονες. Το αυτοκίνητο του πατέρα του, το οποίο οδηγούσε χάνοντας τον έλεγχο, αποτέλεσε το όχημα για τον άλλο κόσμο για τρεις φίλους του!

Ο Μπουονανότε ζει μ΄ αυτό, αφού επιβίωσε από την τραγωδία. Χαρακτηριστικό της σφοδρότητας της σύγκρουσης η ατάκα του πυροσβέστη που ανέσυρε τον ποδοσφαιριστή της Ένωσης από το αυτοκίνητο, ο οποίος λίγο μετά δήλωσε «Δεν μπορώ να πιστέψω πώς βγήκε από εκεί»! Μετά το συμβάν της Σάντα Φε, όταν αγωνιζόταν κάνοντας όργια στη Ρίβερ Πλέιτ, η Ευρώπη αποτέλεσε, πιθανώς, και τη διέξοδό του. Αντίπαλοι οπαδοί χρησιμοποίησαν εναντίον του το δυστύχημα, επιδεικνύοντας την κλασική άνανδρη, οπαδική, συμπεριφορά… Ο Μπουονανότε κλονίστηκε ψυχολογικά, όμως η καριέρα του έμεινε σε αξιοπρεπές επίπεδο. Στην ΑΕΚ θα λατρευτεί, στο ελληνικό ποδόσφαιρο δύναται να λάμψει, επομένως από τον «γάμο» των «κίτρινων» με τον Αργεντινό η πιθανότητα, μακροπρόθεσμα, να βγουν και οι δύο πλευρές κερδισμένες είναι στατιστικά μεγάλη.  

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags